söndag 11 oktober 2009

Födelsedag

Så har vi firat födelsedag hela söndan lång. Eller, iaf intensivt tills nu. Sandra var pigg och glad så det mesta funkade över förväntan. Fast det var bra att vi inte bjöd hit några gäster, för det räckte gott ändå, både för Sandra och oss!

Vi började som vilken annan morgon som helst och Sandra visste ingenting om vilken dag det var när jag väckte henne strax efter kl. 6. (Hade vi berättat igår så hade hon sovit dåligt och mest väntat…) Jag sa gomorron och hämtade katterna för lite morrongos. Sen, när vi hade gosat klart och katterna var i sitt rum igen, så berättade jag och gissa en som blev glad :)

Satte timstocken på 5 min och gick ner tillsammans med Göran. Jag hade ju redan förberett allt, så vi väntade bara på att timstocken skulle pipa och Sandra skulle gå på toa. När hon var tillbaks i sängen igen gick vi upp och sjöng för henne.


Först ville hon öppna paket, förstås. Många paket var det! Men inga onödiga saker, om nån nu tycker hon är bortskämd… Det mesta var ju kläder som hon skulle fått ändå om hon inte hade fyllt år. Sandra var iaf helnöjd, för hon älskar kläder och ännu mer älskar hon skor och det fick hon ju också.


Sen blev det fika. Macka och choklad i födelsedagsmuggen, en mugg som vi köpte till henne i doppresent och som hon dricker choklad ur varje födelsedag.


Chokladbollar blev det oxå, förstås. Ett måste på frukostbrickan när det är födelsedag, tycker Sandra!


När morronfirandet var över provade vi kläder. Det var svårt att slita blicken från dom nya stövlarna :)


Två av fyra jeans satt bra, dom andra byter vi. Eller, egentligen var det inget större fel, men dom vita var lite på gränsen i midjan, så en strl större är nog bättre. Jag älskar vita jeans så det vore trist om hon växte ur dom innan hon hinner använda dom. Dom blå var det bara knappar och ingen gylf i, och det ställer ju till det onödigt för Sandra. Jag var så inne i att alla mått skulle passa, och att benen inte var vida så dom går att vika upp, så jag missade att kolla gylfen.

Sen ville Sandra kolla film, och mitt i nya Anki & Pytte-filmen, lekte katterna under en pedistal så blomman som stod där åkte ner och det rasade ut vita stenar över hela golvet. Katterna blev ju rädda men ingen fara på taket. Bara å hämta sopborsten för att ställa allt tillrätta igen… Ja, i en vanlig familj hade det varit så! Sandra fick spel! Gallskrek och kastade möbler! (Orolig som hon blir när det händer oplanerade saker..) Katterna blev ännu räddare och kurade ihop under soffan. Bara att ta tag i Sandra å dra in henne i köket, stänga dörren å vänta tills hon lugnade sig. Sen gick jag in och pratade med henne och hon ritade vad som hänt, med ett kryss över ”skrika”


Så skönt att vara två när sånt här händer. Göran sopade och ställde blomman på plats medan jag tog hand om Sandra. Så när hon var lugn och vi ritat å pratat, så var ju allt i sin ordning med blomman igen och vi kunde gå och titta på den och konstatera att det är bättre å sopa än å skrika…


Hejåhå, alltid händer det nåt spännande! :)

Sen blev det vanliga rutiner, mat, medicin och bad innan vi fixade finkläder och födelsedagsfika för familjen.


Sandra har inte frågat efter några gäster på hela dan, vilket på sätt och vis är bra, eftersom läget är som det är. Känns trots allt bäst att hon mår bra i det vi har och inte saknar det vi inte har. Ett sunt tänkande som vi alla borde öva på.

Inte frågade hon efter ballonger heller, vilket var lite förvånande, men lika bra. Allt som underlättar tas tacksamt emot! Då slapp vi leta ballongbitar sen, så inte katterna käkade upp dom, för Sandras tradition har nämligen i alla år varit att smälla ballongerna efter kalasandet.

Paket och kort fick hon efter fikat, även fast vi inte hade gäster. För vi har så fina vänner som tycker att Sandra är viktig och det gör mig så glad! Tack Mona, Karin, Lena, Annelie och Agneta! Ni betyder massor för oss! Stort tack också för alla andra grattishälsningar här i bloggen, på fb och via mail och sms!


OJ vad TRÖTT jag är nu, när allt är över och jag slog ner rumpan! Sandra ser sin nya film och katterna sover i soffan. Känner att vi gjorde rätt som begränsade och fick en bra dag istället för gäster nu och övertrötta sen!

Nu blir det bara slappa resten av dagen!
Må så gott, allesammans!
Kramen!

7 kommentarer:

Photo by Maria sa...

En perfekt härlig dag för Sandra och för er med.. det tar ju på krafterna att ordna med kalas med och det kan ju vara skönt att slippa.. Och så är det ju framförallt lugnast för Sandra..

Ha nu en goer fortsatt dag..

Kram
Mia

Sussi sa...

Vilken under bara dag och inget kalas utan att något går i kras, men det betyder bara tur sägs det.Hoppas att du fick vila en stund för det är du allt bra värd, kramar från mig
Sussi

Anonym sa...

Så lite jag vet om Sandras duagnostänker jag varje gång jag läser din blogg Nina! Jag är utbildad att sköta gamla och dementa så din värld är en ny uppembarelse för mig.
Vilken tur att man får lära sig nya saker hela tiden!
Underbartatt se och läsa om Sandras dag!
Tack Nina!
Kram Maritha Q

Anonym sa...

Sandra verkar mycket nöjd med sin födelsedag och det är ju huvudsaken! Ha det bra och kram!/Agneta

Patricia sa...

Ja men det var ju en kanondag...förutom blom-kraschen då men det löste ni ju smidigt ändå.

Kan tänka mig hon blev glad för alla paket med kläder och stövlar...toppen!..=)

Ha det så bra!
Kram Patricia

Annelie L sa...

Hej Vännen,
Så fin Sandras födelsedag blev,alla verkar nöjda och glada. Ni gjorde rätt i att fira dagen innom familjen i lugn och ro, frågar inte Sandra efter besökare, så för vems skull skulle dom koma då????
Du och Göran är helt fantastiska i allt som rör er dotter. Tänk så lycklig hon kan vara som har fått just er till föräldrar.
Kram hela dan Nina, du är värd allt gott.
Kram Annelie

Anonym sa...

Hej Nina ! En sån härlig och välplanerad födelsedag Sandra fick ( förutom katterna bus förstås)precis som det ska va för att hon skall må bra på bara hennes alldeles egen födelsedag.
Ni är sådana underbara föräldrar som ser till hennes bästa, även om ni kanske innerst inne ngn gång skulle vilja ngt annat hamnar Sandra först !! Bättre skulle hon aldrig kunna ha fått det.
Vilka fina kläder, stövlar och paket hon fick !!
Och fin klänningen hon hade på sig var ju jättesnygg :O
Vem skulle kunna tänka sig att fälla kommentaren bortskämd ?
Hon är ju värd allt hon kan få som skänker henne glädje och särskilt en dag som denna <3
Stor kram till er och är glad att ni gav Sandra den här dagen, även om ni blev trötta mot kvällen !!!!
Love Lisa <3