måndag 11 november 2013

Respekt

(Det här är ett extra-inlägg, scrolla vidare om du vill läsa dagens vanliga inlägg)

Jag får dom flesta kommentarerna på fb, och det är ju helt okay. Man gör som man vill och jag är glad över all respons. (Även när man inte håller med, bara man visar respekt…) Men det gör att övriga läsare inte får ta del av intressanta diskussioner, och det gör det svårare för mig att förtydliga missförstånd, eller svara på kritik.

Jag får många mothugg när jag anser att vi lever i ett bra land. Men jag tycker så och står för det. Vill man klaga och gnälla så får man göra det, men inte på mig!

LSS är en helt unik lag och vi kan bara vara tacksamma att vi lever i ett land som har den lagen. Det betyder inte att jag tycker det är okay att anlita konsulter för att få hjälp att bryta mot lagen, eller att jag tycker det är okay att den inte följs.

Det betyder inte att jag tycker man har tur om man får rätt enligt lagen… och att jag tycker det är okay att föräldrar som redan är helt slutkörda ska behöva strida för ett drägligt liv.

Det betyder inte att jag inte förstår att föräldrar blir arga, ledsna och besvikna eller att jag inte tycker dom är värda sina rättigheter.

Ok? Så låt mig slippa såna påhopp i fortsättningen! Och låt mig bli arg och ledsen när jag känner mig påhoppad och kränkt i mitt kämpande.

Tack!

.

5 kommentarer:

Ulla sa...

Hallå vännen!

Mycket bra extra inlägg och jag håller med dig! Inte ok att bli påhoppad för det man tycker!

Kramar om dig jättemycket och stå på dig och fortsätt säga vad du tycker!

ulla

Anonym sa...

Så tråkigt att få tråkiga kommentarer.Själv vägrar jag FB.
Fortsätt som du gör,din blogg är den bästa jag läst (hittills) om att leva med autism ur föräldraperspektivet.Betyg ++++++++++
Du skriver så klokt och med gott omdöme.Jag tänker ofta att du kunde ha skrivit om min dotter (!) bl a det om dålig balans och rädsla för halka.
Annette i Luleå

Anonym sa...

Så tråkigt att vissa inte verka kunna låta bli att göra påhopp
Du har en helt fantastisk blogg!

mvh en stora syster till en lillebror med diagnosen ADHD

Bellan sa...

♥ ♥ ♥

//Bellan

Eva SK sa...

Tack för en trevlig blogg ! Har "Tjuvläst" den länge