fredag 18 december 2009

En bra dag, trots allt :)

Ja, nu återstår att se om Sandra klarar sig ända fram till jul utan att bli tröttsjuk nåt mer. Oj så stirrig hon var när vi kom till skolan och skulle ha avslutningsfika. Hon hade såna förväntningar att hon började gråta. Men det gick över rätt fort och sen var hon uppe i varv ett tag och ville visa allt hon fixat och donat med. Det var så fint i hennes rum och hon hade både pyntat och dukat.

Men när hon väl hade visat allt och hon fick pappas klocka på armen (den får hon låna vid speciella tillfällen och den gör henne lugn) så satte vi oss och fikade och då kom Sandra ner på jorden :) Efter det gick det bra den stunden vi var där. Vi brukar ju inte fika så länge utan bryter innan det blir för jobbigt. Ser ni duken på bordet? Egentligen gillar Sandra inte dukar, men hon hade ritat en sån fin teckning på hur hon ville att att bordet skulle dukas, och hon hade ritat en duk! Så den här har hon klippt i silkespapper :)


Dom andra har ju avslutning idag, men för Sandra passar det mycket bättre att fika i lugn och ro dagen före, bara vi, i hennes egna rum, med en lärare.

Vi fick ju hem lite saker som Sandra har gjort och det är bara sååå kul! :) Dels en DVD-film som handlade om klockor. Ja, Sandra gillar ju klockor… Dom hade filmat i en klockaffär och den såg vi förstås när vi kom hem senare.

Sen hade hon tovat två små leksaker till Sune och Åke i julklapp. Dom ska hon få slå in en dag närmare jul. Jag tror nog att dom kommer att gilla sina nya leksaker! Sandra hade en slags tovad duk med sig hem en gång och båda katterna var som tokiga på den. Fast den fick dom ju förstås inte!

Den här fina granen var Sandra mycket stolt över och hon visade noga att det minsann var pärlor på den! Så ni ser väl pärlorna nu?!!


Så har Sandra jobbat i flera veckor med ett lite större projekt, nämligen ett lapptäcke! Sååå fint! Hon har valt tyg, klippt, sytt (med hjälp) och tagit bort trådar (hon gillar ju verkligen inte trådar, så det är bra träning att lära sig hantera det) och idag fick hon ta hem det fina täcket. Så stolt hon var! Ja, inte bara hon, förresten :)


Här gosar vi med varsin filt framför tv:n. Nu är det bara pappa Göran som inte har nån filt… Vi får väl se vad tomten säger… ;)


Men jag måste ju berätta nåt kul! I veckan när Sandra skulle gå på toa i skolan säger fröken att hon nog kan klara att knäppa upp byxorna själv. OCH HON GÖR DET!!! Sen var hon så stolt att hon berättade det för alla närmaste fröknarna! :) Flera gånger fixade hon knappen själv. Nu har hon ju byxor med lättare knapp och byxor med svårare knapp… Men vilket steg, alltså!

När vi kom hem berättade vi, med hjälp av förberedda bilder, att vi skulle gå in och borsta tänderna och sen gå till tandläkaren. Då var ju ”avslutningsstressen” över och Sandra var lugn. Hon blev förstås glad och uppspelt, men inte helt uppe i varv.

Tandläkaren, eller, det var ju en tandhygienist nu, men för att inte krångla till livet i onödan för Sandra så säger vi tandläkaren om henne med, hon var iaf jätteduktig! Hon kom ihåg hur Sandra ska bemötas för att fungera. Pratade inte i onödan, lät Sandra låna en gose-giraff, som hon hade gjort förra gången, och putsade tänderna på Sandra. Sen sa hon att det fick räcka så, eftersom det gick så bra, så det får vara en positiv upplevelse hela vägen. Och Sandra var också jätteduktig!

Vi får komma lite oftare och det är ju bara toppen! Alla är införstådda i att det blir sjukvård om någon tand behöver lagas och det känns så tryggt att dom bara gör besöken positiva här! Om ett halvår ska vi träffa tandläkaren som kommer att titta på tänderna och då bokas en ny tid till tandhygienisten då det blir putsning igen och eventuellt ett steg till beroende på läget då.

Innan vi gick fick Sandra välja en tandborste, precis som förra gången, och hon valde en vit. Sen var hon så nöjd så :) Väl hemma bytte hon ut sin ”gamla” tandborste och berättade stolt för pappa hur duktig hon hade varit. Otroligt att det kan gå så bra! Jag är sååå tacksam över att dom kan bemötandet på vår folktandvård!

Angående fotot igår, nej, det är inte vårt hus. Om nån vill se det så scrolla bara ner och titta i högermarginalen.

Jag avslutar med ett foto från imorse, när vi väntade på taxin och hann med att ha lite snölek. Sandra var salig!


7 kommentarer:

Mona sa...

Åh vad hon börjar bli stor, Sandra. O fixar så mycket nu. Duk, MED hål, avslutning o tandläkare samma dag, sy lapptäcke o allt annat. Härligt att det finns så go personal både i skola (o hemma!!!!) som får henne att växa o lära hela tiden.
KRAMAR i massor

Anonym sa...

Måste säga att täcket var väldigt fint och jag gillade granen också. Väldigt fin och glittrig med pärlor på.
Kram från Ann

Camilla sa...

Vilket fint täcke hon har sytt. Hon är ju riktigt duktig. Tror inte många i den åldern klarar sy så fint.
Du skriver så fint och kärleksfullt om din dotter. Jag tycker det ger en så fin insikt hur det kan vara att ha barn som behöver lite extra hjälp och förståelse från omgivningen. Jag har ingen erfarenhet själv så det är väldigt lärorikt.
Tack och hoppas ni får en riktigt fin jul önskar Camilla (som brukar läsa men inte kommenterat innan).

Annelie L sa...

Godmorgon vännen, Åhh vilket fint täcke Sandra har fixat, väldigt vackra, mjuka färger. Tänk att hon klarade skolavslutning och tandläkare på samma dag och må bra dessutom. Jag förstår verkligen att du är stolt över henne. Bilden på Sandra sitter på mitt kylskåp, så jag tittar till henne lite varje dag......Kram till er// Annelie

Photo by Maria sa...

Vilken fin gran Sandra gjort, och täcket.. Det var väldigt fint.. Förstår att Sandra och två föräldrar var stolta..

Bra när tandläkaren lyssnat så att det funkar där med..

Ha nu en bra fortsatt fredag..

Kram
Mia

Sussi sa...

Oj vad fint och vad mysigt ni har det där i soffan.
Ska hålla tummarna att hon inte blir trötter!
Kramisar
din vän du vet!

Tanja, 30+ sa...

OJ! Vad det händer saker med Sandra!! HÄRLIGT! O vilket täcke!

Ja, jag säger också tandläkaren, trots att jag ska till hygienisten..för att inte krångla till det ;-)

Lillejulafton, ja! Den "firar" iallafall vi med att ha "uppesittarkväll" och som en extra julafton liksom.. Vi brukar äta nåt gott då också (vi ska faktiskt ha julbord detta året två dar i rad) och beroende på sällskap, byta julklappar. I år kommer svärfar på lillejulafton och firar jul med oss med allt vad det innebär... En extra julafton helt enkelt!

Kram till dig!