fredag 2 oktober 2009

Vilken härlig dag!

Och man har vett att uppskatta det ordentligt också, efter en dag som inte var lika härlig… Idag har allt flutit på bra och t.o.m. katterna har funkat. Hela dan! INGENTING har åkt i golvet och INGA blommor har blivit krafsade i och dom har lekt som tokar båda två, men hållit sig på golvet hela tiden. Så härligt att se dom leka och busa utan att behöva passa/lyfta ner dom stup i ett. Man kan ha jättekul med ett hopknycklat papper när man är katt. Kanske t.o.m. så himla kul att blommorna blir trista(?) :)

Men Åke är inte riktigt som andra katter ändå, det är då ett som är säkert. Inte undra på att han inte reagerar när jag tar blomsprutan till hjälp för att jaga bort honom från blommorna…


Katten gillar ju vatten!


Han lekte i diskhon och brydde sig inte alls om att vattnet rann i nacken på honom.


När vi tyckte att han hade lekt klart så såg han ut som om han hade badat! Men han var helt obekymrad och undrade nog mest varför vattnet slutade rinna ur kranen.


Jag hade faktiskt en katt, som gillade att bada, när jag var liten. Han hoppade frivilligt ner till mig i badkaret! Ibland kom han hem och var våt på landet och vi gissade att han varit i sjön och plaskat. Vi såg iaf att han var där och vadade en gång. Han simmade inte, men gick i med benen, så magen blev blöt. Inte helt vanligt att katter gillar vatten. Sune är mer normal på den punkten.

Sandra var så glad och nöjd när hon kom hem från skolan idag, och ridningen med nya skyddsvästen hade gått bra. Det var ju toppen att hon accepterade den utan problem. Medicin och kvällsrutiner flöt på utan bekymmer och allt gick hur smidigt som helst, vilket vi tyckte var skönt båda två!

Precis innan Sandra kom hem så ringde nya LSS-handläggaren från kommunen. Vis av erfarenhet blev jag ju lite orolig och tänkte att nu ska det dras in resurser och omprövas en massa… Men så var det inte utan det handlade om ett ”boendemöte” som ska följas upp. För att göra den historien kort och begriplig så berättar jag bara att jag för ett år sedan ville ha en "Individuell Plan" som skulle handla om Sandras framtida boende. Eftersom det inte finns något boende i vår kommun som passar Sandra för tillfället.

Så på det mötet, för ett år sedan, skrevs Sandras behov ner och vad hon behöver för att må bra i sitt vuxna liv, och när det blir dags att flytta hemifrån så småningom. Med på mötet var en lärare från skolan och en personal från korttids.

Så nu ska det alltså bli uppföljning och tänk! Hon ringer och frågar om hennes förslag på datum passar oss! Så slipper vi ju ringa och krångla sen när det kommer en kallelse… Sånt gör mig glad! Dessutom passade det datumet jättebra för då har vi korttids. Så då blev jag ännu gladare!

Man är ju så van vid strul och krångel så när något, som egentligen är en enkel sak, funkar och inte krånglas till, då blir man så glad!

Men nu börjar det snart bli dags att sova för mig, jag har ju varit uppe sen fyra… Sov gott ni som hinner läsa min blogg ikväll och trevlig helg till alla som tittar in här!
Kramen!

10 kommentarer:

adali sa...

vad härligt att det funkar ! det känns bra och lyser genom dina rader.. men vad gör du när sandra blir "vuxen"? bor hon inte kvar hos er? blev lite nyfiken där..
sov gott adali

Jesus Present - Fyrbåkenbloggen sa...

Men oj vilka fina bilder på katten!!! Hur gör du egentligen för att få så fina bilder i exakt rätt ögonblick! Du är jätteduktig med din kamera. Så kom ihåg att när du skriver din bok så ska du illustrera den med dina egna bilder! Bättre kan det inte bli! Kraaam och trevlig helt önskar Myrra!

Patricia sa...

Åh va jag blir glad av ditt inlägg idag...det var ju så ledsamt sist.

Tänk att så "små" saker kan göra att allt känns så mycket lättare och att hela dagen gick så bra på alla fronter...underbart!!!!

Hoppas uppföljningsmötet går lika bra som bokningen av tiden... =)
Och hoppas du sussar gott nu för nu är det miss-i-nassen och dax för mig att nanni-sussa... =)

Kram Kram
Patricia

Mona sa...

Så glad jag blev, över att det blev en bra dag! För många obra dagar efter varandra, det är inte kul.
O så kul att att de ringde er om tid.
Våra katter har också gillat att utforska vatten som Åke. KRAMAR

Britt-Marie sa...

Så skönt när saker flyter på och löser sig. Kanske kände katterna att de låg illa till igår och såg därför till att uppföra sig därefter ;o). Ha en trevlig helg!

Anonym sa...

God morgon! Vilken härlig dag ni fick! "Smarta" katter som lugnade ner sig! Kan de inte vara utekatter? Vår yngsta katt (5 år nu) var alldeles omöjlig som riktigt ung och rev ner tapeterna på garderobsdörrar mm. Det slutade hon med och nu händer det "bara" att hon river på ytterdörrens dörrkarm, när man inte öppnar dörren fort nog!
Vad viktigt att det planeras för Sandras framtid och att samarbetet er emellan går så smärtfritt som möjligt! Det ordnar sig säkert på bästa sätt! Storkram Agneta F

Photo by Maria sa...

Katter har ju sällan läst de där böckerna om hur katter skall vara ;-)
Vår Gusten måste "döda" maten innan han äter den.. Gizmo jag hade innan drack med tassen, han lapade aldrig med tungan i vattnet utan tog med tassen..
Katter gör som de själva vill och det är ju det som är så störtskönt med dem..

Kram
Mia

cpmamman sa...

Vilken jamare han verkar vara Åke.

Och du, härligt när lss samarbetar och inte motarbetar :)

Anonym sa...

Nina, glömde säga att du tar proffsiga foton på katterna! Kram Agneta, igen

Jeannette sa...

Hej du
Ja jag älskar ju katter fast dom har en massa skit för sig och en av mina älskar också vatten . Härligt kramar