söndag 6 december 2009

Trodde jag ja :)

Nä, inte går det att hålla undan nåt för lilla damen inte! Hon vet precis! Och hon har nu bestämt hur det ska vara! Ja, på hennes skolavslutning, alltså. Vi får väl se vad dom tycker om det i skolan, haha!

Igår kom Sandra med en teckning som fröken skulle ha. På den har hon ritat sin skolavslutning. Ett fikabord där vi sitter och fikar. (Vi fikar alltid i Sandras rum, bara familjen och en av lärarna) På bordet har hon ritat en flagga (det brukar stå en flagga på bordet när det är avslutning inför sommarlovet, nämligen) och en tårta med en ros på! Det brukar vi inte ha däremot, så vad hon har fått det ifrån vet jag inte. Hon är väl sugen på prinsesstårta, kanske…

Ibland är det svårt att veta när det är dags att berätta saker för Sandra och om det är bra att berätta i förväg eller inte. Men när det är saker som hon vet snart kommer, då behöver hon nog veta NÄR det kommer. Och hur det kommer att bli. Däremot saker som hon inte vet, dom är bäst att berätta så sent som möjligt. Som att hon ska till tandläkaren efter avslutningen, t.ex. Det berättar vi när vi sitter i bilen, på väg hem från skolan. Så jag måste ju komma ihåg att ta med mig bilderna som dom skickade till oss inför förra tandläkarbesöket, goa tandläkare!!!

Nåja, det är nästa vecka det. Tur att Sandra har ett tvåveckorsschema nu, för hon behöver få upp avslutningen på schemat. Undrar när vi måste utöka med en vecka till… Kul när Sandra fixar det och behöver det! Om det bara får plats på väggen… Men hon är nog inte riktigt redo för det än. Blir det för mycket så blir det bara rörigt för henne. Vi måste ju se till att hon förstår sitt schema.

I veckan som kommer, efter skolan på torsdag, närmare bestämt, ska vi till assistansbolaget på lite julmys, men det är en sån sak som Sandra inte har en aning om, så det säger vi inget om i förväg. Dom får berätta i skolan, så sent som möjligt på torsdagen, att Göran och jag kommer och hämtar henne, och sen berättar vi vad vi ska göra när vi kommer.

Vi var på det förra året med, och det var jättetrevligt! Det är för alla brukare och assistenter och det bjuds på julmat. Som ni förstår klarar inte Sandra att vara med på det, så vi får komma tidigare, bara vi och ”bara” fika. Precis lagom för Sandra och jag är så glad att det går att anpassa så vi också får vara med! Tack för det, Amelia!

Idag har vi inga planer alls, utan det blir en helt vanlig och lugn söndag. Sandra får väl hjälpa mig med maten på fm. Tror vi ska göra en potatisgratäng, så det finns lite för henne att hjälpa till med. Sen blir det ju det vanliga på em med medicin och badrutiner.

Önskar er en fin 2:a advent!

7 kommentarer:

Mona sa...

Prinsesstårta minsann, hon vet vad hon tycker om och hur hon vill ha det. Stackars barn, ärvt envishet både från mor och far.........
Ha en helt underbar söndag. KRAM

Linda D sa...

Hej!! Det va länge sen jag va ute på din blogg men jag ska försöka läsa den oftare för den är så bra!!!!!!
Ja snart är det jul vad tiden går fort pappa ska göra julkort på Lexus till mig han är kanon duktig å ta kort och lägga in i datorn det är kul!!
Annars är det som vanligt ska jobba inatt!!
Ha det bra!!!! Kram kram Linda

Anonym sa...

Hej! Det är klart att Sandra ska ha prinsesstårta på avslutningen, vi brukar ha prinsesstårta med marsipantomtar på till kaffet på julafton.
Ha en skön andra advent.
Kram Agneta W

Photo by Maria sa...

Hon vet vad hon vill ha på sin skolavslutning.. Nästan så att hon får ha en lten tårta eller kanske en prinsessbakelse..

Ha nu en bra dag i det gråa vädret..

Kram
Mia

Prins Albin sa...

Ja badrutinerna ja!!! Att det ska vara såå krångligt. Men nu minsann har vi hittat ett bra sätt tack vare att morbror Marcus glömde sin dubbel dusch hos oss! Albin praktiskt taget flyger ner i badet!

jeannette sa...

Hej Nina
Lite kul är det allt. Hon vet vad hon vill, Prinssestårta är ju inte fel eller. kram på er hoppas ni får en bra vecka

agneta sa...

Vad härligt att Sandra vet vad hon vill! Det är klart att det ska vara tårta på skolavslutningen, en prinsesstårta till "prinsessan" passar väl bra! Ha en toppen-vecka! Kramar Agneta