tisdag 5 november 2013

Från det ena till det andra

Det var många frågor och genomgångar av schemadagarna igår innan Sandra kom iväg till skolan. Imorgon kommer hon hem och då är det bara avslutningsdagen kvar av världens bästa skola.

Morgonen gick bra iallafall, men det var nära till tårarna när vi kom att prata om den där biten att vi måste säga hej då till fröknarna. Ja, Sandra kommer säkert att sörja, och det får hon så klart. Vi kommer nog att vara lite ledsna allihop.


Igår var vi på LSS-möte och tog upp några frågetecken som handläggaren skulle kolla vidare. Lite om hur Sandra kommer till DV om Jane är sjuk, och vem Jane ska kontakta när det är korttidsdygn om Sandra inte orkar hela dagen, utan behöver till korttids tidigare, eftersom dom inte har bemanning på dagtid.

Om det går att lösa vet vi inte, men vi har iaf tagit upp behovet. Nu kommer det ju inte hända så ofta, men om vi ska känna oss lediga så vill det ju till att vi inte behöver rycka in när det är korttids bokat.

Den stora frågan vi pratade om var dock inte det, utan kommande boende. För det finns inget boende idag där Sandra kan bo, så vi måste klura ut vilka vägar vi ska gå med bostadsköer och anpassningar och sånt.

Dessutom är vår plan att Sandra ska bo i en annan kommun, och då måste vi ju veta om vi kan få hjälp via LSS i den kommunen innan vi hittar ett boende, eller en lägenhet, eller vad som nu kan tänkas finnas som passar Sandras behov.


Så nästa steg blir att ta reda på rättigheter och skyldigheter så vi vet vad vi kan be om för hjälp, och sen kontakta LSS-handläggaren i den kommunen vi vill att Sandra ska bo i. Vi behöver boka ett möte, så vi kan reda ut lite frågetecken. Eller, rätt många frågetecken. Det lär ju ta sin tid det där, så det är väl lika bra att köra vidare medan ångan är uppe ;)

Och dra på trissor, igår kom intyget! Så nu kan vi göra klart allt inför ansökningen om bilstöd som ska skickas in samma dag som Sandra skrivs ut från skolan. Det lönar sig att tjata, tillslut.

Efter mötet igår, hade vi handling och lite småfix att fixa och idag har vi inga stora planer. Tack vare att mötet, som var planerat till idag, blev flyttat och klarades av redan igår, så blev idag en sån där oplanerat skön ledig dag.


Jag vill påminna om att gå in på Neurobloggarna som har haft tema om ”Fördomar” nu. Jag hade gärna skrivit lite om det, faktiskt, men det är lite andra prioriteringar i mitt huvud just nu, så därför blir mitt bidrag en länk istället. Sprid sidan också, det hjälper oss att sprida förståelse och kunskap, och det behövs!

Må bäst!

.

Inga kommentarer: