tisdag 1 december 2009

Man kan inte förutse allt

Ibland händer saker som bara inte får hända i Sandras värld. Vilken tur att hon har folk runt sig då, som ser till att det blir så bra det kan bli.

Igår, när Göran och jag var ute på en prommis, ringde min mobil. Klockan var strax efter tre så när jag såg att det var taxichauffören, trodde jag först att hon hade kört hem Sandra och undrade vart jag var… Eftersom hon brukar komma hem på måndagar efter en helg på korttids.

Men så var det inte, utan Sandra blödde näsblod. Först blev jag lite irriterad, för vi kunde ju inte göra något åt det, liksom… Jag sa att hon fick ringa till korttids. Dels var dom ju sena, så dom började säkert undra vart Sandra var, och sen var det ju dit dom var på väg så det var ju dom som skulle vara beredda på nåt sätt.

Vi pratade ju inte så länge, chauffören hade ju att göra ändå, med bilkörning och näsblod. Så när vi avslutat fick jag lite dåligt samvete. Chauffören var säkert bara orolig över Sandra ju, och ville ha lite stöd där…

Vi räknade ut att hon skulle ha lämnat Sandra vid fyratiden så då ringde jag upp henne igen och frågade hur det hade gått. Hon blev så glad! :) Så fick hon ju berätta vad som hade hänt också. Det hade nämligen varit värdetransportrån, så polisen hade stängt av alla utfarter. Där stod dom alltså i en jättelång bilkö och kunde inget annat. Sandra hade blivit orolig och ledsen. Ja, utbrott, förstås, och näsblod. När hon får näsblod får hon det ofta ordentligt, så det var ju inte så konstigt om chauffören blev lite orolig…

Vad jag förstod så hade det ju varit beväpnade poliser som kollat bilarna och chauffören är då för härlig! Hon hade förklarat lite för nån polis där, som säkert hade undrat när han såg Sandra alldeles ifrån sig och nerblodad… Så hon hade sagt åt honom att så här fick det inte gå till, det fixar inte Sandra! Hahaha! Sen hade hon bett honom hämta papper, eftersom hon inte kunde lämna Sandra i bilen själv. (För pappret hon hade i bilen hade gått åt vid det laget och hon hade gett Sandra en gammal mössa hon hittat…)

Sen hade hon iaf kommit loss tillslut och körde till nån restaurang för att tvätta av Sandra och byta lite på henne. Hur många chaufförer gör det? Hon är så go och omtänksam! Sen berättade hon att hon hade ringt för att be någon annan ta hennes nästa körning, eftersom hon var en timme försenad. Men dom sa att hon fick åka dit så fort hon kunde. Men chauffören har skinn på näsan och sa att det tänkte hon minsann inte för Sandra stressar man inte på! Basta! Till mig sa hon ”Jag bryr mig ju mer om Sandra än dom där”

Sen tänkte jag iaf ringa till korttids också, för att höra om läget var lugnt och om vi behövde komma med en ren jacka. Men jag hann inte, för det kom ett sms om att allt var bra med Sandra och att vi skulle fortsätta njuta av ledigheten. Jackan hade klarat sig. Sandra tar ju alltid av den i taxin eftersom hennes resa är närmare en timme och hon blir dålig om hon blir för varm. Igår tog det två timmar, stackarna! Både Sandra och chauffören, vilken pärs!

Men tack vare att alla runt Sandra är trygga och bra, så behöver vi ju inte oroa oss, eller hämta hem henne. Så vi fortsätter att njuta till imorgon då vår tjej kommer hem. Då ska det bli gott att krama henne! (Om hon vill, förstås…)

Nog om det. Nu blir det ett långt inlägg igen :) Är ni med än?? Igår hämtade jag mina glasögon och det gick ju bra och var ju dyrt ;) Progressiva var inte alls så otäckt som jag trodde utan jag blir nog god vän med dom. Det känns väldigt bra.


Katterna fick sina sprutor och det gick bra det med. Sen handlade vi lite och, ja, resten vet ni. På kvällen blev det bastu och lite ost & kex. Vi har verkligen myst alla dagar! :)

Idag kommer nån hit och byter vattenmätare eller vad det nu var han skulle göra. Mellan 7.30-12.30… Det innebär att vi måste hålla oss hemma hela fm, så jag tänkte passa på att baka lite matbröd. Promenera hinner vi säkert på em.

Ha en fin dag!

9 kommentarer:

Marcus Å sa...

Vad roligt att du gillar min blogg. Hoppas du ramlar in hos mig fler gången nu då..

Ha en fortsatt trevlig dag!

Anonym sa...

God morgon!
Vilken underbar taxichaufför som gjorde att det fungerade bra för Sandra.
Vilka snygga glasögon du skaffat, jag har också progressiva och tycker att det fungerar riktigt bra,så hoppas att du kommer gilla dom också.
Njut av din ledighet.
Kram Agneta W

Skalmans mamma sa...

Vad glad man blir när man läser om den trevliga taxichauffören =)! Vilken tur att det finns sådana.
Kram

Britt-Marie sa...

Oj vilken pärs för Sandra och även för er! Och vilken fantastisk taxichaufför som tog kontroll över situationen så bra. Det måste kännas skönt för er att höra att det fungerar även när ni inte är där utan att Sandra klarar att låta andra hjälpa henne.
Hoppas ni haft en jätteskön ledighet och att du snabbt vänjer dig vid glasögonen!! Kram

Jesus Present - Fyrbåkenbloggen sa...

Åh, vad viktigt det är att människor runt omkring Sandra är trygga i sig själva så de kan hantera sådana här situationer! Det var en trygg och säker chaufför detta! Hon vågade både säga i från och visade stor omtanke! Ha det riktigt fint Nina, sänder dig många kramar!

Jesus Present - Fyrbåkenbloggen sa...

Nina....hallå igen! Glömde ju säga grattis till din fina julblogg! Vad fint du har gjort här inne! Så trivsamt och vackert... du är duktig att ta hand om din blogg! Så kommer ännu en kram till dig...

Photo by Maria sa...

Vilken härlig chaufför, vi har några sådana här i kommunen med men oxå några stolpskott som inte fattar varför de kör taxi..

Vilken härlig kväll ni har haft..

Kram
Mia

Tanja, 30+ sa...

Härligt att ni nu kan njuta av ledigheten, o dessutom LITA på "folket" som tar hand om henne!!

Kram!
Ps. Snygga brillor på en snygg brud!

Mona sa...

SNYYYYGGGGAAAA brillor! Så fin du är! o så härligt att chaffisen även är så bra när det kör ihop sej. Blir så glad över människor som hon. KRAM