måndag 28 december 2009

Ändrade planer och flygande plan

Det blev varken städning eller prommis gjorda igår, utan vi åkte helt enkelt och köpte oss en tv istället. Tv:n i källaren gick ju sönder häromdagen och vi behöver en extrateve. Men vi passade på att köpa en lite större tv till rummet och sen tog vi ner den gamla (som egentligen inte alls är särskilt gammal) i källaren. Ett väggfäste köpte vi också, till den nya, så blev det kanonbra!

Det var kallt och frostigt på förmiddagen, och riktigt vackert innan solen gick i moln. Jag hade ju inte kameran med mig ut, men var bara tvungen att fota Sandras snögubbe, så mobilen fick duga.


Han ser lite frusen ut, tycker jag… Men så var det ju -14 grader, och det är KALLT om ni frågar mig! Senare på kvällen blev det bastu och då tinade jag iaf upp ordentligt. Tur snögubbar gillar kyla!

Nu har jag testat ryggen med både bilåkning, bära tv och sitta i bastun, och… det funka! :) Så nu är den allt bra, minsann! Jag har ju tid hos sjukgymnasten i veckan och det är väl lika bra. Det gäller att göra övningarna nu, för att förebygga. Men när det inte gör ont är det sååå lätt att glömma…

Idag kanske det blir lite nytta gjort då… Städa, städa!.. Eller prommis!.. Eller bara slappa kanske?.. Hursomhelst så kommer Sandra hem idag och ledigheten är slut för denna gång. Nu har vi bara ett dygn ledigt kvar innan vi åker, men om Sandra mår bra när vi kommer hem så har vi långledigt då, och det kan ju behövas…

Ja, är hon frisk och så, så blir det ju fritids nu på lovet, och sen skola några dagar också, så lite ledigt får vi ju. Fast risken är ganska stor att hon behöver ledigt imorrn, vi får väl se hur hon mår när hon kommer hem. Hon var ju väldigt trött i lördags iaf.

Men VARFÖR har dom, just nu, haffat en knäppgök som tänkte spränga ett plan??? Kunde inte den nyheten ha väntat nån månad eller två? Jag gillar INTE att flyga, men jag gör det ändå. Gissa en som kommer stirra misstänksamt på alla andra passagerare nu???

Det gjorde jag när WTC-olyckan hade hänt. Då åkte vi ju som vanligt iväg i januari, men hujedamej vilken hemsk resa! Hemresan var värst och jag sov inte en blund natten innan. Jag låg vaken och tänkte att OM vi mot förmodan skulle överleva hemresan så skulle jag ALDRIG någonsin sätta mig i ett plan igen! Jag var helt övertygad om att vi skulle störta eller att nån terrorist skulle slinka igenom säkerhetskontrollerna. Nåja, jag flyger ju ändå, men kul är det inte! Tur vi har fullt upp med Sandra så jag inte har tid att fundera så mycket.

Ha en fin måndag, gott folk!
Önskar er alla ett gott slut på år 2009

5 kommentarer:

Maritha Q sa...

Godmorgon min vän! Vilken tur att jag hann kolla din blogg innan jag traskar iväg till jobbet.
Vi köpte oss en STOOOOR TV som julklapp men nu tycker vi ju att den i sovrummet är på tok för liten, fniss!

Hoppas allt funkar nu innan ni ska åka och du.....det kommer ju inte att hända er något!
Kramelikramen Maritha Q

jeannette sa...

Hej vännen
Kul att det inte alltid ska gå efter planerna utan man kan göra som ni nu gjorde. Vi har ingen snö kvar här nere och jag är lika glad om inte gladare. Vi har en extra katt här i jul ( vår dotters ca 6mån) och jag förstår vad du menade när du berättade om dina katter, hon är överallt och ska hitta på bus. Vi måste dela på katterna det går inte så bra att ha dem ihop med våra. Ha en skön resa när det nu var? Jag själv åker till Thailand om en vecka, med mannen, hans syster och man :)kram kram

Tanja, 30+ sa...

Ja, du... jag funderar ofta på alla de där som gör livet surt för så många! Det räcker att de "tänkt" spränga ett plan, så blir tusen och åter tusentals människor lidande av hans (hennes?) sjuka tankar.... Men såklart händer ingenting. Det är också en Mia Törnblom-grej (vad jag TJATAR!!). Allt ont och konstigt som du tänker, är bara din hjärna som spelar dig ett spratt!! Läs Mias böcker! Börja med den första...o gå sen vidare!!

Kramen! O tack för din kommentar.. jag får se, det blir kanske en bild eller två.. Jo, jag SKA!

agneta sa...

Även jag önskar er ett Gott Nytt År 2010 och en skön resa. Det är mycket mindre risk att det händer er något i planet än ute på vägarna! Ta inte ut några bekymmer i förskott, så ordnar det sig nog! Många varma kramar till er från Agneta

Photo by Maria sa...

Ja det är tur att snögubbar gilla kyla.. Och nu skall vi med få kallare här nere men snögubbar blir det inga då snön är borta..

Går säkert jättebra att flyga skall du se..

Kram Mia