fredag 16 oktober 2009

Tänk att det kan bli så bra tillslut

Så som vi har kämpat för Sandras rättigheter. Så som vi har fått slåss för självklara saker. Så mycket strul å tjafs med myndigheter, kommun, läkare, psykologer… Då blir det nästan otäckt när saker bara funkar. Utan tjafs å hundra samtal. Utan möten å lusläsa skollagen och LLS-lagen, och utan att det ens är självklart! Man kan ju inte bli annat än lycklig då, lixom!


Igår ringde telefonen och den personal som skulle ta emot Sandra på korttids efter skolan idag, var sjuk. Eftersom Sandra inte fixar vemsomhelst så fanns det inte så många möjligheter att hitta någon vikarie så där i all hast. Sandra ska ju dessutom vara på korttids hela helgen, så personalen var ju redan ganska bokad… Men dom har en vikarie som kan rycka in ibland och det kunde hon idag med, fast inte förrän klockan fyra och Sandra kommer till korttids lite före tre.

Jag ringde skolan och frågade om hon kunde stanna där till kl 15.30 istället för till 14.00. Det är en personal som är med Sandra på fredagseftermiddagarna då dom andra eleverna slutar redan klockan ett. Sandra har en slags fritidsverksamhet en timme på fredagar, för att alla hennes dagar ska bli lika. Personalen som jobbar den timmen skulle då vara tvungen att stanna 1,5 timme längre… På en fredag!… Men tänk, det var okay! Så himla gulligt av henne!

Ringde taxi, som också dom är ganska bokade, iaf i anslutning till när skolorna slutar, och frågade om det gick att hämta Sandra senare. Nu är ju även det inte helt lätt eftersom Sandra bara fixar en å samma chaufför… Men, helt otroligt! Det gick bra det med! Bara sådär!

Snacka om att alla bara ställer upp och gör sitt bästa! Fast dom inte ens skulle behöva. Jag menar, vi har kämpat om sånt som är Sandras självklara rättigheter, och så behöver jag bara fråga om en sak som jag absolut inte hade räknat med skulle gå att ordna. Som inte är en självklar rättighet utan mer att folk ställer upp och bjuder till för att det ska bli bra för Sandra. Nästan så man blir lite gråtmild.

Jag var mest beredd på att vi skulle få skjutsa Sandra till korttids imorgon istället, och det var ju tur vi slapp för plötsligt blev vi bjudna till goda vänner ikväll!


Nu ska jag kolla lite bloggar innan jag väcker Sandra!
Ha en skön helg, det ska vi ha!
Kramen!

10 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Det finns människor som förstår och som vill ställa upp och det är dessa m'nniskor som jobbar inom detta ;-) Iaf tycker jag det ofta är så, att de som jobbar inom detta (skola, fritids, kortis) vet vad det handlar om och ställer upp om de kan..
Skönt att det gick så smidigt..

Ha nu en bra dag och en trevlig kväll hos vänner..

Kram
Mia

Anonym sa...

Skönt att allt löste sig till det bästa. Ha en riktigt trevlig kväll och helg.
Kram Agneta W

Britt-Marie sa...

Va roligt att det löste sig!! Ha en skön helg för det är ni verkligen värda!! Kram

agneta f sa...

Det är väl skönt att det går ER väg, trots att det först verkade "kört"! Ha nu en riktigt skön kväll tillsammans med era vänner, det är er väl unnt! Nu kan inte resten helgen bli annat än bra för er, tror och hoppas jag! Kramar om er!

Jeannette sa...

Hej vännen
Tänk vad det finns underbara människor, vilken tur du hade de ( framförallt för Sandra) Hoppas ni nu får en underbar, skön, avkopplande helg :) kramar

Jesus Present - Fyrbåkenbloggen sa...

En sån glädje att få läsa din blogg med dessa goda nyheter! Det är helt fantastiskt att få uppleva att allt bara flyter på, åt rätt håll. Och vet du, jag tycker mig ha märkt att när det börjar bli så här bra en dag, så fortsätter det gärna i samma spår resten av dagen! Härligt!

Jag tittade på er i presentationen från jobbet, det verkar vara en mycket bra arbetsplats för de anställda - guld värt! Så många anställda det var, det gjorde mig förvånad. Jag hade nog inte trott att det var så stort, men jag jämför kanske med lilla Arvika. Där är ju det mesta kommunalt.

Ha en riktigt trevlig helg hela familjen! Stort plus för dina fina bilder! Tar du dem själv? De ser så proffsiga ut, men jag vet ju sen tidigare att du tar fantastiska bilder

Stor kram från Myrra

Patricia sa...

Åh man blir ju lycklig så man ryser...ler med hela ansiktet. Det är ju så underbart när det bara funkar, när det inte behöver tjatas eller trillskas...fasen va skönt!!! Vilken start på er lediga helg...woow!!!

Och vilka fina bilder du bjuder på... =)

Ha en underbar dag!
Kram Patricia

Helena sa...

Hej!

Jag förstår att du blev glad och gråtmild när det funkade! Man är ju som sagt inte van vid det... Hoppas kvällen hos vännerna och helgen blir fin!
Kramis!

Jessie sa...

Tänk så mycket som vi tar för givet - när jag läser hur du får kämpa, eller hela er familj, fast ni gnäller inte utan det bara är så - jag blir så imponerad av er. Så jäkla fin familj ni är!

kram Jessie

Sussi sa...

Skönt att det löste sig!
Ha nu en kanon härlig söndag för det ska allt jag ha.
kram och ta hand om er.
Sussi