fredag 2 oktober 2009

Tack!

Ja, tack för alla goa kommentarer jag fick igår! Jag behövde det verkligen! Igår var ingen bra dag! Men idag kan bara bli bättre och det är ju toppen!

Det var så skönt när Göran kom hem (en kvart före Sandra…) så vi hann snabbprata lite iaf. Sen fick vi liksom tänka var och en för sig tills Sandra var nattad och vi hade tid att prata igen… Då bestämde vi att ge katterna en chans till och det känns sååå skönt!


Så klart vill vi ha dom kvar! Dom är ju våra familjemedlemmar! Men Sandra måste ju gå först, så är det bara. Vi avvaktar ett tag och ser om dom kanske lugnar sig. Dom är ju faktiskt inte så gamla än och det är klart att ungar leker och busar en del. Fast… det kan ju finnas lite måtta, tycker man… Göran limmade fast lite nerriven tapet igår, förresten… Och jag vaknade fyra idag och kunde inte somna om, utan gick upp och tömde lådan så ingen gör nåt på golvet igen…

Men vi älskar ju våra goa katter! Trots allt… Ett alternativ är ju att behålla en av dom, men dom hör ju liksom ihop. Dom är rätt coola när dom är två på nåt sätt. Så gillar dom ju varandra och är aldrig ensamma ens när vi är upptagna med annat, vilket vi ju är en hel del mellan varven. Och jag vet inte om jag skulle fixa att välja bort en av dom. Vem som sket på golvet igår vet jag inte, men det är iaf Sune som river tapeter och gnager på allt möjligt och omöjligt medan det är Åke som krafsar i blommorna och är vildare.

Nåja, nog pratat om katter för ett tag nu, vi håller tummarna att dom kan vara kvar!


Sandra var en solstråle när hon kom hem, men vid medicinen blev det tjafsande och utbrott och jag ska väl erkänna att mitt humör inte var på topp redan innan vi började. Så utbrottet hade kanske kunnat undvikas om jag hade ätit lite bättre på dan, om jag inte hade haft en sån där dag då man helst inte skulle gått ur sängen på morgonen, och om jag inte varit så ledsen över katterna. Kort sagt, det var säkert jag som orsakade utbrottet.

Men efter mycket om och men och skrik och elände så blev det gjort som skulle göras, vi blev sams, och vi hann med alla rutiner och måsten innan middagen. Sen var allt frid och fröjd tills damen somnade.

Idag är det ridning i skolan och det gillar ju Sandra. Bra träning är det också utan att hon ens märker det som läraren säger. Den lärare som är med Sandra och rider kan en hel del om både ridning och hästar så hon ser nog till att Sandra får lagoma utmaningar. Sandra gillar ju när det händer lite nyheter och får hon dessutom lite extra träning så är det ju toppen. Vi köpte en skyddsväst som hon ska börja använda idag och sen ville Sandra rida barbacka. Ska bli intressant att höra hur det går framöver.

Göran är ledig idag och kroppen mår okay, trots två dagar med jobb, så vi tar väl en prommis när Sandra har kommit iväg, gissar jag. Sen är det ju helg och då kommer vi inte ut på promenader lika lätt. Vi har iaf inget planerat i helgen och det känns skönt. På måndag har vi ju korttids till onsdag, och det blir säkert skönt det med. Vi ska inte flänga iväg någonstans iaf så man hinner kanske städa lite här hemma på måndag rent av. Fönstren behöver putsas, t.ex. Det har dom å andra sidan behövts göras sen förra hösten…

Tisdagen lär gå hela dan eftersom vi ska lämna in katterna på morgonen och sen hämta dom på eftermiddagen. Förhoppningsvis är dom väl lugna när dom är nyopererade iaf… Sen får vi se om en kastrering hjälpte något… Medan dom är på sjukhuset ska vi iaf göra stan osäker, för djursjukhuset ligger mitt i stan, bra va?!! :) Vi behöver handla vinterkläder till Sandra, bl.a. Och fler jeans, hujedamej! Men Sandra har ett par jeans som sitter bra, så jag har tagit olika mått på dom och tar med ett måttband. Då slipper vi iaf stressmomentet att Sandra är med i affären. Sen får vi väl byta dom om dom inte passar. Hoppas att vi hittar ett gäng!

Som tur är blir Sandra glad över att få kläder i paket så det vi köper blir bra födelsedagspresenter när hon fyller år om dryga veckan. Sen har hon faktiskt önskat sig en smurf-skiva så det ska hon självklart få! Hon brukar ju inte precis kunna tala om vad hon vill ha, så det är ju extra viktigt, känns det som.

Ja, jösses, det är ju inte så länge kvar tills hon fyller år och vi har ännu inte bestämt hur vi ska göra. Sandra gillar ju att ha lite födelsedagsfika med ett par gäster, men hon blir också väldigt uppspelt. Spontant känner jag att jag inte orkar, men samtidigt är det ju roligt för Sandra. Fast det skulle inte vara någon katastrof om vi firade dagen själva heller. Det börjar bli hög tid att bestämma sig iaf…

Jaja, nu ska jag sluta svamla och istället läsa lite bloggar!
Önskar alla en bra dag!
Kramen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon Nina!
Ja det berodde nog på att du var lite trött och ledsen igår, Sandra märker säkert sånt. Hoppas de små liven lugnar sig efter besöket hos doktorn.
Skönt att inget är planerat utan helgen blir som den artar sig.

Önskar dig en skön helg vännen!
Kram Maritha Q

Photo by Maria sa...

Hoppas de lugnar ner sig nu så att de får bo kvar.. Du får hota dem med det ;-)

Klart Sandra skall ha en Smurf-skiva om hon nu uttryckt det :-) Kul att hon kunnat önska det..

ha nu en bra fredag..

Kram
Mia

Mona sa...

Tråkigt med utbrott, men det hade faktiskt varit värre om hon aldrig reagerade. Är faktiskt ganska bra att hon vet vad hon vill och kan tala om/ visa det. Och att hon reagerar på hur omgivningen mår. Tycker det är sunt av Sandra. Och sen är det ju så att alla dagar kan inte vara på topp, utan då får man ju gilla läget.
Katterna KOMMER att lugna ner sej, men se dem som tonåriga Almqvista-ungar så kanske du inte blir så arg...... De lägger iaf inte köttbullar i o´boyen..... Hoppas ni hittar en smurfskiva.
MÅNGA MÅNGA KRAMAR

Sussi sa...

Ja du Nina du som säger att jag har häcken full, men jag har ju detr lindrigt om man jämför med dig.
Bra att ni ger kissarna en chans, försök att låta dom vara ute och härja så mycket som möjligt, alla bebisar är vilda förhoppnings vis så lugnar dom ner sig och allt blir frid och fröjd.
jag ska hålla mina tummar.
kram och ha en underbart härlig helg.
Sussi