söndag 27 december 2009

Lugnt och skönt

Inte behövde jag väcka Sandra igår inte. Hon vaknade själv klockan sju och var en solstråle i ungefär tio minuter. Sen började det… Sååå trött! Tröjan råkade hamna bakochfram och efter det var det kört. Det var på vippen att hon fick vara hemma, men vi kom iväg iaf och ingen har ringt än så länge.

Vi tog en ”bara vara och göra ingenting-dag” och åkte alltså inte till stan. En liten prommis var väl ända nyttan vi gjorde på hela dan, men det var så skönt, så skönt! (Att inte göra nån nytta, alltså) Efter prommisen var jag lite ruggig och skulle ta en dusch, men då hade Göran fixat ett varmt skumbad till mig, med tända ljus och en kall öl. Sånt gillar en fru!

Eller, så värst varmt var det nu inte, jag vill ju att man snudd på ska bränna sig, för jag är så frusen jämt och det krävs hett badvatten för att värma upp mig ordentligt. Men lite vin, elda i kaminen, pläd, raggsockor och två katter i knäet efter badet hjälpte också :)

Men guuuu vicken himla bra brödrost Göran fick av mig i julklapp! :) Man kan rosta frallor eller tjockare bröd i en ställning som man fäller upp. Om man tar bröd ifrån frysen så trycker man bara in defrost så behöver man inte reglera värmen utan brödet blir perfekt rostat. Om ett rostat bröd hinner kallna, så trycker man in en annan knapp och vips så är det som nyrostat igen! Det känns riktigt lyxigt, jämfört med den antika brödrosten vi hade förut. Den hade nämligen Göran redan innan vi träffades. Och vi träffades -85!... Det var lixom dax med en ny, eller va?!!

Idag vet jag inte vad det blir, men lite städning skulle väl inte skada. Och en prommis. Så skönt att inte ha några planer på en hel dag!

Förresten, resan ja, den är ju bokad nu. Men jag blir så trött när saker liksom är krångligare än dom behöver vara. Ska man ha avbeställningsskydd måste man boka via Internet. Ska man ha rullstol måste man boka via telefon. Alltså kan inte Sandras biljett beställas med avbeställningsskydd (Inte på ett smidigt sätt iaf) För att slippa krångla i onödan struntade vi i avbeställningsskyddet på alla biljetter och bokade allt på en gång, via telefon. Men ”rullstolsbiljetten” måste ändå beställas för sig. (Sandra kan ju gå, men när det är mycket folk så låser det sig, därför behövs rullstolen om vi ska slippa bära henne)

Sen kom bekräftelsen, med Sandras bokning för sig, alltså kommer hon, som måste ha en assistent bredvid sig, att få sitta ensam på planet. (Ja, enligt bokningen alltså) ÅÅÅÅÅÅÅÅ!!! Varför kan det inte bara vara enkelt?

Och inte går det att, via Internet, boka platserna så vi sitter bredvid varandra heller, eftersom det är olika beställningar. Däremot kan vi boka så Göran och jag säkert kommer att sitta bredvid varandra, eftersom vi har samma beställning, det var ju bra! *himlar med ögona*

Nu kan det ju tyckas enkelt att Göran eller jag byter plats med Sandra. Men vi behöver vara två assistenter på planet så vi måste sitta tillsammans alla tre. Eller åtminstone i närheten, så vi kan hjälpas åt eller lösa av varandra när det blir jobbigt.

Ändå frågade Göran särskilt, när han ringde och bokade, och sa att vi måste sitta bredvid varandra och då fick han till svar att man säger till vid incheckningen. Hm! Så stod det inte på bekräftelsen. Det känns säkrast att ringa Norwegian igen efter helgerna, för tänk om det blir strul och vi inte hamnar bredvid varandra så vi måste hålla på å byta och krångla (och irritera dom andra resenärerna i onödan, det känns tillräckligt ändå, lixom…) Suck!

Jaja, det blir nog bra när vi krånglat klart :)

Nu ska jag städa bort julen här och göra bloggen lite vintrig, tänkte jag. Ha en skön söndag, alla läsare!

(Är det nån som vet hur man gör när man länkar till andra sidor och vill att sidan ska komma upp i ett nytt fönster? Tacksam för lite hjälp med det isf)

6 kommentarer:

Maritha Q sa...

Åh så fint du gjort här Nina! Men tyvärr kan inte jag hjälpa dig med länkarna.

Hoppas resan fixar sig till det bästa iallafall.
Njut nu och ha det gott (jag är också sugen på att plocka bort julen :-)) men får väl lugna mig lite) när ni är lediga!
Kramar om er Maritha Q

Tanja, 30+ sa...

Va fint det blev vännen! Jag vet inte hur man länkar så, och jag vill nog också veta... Vill även veta hur man länkar i sin egen text... tex om jag skrver "sandra" med fet text, ska man kunna trycka på namnet o hamna på din sida...fattar du? Kan du det?

ÅÅÅÅÅ va krångligt.. Men du- det här med avbeställningsskydd..Om du betalar resan (räkningen) med ditt VISAkort så tror jag avbeställningsskydd finns där. Tror inte man får hela beloppet tillbaka, men iallafall 80%.

Lycka till!

Patricia sa...

Va skönt att Sandra kom iväg även om det blev lite kaos på vägen... =)

Men herrejösses, hur kan de ha som krav att man bara kan boka avbeställnings skydd via nätet???...det finns ju faktiskt fortfarande folk som inte har internet, undrar om det är lagligt enligt konsumentlagen att ha så???...*blir irriterad*
Men om man betalar sin resa med sitt Visa-på betalkortet (även om det görs på banken) så har du reseskydd/avbest.skydd i det har jag för mig, så gjorde vi när vi åkte till Thailand i alla fall.

Nåväl, hoppas allt ordnar sig till det bästa o att ni får sitta bredvid varandra, vore ju hur knäppt som helst om ni inte skulle kunna garanteras platser bredvid varandra pga era speciella behov, låter ju helt galet, sånt där gör mig irriterad...*grrr*

Städa bort julen tänker jag med snart göra. Vi valde bort granen i år och det känns himla skönt, saknar den faktiskt inte... =)

Ha en bra dag vännen!
Kram Patricia

agneta sa...

Hej Nina!
Hoppas det ordnar sig med allt angående resan, det verkar mer än lovligt kångligt! Och njuut riktigt av er ledighet, den är ni vääl värda! Själv har jag "tappat rösten" sedan någon dag tillbaks och det är inte lätt (att vara tyst menar jag), tur datan finns när man blir pratsjuk! Ha det så bra! Kram Agneta

Photo by Maria sa...

Fy tusan vad krångligt det skall vara då att få platser bredvid varandra och avbeställningsskydd..

Tyvärr vet jag inte hur man gör för att länken skall komma i nytt fönster men får du reda på det så berätta gärna för mig med ;-)

Ha nu en bra kväll..

Kram Mia..

Ps.. Snygg bakgrund du hittat ;-)

Sussi sa...

Snygg sidan vart.
Hoppas verkligen att ni slipper en massa strul på planet.
Vilken go gubbe du har och du ser allt vart ju bra på slutet.
ha det nu riktigt gott!
Sussi