lördag 3 oktober 2009

Jaha...

Göran har somnat i soffan, Sandra är nattad å katterna sover dom med. Klockan åtta på en lördag! Själv hade jag sovmorgon imorse och vaknade inte förrän klockan sex, så jag är pigg nu. Tänkte se på Robins senare, det gillar jag. Vi får väl se om Göran har masat sig till sängen vid det laget, så man får plats i tv-soffan :)

Idag har vi bara haft en bra dag. Sandra var iofs lite skör och gnällig, men funkade i det stora hela rätt bra ändå. Åke petade lite i en blomma, men annars har dom skött sig bra idag med, katterna. Busat som sjutton med ett hopknycklat papper, lekt lite med vatten och rivit sönder en tapet som Göran och Sandra fick laga…


Men i övrigt har dom faktiskt varit riktigt lugna och sovit en hel del. Sune gosade t.o.m. i mitt knä en stund, det gillas!

Efter gårdagens inlägg fick jag lite funderingar kring Sandras framtid. Jo, hon ska ju flytta hemifrån som ”alla andra” men det gäller ju att vi först hittar något som är bra för henne. Vi har en hel del krav när det gäller Sandras boende, eftersom det handlar om hela hennes framtid. Vi kommer ju inte alltid att finnas, och vi får ingen ro förrän vi vet att hon har det bra utan oss.

Alla människor är inte snälla och är det något som oroar så är det ju att hon hamnar bland människor som inte tycker om henne… Så vi får helt enkelt se till att hon kommer att ha folk runt sig som vill att hon ska må bra!

Sandra går i skolan till det år hon fyller 21, och det allra bästa för henne är ju att hon får ett boende samtidigt som hon får någon slags sysselsättning, d.v.s. direkt efter skolan. Mest ifall hon måste flytta till en annan kommun för då är det ju bäst om hon kan börja med någon sysselsättning i den kommun hon kommer att bo i, liksom. Alltså har vi 5-6 år på oss.

Men hon kommer inte att flytta hemifrån förrän vi hittar något som är bra, så klart. Det får ta hur många år som helst, om det behövs. Fast vi hoppas ju att hon flyttar, och blir oberoende av oss medan vi fortfarande orkar, förstås. För hennes skull.

Vi börjar här i vår kommun. Har vi riktig tur så startar dom ett boende som passar Sandra och då kommer det lösa sig ganska smidigt. I annat fall så får vi börja leta runt i landet och vi är ju så klart beredda att flytta vartsomhelst, huvudsaken boendet är bra! Och vi vill ju inte bo längre ifrån henne än att vi kan komma och hälsa på henne lätt.

Är det nån som läser min blogg, och som vet nåt om bra boenden så får ni gärna tipsa! För det är inte helt lätt att veta vart man ska börja leta. Vi kan ju inte gärna åka och titta på allt… Det absolut viktigaste kravet vi har är att det ska vara ett boende med inriktning på autism, där personalen har utbildning om autism.

Ha det nu så bra, alla!
Kramen!

4 kommentarer:

Britt-Marie sa...

Önskar jag kunde tipsa er om något bra ställe men tyvärr har jag inga tips men är övertygad om att ni kommer hitta det bästa tillslut. Kram Mamman

Photo by Maria sa...

Föräldrarna till tjejen jag jobbar med valde att hon skulle flytta till egen lägenhet med egna assistenter.. Vi är 8 assistenter som är anställda dygnet runt.. En perfekt boendeform för henne.. Det lilla sociala som kan tänkas behöva får hon på sin dagliga verksamhet och sen på kvällen och helgerna är det bara hon och sina assistenter.. Givetvis är hon iväg på saker som hon klarar ut och då tillsammans med sina assistenter.. Hon har ju oxå autism (+ grav utv.störning) och behöver sina rutiner och detta boende funkar ju då perfekt eftersom det är bara hon som bor där..
Detta är ett alternativ..

Hoppas du nu njuter av Robins på tv'n..

Kram
Mia

Mona sa...

Har heller inget ställe att tipsa om. Men håller tummarna för att du snart får tips.
Trist att Göran somnat, men man får tycka om dem ändå, gubbarna.
KRAMAR

Honungspojkens mamma sa...

Hoppas att ni hittar ett riktigt bra boende till Sandra så småningom!

Kram