fredag 25 december 2009

Så var det över för denna gång

Julaftonen gick ganska bra får man ändå säga. Så bra det nu kan gå. På morgonen kunde vi t.o.m. äta frukost tillsammans en liten stund :)


Medicin, bad och julklappsinslagning gick galant och Sandra var lugn och glad mest hela tiden.


Sen blev det ju lite väntan mellan julklappsinslagningen och äta, trots att Sandra fick en massa uppdrag som att duka, lägga upp bröd och lite annat pyssel. Så då var hon lite på gränsen, men det gick vägen det med.


Åt lite. (Med betoning på lite)…


Sen tyckte damen det var nog med väntande, men hon nöjde sig med att plocka fram alla paket, och lägga dom i en hög på golvet i vardagsrummet, så Göran och jag hann svälja maten och duka av.


Katterna var med en stund, men sen fick vi stänga in dom medan vi öppnade paket, för det blev för mycket för Sandra. Att öppna paket var ju kul, förstås. Och gick i en rasande fart. Ja, sen blev det rörigt och oroligt med alla paket, papper och saker och prova och flytta undan och trött och gnäll…


Men bilen var skoj :)


Jag visste väl att hon skulle gilla den. Men trots att vi väntade in i det längsta med att slå in den så hade batterierna dragit ur. Vi hade glömt sätta den på OFF, hm! Göran rotade snabbt fram nya batterier och bytte innan Sandra hann bli arg.

Men hon var väldigt stirrig och uppe i varv så det var bra gnälligt ett tag. Men vi sa det sen, Göran och jag, att det blev inget utbrott! Så vi är tacksamma över att det ändå funkade så pass bra som det gjorde hela dagen. Gissa om vi var trötta sen, allihop!

Helst av allt skulle vi resa bort (till nåt ställe långt ifrån julen) vid Lucia och komma hem på nyårsdagen. Det vore toppen det! För det spelar ingen roll hur mycket vi tar bort och tonar ner när det finns överallt runtomkring oss hela tiden. T.o.m. i barnprogrammet på tv tjatar dom om hur många dagar det är kvar till julafton, nästan varje dag från slutet av november. Vi kan inte undvika det och vi kan inte ta bort mer än vad vi redan har gjort. Så då har vi liksom bara att ta oss igenom det.

Visst, Sandra tycker det är kul. Det är väl det som är det största problemet, för hon vill så mycket och har såna förväntningar att hon mest blir stressad av alltihop. Så även om hon tycker det är kul så skulle hon må bättre av att slippa.

Men nu slipper vi det inte, så vi försöker göra det så bra det går. Sandra är säkert nöjd med dagen även om hon tyckte det var jobbigt mot slutet. Vi skippade tv-kvällen och hon fick se en film istället. På så sätt kom hon i säng tidigare, innan hon blev helt övertrött och omöjlig. Så nattningen gick smidig, utan tjafs och utbrott. Sen satt hon rätt länge i sängen och lekte, men då kom hon till ro och det var skönt att se! Somnade gjorde hon inte ett dugg tidigare än vanligt däremot, snarare tvärtom. Men huvudsaken hon mår bra och är lugn så får hon ju gärna vara vaken på kvällarna.

Våra bästa julklappar då. Ja, Sandras var ju bilen, förstås. Min var högtalare till datorn, så nu kan jag spela Spotify med bra ljud! (Jättefina foton av våra jättegoa vänner fick vi oxå, och dom betyder ju förstås mycket, tack Almqvistarna!) Göran blev nog gladast över brödrosten. Den ställde han på bänken och sa att nu kan vi ju rosta bröd till frukost! (Så jag invigde den just) Vår gamla brödrost stod i ett skåp och användes alldeles för sällan. Katternas roligaste julklapp var en råtta med en tyngd längst bak, som gjorde att den gungade fram och tillbaks. Den höll väl ungefär i en timme, hahaha! Tips på kattleksaker tas gärna emot och det är ingen idé att försöka satsa på hållbara saker, det är bättre att det är sånt som deras kattmagar tål, för dom äter lixom upp leksakerna vartefter.


Får man fresta lite? Det här fatet kom grannen med och det mumsade vi på medan vi öppnade paket :)


Jag vaknade ju fem i vanlig ordning, men jag hoppas Sandra sover ut ordentligt och slipper bli sjuk. Imorrn är det korttids till måndag och jag hoppas hon orkar det. Men vi ska inte göra nåt särskilt, så är hon för trött så är det ingen katastrof.

Det enda vi funderar lite på är att kolla i mellandagsrean om det finns nån tv till bra pris, för tv:n i källaren har lagt av. Men eftersom vi har en tv så är det inte nåt akut.

Nåja, idag lär iaf bli en lugn dag! Sandra parkerade sin nya bil så fint igår och talade om för oss att hon skulle köra med den som idag igen :)

Hoppas ni har haft en fin julafton och att ni får en skön juldag idag!

8 kommentarer:

Maritha Q sa...

Glad, glad, glad blir jag Nina! Ni fixar det så bra och vet avd som är bäst för Sandra!
Kul med högtalare till datorn, när vi renoverade lägenhetan drog älslingen högtalare från datorn till sovrummet, köket och vardagsrummet så jag kan lyssna på musik i alla rummen. På nätet finns det ju hur många musik kanaler som helst.

Hoppas Sandra orkar korttids så ni kan shoppa och mysa lite själv.

Kram på er alla!

Maritha Q

jeannette sa...

Hej vännen, jag är glad för din skull att det gick vägen (och jag gnäller när det inte blir som jag vill) Ha en fortsatt skön jul

Suzan sa...

vilken underbar jul o vilket gott godisfat!!
god fortsättning!

spiderchick sa...

låter som att ni hade det mysigt =) Det där med att resa bort vore inte så dumt...

Photo by Maria sa...

Så bra eran jul ändå blev.. Hon är duktig eran stora tjej..

Ha nu en goer fortsättning på julen och glöm inte ladda batterier till bil och till er själva nu när Sandra skall på Kortis..

Kram Mia

Sussi sa...

Härliga bilder och vilken bra julafton ni fick.
ha nu en lika bra juldag det ska jag ha, kramisar från oss alla Fagerholmare

Pia sa...

Har ju precis hittat hit, men kan känna att ni verkligen måste vara "steget före" hela tiden.. det måste ta på krafterna!
Skönt att ni fick en bra julafton! Ha en fortsatt skön julhelg!

Jesus Present - Fyrbåkenbloggen sa...

Så fina bilder och så roligt att få ta del av hur ni hade det på julafton. Vilka snälla grannar också som kom in med godisfat! Jag vill önska er en riktigt fin fortsättning på julen och sänder en stor kram!