fredag 23 oktober 2009

Fest

Det blev ingen handling i skolan igår, för dom hade höstfest istället. Med Bingoberra på besök! Det hade gått bra och Sandra fixade att vara med. Så roligt att det går så bra nu, det är ett stort steg för henne! Hon har vuxit så mycket tack vare att det tas hänsyn till att hon tycker det är jobbigt. Hon har alltid haft möjlighet att själv välja och i början valde hon att vara i sitt rum. Sen klarade hon att vara med på festerna, men satt vid sidan om och iakttog. Och nu kan hon alltså delta, mitt i smeten :) Men det var nog lika bra att hon inget visste innan. Det hade bara skapat oro hos henne.

Bilderna är från förra årets fest, då Bingoberra bjöd på godis :) Eftersom jag inte har möjlighet att fråga personerna som är med om dom vill synas i min blogg så har jag kluddrat över dom.


Tur att festen var idag, så det inte blev nån handling, för plånboken är borta. Jag trodde den var i skolan och dom trodde den var hemma… Troligtvis har den blivit glömd på korttids. Sandra har en plånbok med sig dit också och jag vet att dom alltid låser in pengar i ett skåp, så jag gissar att båda plånböckerna har blivit glömda i det skåpet, för korttidspengarna var också borta. Det har hänt förr att den plånboken har blivit kvar, men det gör ju inget eftersom den bara används på korttids. Det är värre med skol-pengarna, som Sandra behöver när hon ska handla på torsdagar. Men det går väl att lösa med att pengarna får vara kvar i skolan när det är korttidsdagar helt enkelt.

Det har gått bra med katterna i snart en vecka nu. Knappt man vågar säga nåt, men nu känns det hoppfullt. Det har varit jättejobbigt att inte veta hur det ska gå och om vi kan behålla dom. Tårarna har nästan kommit när jag har sett katterna. Men nu känns det bra igen. Dom är ju bara för himla goa, båda två på sitt sätt!

Åke är väldigt bunden vid oss och nog mest vid mig av nån anledning. När jag går ner i duschen sätter han sig vid källardörren och jamar tills jag är tillbaks igen. När han är kelig så kryper han nästan under skinnet på en. Och ligger han och sover när man reser sig så är han genast vid fötterna och stryker sig. Vart man går följer han med så man nästan snubblar på honom :) Sune är lugnare och kopplar av bättre. Bryr sig inte om oss när han väl somnat, men ligger gärna och sover i knät.

Sandra är också mycket lugnare nu och fixar katterna bättre. Det är ju det som är viktigast och det känns såå bra! Och inga fler tapetrivningar ännu…


Idag är det fredag och ridning i skolan. Jag ska snart väcka Sandra så hon hinner bli klar till taxin kommer. Först förbereda hennes frukost, så det är bäst jag sätter lite fart.

Ha en härlig dag och skön helg!
Kramen!

5 kommentarer:

Camilla & CH sa...

Åh vad roligt med Bingo berra! Jag har svarat dig på din fråga och där även ställt nya frågor om personlig assistent. Kul att det går bra nu med era små tigrar åke och Sune. Vi håller tummarna att det förblir så :-)

Ha det så gott! Kram Liv

Camilla & CH sa...

Jag måste vara trött nu... Skrev ju inte att du hittar mina frågor och svar under ditt inlägg på min sida.

Oj vad jag längtar hem nu... Men än får jag inte sova... Barnen börjar skolan kl 10 idag så då blir det 21 timmar totalt som jag varit vaken efter 3 timmars sömn igår. Kram igen Liv

Sussi sa...

Gumman har ni fått bort ohyran i tapeterna, jag sa ju att det bara var därför dom rev där.
Skönt att det funkar så bra med sandra och att hon fixar att vara med.
Tack för ditt inlägg, hur ansöker jag om assisstans grejen????
Vi har en lung och still a21 års dag, vi festar om i tallin.
ha det nu skit bra hela helgen, kramar i massor från mig till er alla, även kissarna.
Sussi

Anonym sa...

Hej min vän!
Så gott att läsa att Du/Ni har det bra. En extern hårddisk kostar inte så mycket, men är guld värd, för du kan spara allt som du inte behöver just nu. I morgon ska jag umgås med min autistiska vän. Jag har faktiskt saknat henne, eftersom jag inte behövts på hela sommaren. Hur går det med boken?
En stor kram från MWE på MåBra i dagligt tal Maggie

Patricia sa...

Åh va roligt att Sandra fixar att vara delaktig i aktiviteterna på ett bättre sätt...så kul!!!
Det går frammåt hela tiden...trots vissa bakslag...så skönt!!

Hoppas plånböckerna kommer tillrätta... hi hi.

*viskar*...hoppas det fortsätter gå lika bra med kissemissarna även framöver... *håller tummarna*

Ha en skön helg!!
Kram Patricia