onsdag 14 oktober 2009

Almanackan, min vän!

Jahaja… Städa, städa… Det går väl sådär. Jag skulle verkligen behöva en hemhjälp! Tänk vad skönt att ha ett nystädat hem varje dag utan att behöva bry sig! Jaja, jag får väl vara min egen hemhjälp när jag blir pensionär. Till dess får jag nog nöja mig med att ta det värsta när jag har tid. Eller vänta tills Göran tar det. Fast han tog handlingen idag, det behövdes ju det med. Varför finns det jämt för lite tid???

Idag hade jag besök från assistansbolaget, vilket ju var trevligt på alla sätt och vis. Vi pratade både Sandra, assistans, katter och lite annat. Å så fika vi, förstås! (Å dom tyckte det var välstädat här!..) Sen ville dom ha lite från en assistents synvinkel på deras hemsida, och jag lovade att göra ett försök. Återkommer med en länk dit sen, om jag nu lyckas få ihop nåt vettigt.

Jag fick några aktuella datum också, vilket ju alltid är bra så man kan planera in det. Bl.a. en personalfest. Men nu hade vi ju tyvärr inte korttids just då och det behöver vi ha om vi ska kunna gå på det båda två. Jag har frågat på korttids om det går att ordna och dom brukar alltid göra sitt bästa för att lösa önskemålen, men dom kan ju inte trolla. Vi håller tummar och hoppas. Annars får vi vara glada ändå, man kan ju inte ha tur å få till det varje gång, liksom.

När fikastunden var slut kom Göran hem från affären och vi käkade lunch. Sen var det ju alla vanliga förberedelser här innan Sandra skulle komma, och jag hann liksom inte så mycket mer.

Sandra var glad och nöjd när hon kom hem, så eftermiddagen funkade bra och hon var lagom busig och härlig. Det verkar som det räckte att hon fick sova ut ordentligt, för igår var hon bra trött. Då var det på vippen att spåra ur vid medicineringen, men blev bara ett litet, litet utbrott, sen fixade hon det så bra! Hon är duktig, minsann, som fixar det svåra trots att hon egentligen är för trött! Massa beröm!


Imorrn måste korttidsväskan packas inför helgen, och ridväskan också, eftersom Sandra ska rida på fredag. Så jag hinner nog inte några större städprojekt då heller. I helgen blir det ingen städning… På onsdag är det tomt i almanackan! Ska nog ta och skriva UPPTAGEN där så jag inte bokar in nåt utan kan ta den dagen till städning!

På tal om almanacka, förresten… Det sägs att man tränar minnet, och kommer ihåg bättre, utan almanacka. Nä, vet ni vad! Det vågar jag inte testa! Hur gör alla som verkligen har fullbokat? Hur håller dom reda på allt? Tänk alla som har möten, samtal, läkarbesök, habilitering/rehabilitering, utprovning av hjälpmedel, sjukhusvistelser, telefonsamtal, ännu fler möten… var och varannan dag… Jag som har svårt att hålla reda på det lilla vi ändå har, om man jämför… Almanackan är mitt hjälpmedel, och det skulle bli katastrof utan den!

Fast det är klart… Det skulle kanske bli lite lättare att hålla ordning på vardagen med EN almanacka?!! Vi har tre och alltid har man missat att skriva nåt möte i nån av dom… Sen veckoplaneringen på kylskåpet då, och alla kom-i-håg-lappar som alltid kommer bort, eller som man inte ser bland alla andra lappar. Eller som man oftast glömmer titta på, förresten.

Håhåjaja, beundrar alla som håller ordning på sina liv!
Kramen!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så tråkigt att städa, för när det är fint och klart så får man börja om. O i synnerhet när tiden inte räcker till.
Håller med om att almanackan är bra att ha. KRAM Mona

Skalmans mamma sa...

Ja du, att klara sig utan almanacka måste vara omöjligt. Eller så har man väldigt lite att göra. Jag lever efter filosofin att det som inte står i almanackan det händer inte ;-).
Vi har en familjealmanacka och varsin egen, så ibland får vi synkronisera dem för att allt ska funka.
Kram M

Tanja sa...

Jo, nog fick du till det allt. Du skrev jätte bra. Fin blogg sida. Ska läsa in mig lite i lugn och ro. Kommer att titta in här regelbundet och ska försöka göra en blogg kring Jossan. Och huset var inte ett dugg stökigt, så slappna av.
Kram Tanja på Amelia Personlig Assistans AB

Sussi sa...

Halloj vännen min!
Vi har en stor vitebord i hallen som jag TJATAR på alla att skriva vad som händer, står det inget där så hämtar eller gör jag INTE det.Jo ibland så är jag ju snäll, eller jag är snäll jämt, men det skulle underölätta en massa om alla kunde skriva typ Linn ingen mat idag, Nicole jobbar 11-19 vill ha mat senare mm.
jag skriver upp Jespers, Bobos och mina komm ihåg där ialla fall.
Almenacka MÅSTE man ha och jag använder min flitigt.
Tack för ditt inlägg i min blogg det känns skit skönt att denna resa snart är över, sedan kommer det svåra att stå still men jag kommer nog klara detta också.
kram och kämpa på
Sussi

Photo by Maria sa...

Jag läste det du skrivit på assistansbolagets hemsida och det blev jättebra :-)

Almenacka ja.. Skriver jag in i almenackan så minns jag det utan att titta i den.. Skriver jag inte i den så har jag glömt det jag skulle.. Så nytta har den även om jag inte kikar så mycket i den efter jag har skrivit i tider jag skall passa :-)

Ha nu en bra torsdag..

Kram
Mia