fredag 29 november 2013

Rikedom

Igår fick jag paket. Bara sådär, liksom. Utan anledning! Några av mina finaste vänner hade gått ihop och skickat den här superfina giraff-ljusstaken till mig, bara för att dom tyckte den passade mig så bra.


Ni förstår att det kom lite tårar?!! Tack alla fina! ♥

Samma härliga gäng hittade på saker för några år sen också. En dag kom ett kort i brevlådan, med en giraff på. Dagen efter kom ett till, likadant och jag skrattade och sa till Göran ”Mina vänner känner mig rätt bra som t.o.m. köper likadana kort”

Men dagen efter låg det en hel drös med såna kort i brevlådan och då fattade jag att dom hade samarbetat lite där…


Jag blir alldeles varm och glad varje gång jag tittar på dom. Jag har en vägg på mitt kontor där jag har ”må-bra-saker” sparade. Bara min egen ”må-bra-vägg” som inte stör Sandra, eller någon annan, eftersom det är ett rum som bara jag är i.

Giraff-ljusstaken jag fick igår står dock på bästa fönsterplatsen, så den syns från alla håll J


Sen fick jag reda på att en annan mycket fin vän har haft en jobbig tid med sitt barn på sjukhus. Så det blev blandade känslor igår, kan man säga. Men vet ni… Dom största rikedomarna man kan ha är väl ändå hälsan, familj och vänner?! Så jag är rik och väldigt tacksam!

Gårdagen gick hyfsat bra för Sandra och Jane, trots att dom var trötta båda två. Jane är fantastiskt duktig på att anpassa och läsa av Sandras ork och jag är inte ett dugg orolig faktiskt.

Möjligen lite orolig över att Jane bränner ut sig, för det är minsann inte lätt att vara ganska ensam om ansvaret hela dagarna. Men hon vet att vi finns, och även personalen på DV ska ju finnas till hands mer och mer vartefter dom lär känna Sandra framöver. Så Jane kan få lite avlastning på jobbiga dagar, och lite rast mellan varven. Ibland funkar ju Sandra bäst också, om man bryter en låsning genom att byta assistent. Så jobbar vi hemma, och vi är ju nästan alltid två som kan turas om.


Idag ska dom åka hem till Jane på utedag och funkar det bra så är planen att det ska bli så varje fredag i fortsättningen. Sandra gillar ju att vara ute och ”jobba” med lite ordentliga saker, och sånt ska vi försöka få till i den mån vi kan. DV har ju inga såna jobb att erbjuda, men vi gör så gott vi kan med att hitta lösningar som kommer bli bra.

Jag håller på att bli förkyld igen och vi får väl se om jag har samma tur den här gången som dom två andra i höst. Då har jag haft förkylningar på väg men dom försvann innan dom bröt ut. Sandra har klarat sig helt, hittills, men Göran åkte på båda så han kan ju få slippa den här gången för rättvisans skull.

Jag önskar er en fin fredag och skön helg!

(P.S. Tage Danielsson var rätt gissat)

.

2 kommentarer:

Ann sa...

Vilken vacker present du fick hem och vilka fina vänner du har som gör sådana saker för dig.Det är sådana här saker som känns guld värda och man glädjer sig enormt över.Kram Ann.

Tina sa...

Fina människor har fina vänner , så jag är inte förvånad att du har det <3 Trevlig helg till er med, kramar