måndag 26 oktober 2009

Förkylt

Det var ju bra tajmat av Sandra, att bli sjuk på lovet, eftersom hon gillar skolan bäst :) Fast det verkar inte så värst allvarligt. Inte än iaf. Trött, skör och grinig, men uppe och vill bli sysselsatt mest hela tiden. Så nu hinner vi göra många julkort, haha!

Fast några julklappar kommer det ju inte att bli i veckan. Tur det är lååångt till jul! :) Det är bara det att vi måste ha korttids om vi ska hinna… Och vi har inte många korttidsdygn, som inte är bokade, före jul… Så, hur jag än bär mig åt, så blir det julstress. Spelar ju ingen roll att man försöker vara ute i god tid i vår familj. December kommer lika fort varje år! Men julkort hinner vi iaf, japp! Resten blir som det blir. Alltid blir det nåt och det brukar bli bra!

Efter en förmiddag med full aktivitet (ganska lik gårdagen) och inte hinna slå ner rumpan, orkade jag inte mer efter maten. Sandra behövde ju vila, men var för pigg för att tycka det var skönt och på tok för trött för att vara uppe. Men uppe var hon… Efter ett bra tag, och några mindre utbrott, kopplade hon iaf av och satte på julmusik. Just julmusik spelar hon gärna när hon behöver komma till ro, oavsett årstid.

Ibland är det svårt att se skillnad på ”trött och sjuk och behöver vara hemma” eller ”uttråkad och gnällig och behöver skola/fritids” Hon kan ju inte tala om ifall hon känner sig sjuk, så man kan bara gå på det som syns. Men det är ju inte alltid man har rinnande näsa och feber när man är sjuk. Fast hon snörvlar allt lite ibland, och har nyst några gånger, så skörheten beror troligtvis på trötthet och förkylning. Hon får iaf vara hemma den här veckan.

Imorse vaknade jag klockan fyra och tänkte att det var lika bra att få ordning alla morgonbestyr innan Sandra vaknade. Hon sov gott hela natten så jag var lite beredd på att hon skulle vakna tidigt, och dessutom vara ganska dålig. Men hon sov till närmare halv åtta och var rätt pigg när hon kom upp. Skönt! Så jag tänker snart lägga mig för nu börjar jag se dubbelt :)

Ha det så bra och var rädda om er!
Kramen!

3 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Du kanske kan beställa nån julklapp via nätet så du slipper ut och stressa??

Hoppas hon inte blir mer förkyld och att ni får en bra tisdag tillsammans..

Hoppas du sover gott nu..

Kram
Mia

Anonym sa...

Förstod att det var något med Sandra på FB men du hade inte hunnit skriva blogg när jag la mig. Hoppas det inte blir värre iallafall.

Ja denna jul! Som tur är har vi slutat med julklappar, det är bara min brorsdotter som får och hon är 13 år så ett presentkort på nån klädaffär är en vinnare. Nu på torsdag invigs vår galleria och då får vi Kappahl.

Ha det gott min vän!
Kramar Maritha Q

Anonym sa...

Kolla nätet Nina!! Mitt bästa tips, vi handlar i princip inget i julrushen längre då vi inte kan ta med barnen och vi vill gärna vara med båda två. Igår beställde jag två av paketen från en bra internetleksaksaffär och vi ska även beställa från siba då mellanpojken önskar sig en digitalkamera och dottern ska få en mikrostereo att ha på väggen. Hoppas nu inte förkylningen blir värre. Kram Mamman