lördag 24 oktober 2009

Orken börjar återvända

Idag ville Sandra pyssla, så vi började göra lite julkort.


Vi får väl se hur många vi hinner få till innan jul, men det blir väl att komplettera med vanliga kort, gissar jag. Fyra fina kort gjorde damen innan hon tröttnade.


Sen la jag alla ”julkortspysslegrejor” i en kartong så det är lätt att ta fram om hon får lust igen.

Det blir väldigt intensivt när vi gör nåt, även om Sandra inte orkar så länge. Så när vi hade plockat undan alla grejor, gick luften liksom bara ur. Men för ett år sen orkade jag inte ens plocka fram pyssel-lådan. Såå skönt att orken börjar komma ikapp igen!

Tänk, förut var måndagarna dom bästa dagarna i veckorna. Måndag, vardag och lite egen tid. Helgerna var jobbiga och jag var ofta mest trött på söndagskvällarna. Men nu funkar det så bra, och jag är inte alls så slut som jag var ett tag, så nu är helgerna riktigt mysiga! Jag ser fram emot helg och Sandra hemma. Lugnare tempo och inte lika mycket tider att passa.

Vi har hunnit prova vinterkläderna idag också. Och det var ju tur, för vi behöver nämligen inte köpa nåt mer! Jag som var övertygad om att hon hade vuxit ur allt, men det satt perfekt. Lite fel färger på termobyxorna bara, men det får vi väl stå ut med… Jackorna som hör ihop med byxorna var lite för trånga, så det får bli omatchat i vinter. Röda nya jackan, och en orange från förra vintern, ihop med ett par bruna och ett par lila termobyxor… Jag har såå svårt när det inte matchar, men lägger hellre pengarna där dom behövs. För det gör dom ju! Behövs alltså.

Jag fick en fråga efter förra inlägget om hur det går med boken… För er som inte vet, skrev jag nämligen väldigt mycket när jag hade mitt sorgearbete. Före, under och strax efter den tid då Sandra fick sin diagnos. Jag har massor med anteckningar och jobbiga händelser i datorn och tänkte då att det skulle bli en bok. Men jag tror inte jag någonsin kommer så långt. Det tar en faslig tid att bena ut och renskriva alltihop, och det är ju rätt känslosamt också. Men vi får väl se, nån gång när jag är pensionär och har tid, kanske… Så svaret på frågan är alltså typ; Nä, inte nu :)

Lördag = chipsdag (för Sandra alltså, om nån nu fick för sig nåt annat…) så nu käkar familjen chips och jag tänker värma mig i duschen! Glöm inte att ställa bak klockan, för nu är sommaren slut på riktigt. Imorrn får vi sova en timme längre! Eller så loggar jag in på fb klockan tre!… Ehm!
Kramen!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina julkort det blev !!
Skönt att du känner att du orkar lite mer nu på helgerna än förra året, är ju så kämpigt då inte orken räcker till det man både vill och behöver.
Jag är nog lite som dig vad gäller färger och kläder. Men inser mer och mer att man idag blandar färger som aldrig förr. Rosa, rött orange,lila... ja nästan allt sätter man ihop så jag tror inte färgerna som du beskriver behöver bli så fel, även om det i ditt huvud finns ett annat tänk ;)
Var nästan lite stolt över mig själv när jag häromsistens satte en rosa schal till min röda tröja, för ngr år sedan hade jag aldrig gjort det. Och du ska veta vad många positiva kommentarer jag fick som jag inte väntat mig. Så jag tror Sandra blir fin i sina vinterkläder, jackan är ju jättefin som hon har på kortet och de färger du beskriver tycker jag inte ska skära sig på ngt sätt.
Hon är så fin eran tjej <3 Men så har hon en fin mor & far med .
Ja man går igenom en stor sorg när man drabbas av oväntade sjukdom. eller diagnoser även om man anat och misstänkt är den slutgiltiga diagnosen både välkommen men ändå så svår å smärtsam.
Jag har inte gått igenom det du/n har gjort, men haft andra sjukd. med barnen som är livslånga och då skrev jag också av mig mkt. Ett sätt att både bearbeta ,men också orka med. För ingen annan än just jag / du vet ju hur vi känner inte ens den man delar livet med, för vår sorg den ser ju olika ut för oss alla.
Nej nu blev det en lång kommentar igen, det var ju inte tanken. Typiskt mig Nina :)
Hoppas nu att fortsättningen av kvällen och helgen blir fin och att de söta katterna fortsätter att uppföra sig bra så de kan stanna kvar hos er.

Stor och varm kram till finaste dig <3 Lisa

agneta sa...

Hej Nina! Vad skönt att det funkar så bra! Det är säkert en kombination, känner du dig till-freds, så smittar det av sig på Sandra och vice versa! Jag gläds med er!

Vad gäller färger, så kan man väl numer "matcha" vilka färger som helst! De färger som man absolut inte kunde ha ihop förr, sätts ihop och det är t.o.m snyggt!

Ha en fortsatt lugn och skön helg! Sandra är ju riktigt konstnärlig, vilka fina julkort!

Stor kram till er!/Agneta

Britt-Marie sa...

Jättefina julkort!! Hoppas ni har en mysig lördagskväll och en skön dusch! Tur att min mor påminde mig om att dra tillbaka klockan idag för jag var övertygad om att det var nästa helg :o)

Kram Mamman

Sussi sa...

Oj vad ni hittar på kul grejor.
Fina vart korten, hoppas att ni får en bra kväll och morgon dag.
Kram
Sussi

jeannette sa...

Hej min vän
Ja nu sitter jag här igen söndags morgon och du är inte här, ovanligt ljust ute. Jag har fortfarande problem med rygg och nacke.
Ni har börjat planera och pyssla med julkort och jag planerar julbak:) nu är det ingen återvändo. Julen närmar sig med stormsteg. Hoppas du får en skön söndag kramar

Anonym sa...

Är säker på att Sandra är varm o go, även om färgerna skär sej lite. Men jag vet ju hur du vill ha det, egentligen.
O så fina julkorten blev!
Vågar jag hoppas på ett???
MÅNGA KRAMAR Mona