tisdag 5 april 2011

Vi sjukar vidare

Jorå, hon är allt på bättringsvägen, lilla damen. Påklädd hela förmiddagen igår, fast nattlinne och täcke i soffan på eftermiddagen. Och hon hostar lite och är yr fortfarande så det blir till att vara hemma ett tag till.


Några av er skrev om nåt förkylningsvirus som går nu, där man blir snurrig i huvudet, så då är det ju troligtvis det som händer med Sandra också.


Men hon har börjat fråga vem som möter henne i skolan, och vad det blir för mat, när hon ska dit igen, och det kan jag ju inte svara på eftersom jag inte vet när hon blir frisk. Så hon är lite fundersam över det där, och vill inte släppa det riktigt.


Om oron blir för stor så är det bättre att jag ger ett svar, även om det inte stämmer, och sen ändrar när jag vet. Vi får väl se om hon nöjer sig med ”Först bli frisk, sen titta på schemat vem som möter” eller om jag får gissa, och bara ge ett svar, så länge. Då gäller det att välja en dag då hon säkert är frisk, för det är lättare att byta från ”hemma” till ”skola” på schemat, än tvärtom. Fast jag har tagit bort ”skolabilderna” hela veckan så länge.


Det känns lite som att ljuga för henne när jag ger ett svar fast jag inte vet om det stämmer. Men för Sandra är det ju tryggare med ett svar, vilket som helst, så hon slipper gå och oroa sig. För ändringen fixar hon sen, så länge man inte håller på och ändrar hit och dit, eller gör det för ofta.


Hursomhelst, damen vill vara piggare än hon är och är inte tillräckligt trött för att bara orka vila. Då låser det sig lätt för henne och hon vill ha sysselsättning, men fixar det inte riktigt. Vi pusslar en stund, vilar lite, pusslar mer och vilar igen…Solen strålade ute igår, men vi skippade frisk luft för det hade nog blivit mer jobbigt än trevligt att försöka sig på att gå ut. Det behövs inte mycket för ett utbrott när damen inte är piggelin.


När det blev Bolibompa orkade inte Sandra mer. Hon fick ont i magen och ville gå på toa. Så det blev en liten procedur med toa och badrutiner igen innan det blev sängen, men väl där somnade hon nästan direkt, och sov hela natten.


Iallafall så hörde jag inget från henne mer än lite hosta då och då. Trots det, och trots att jag var jättetrött, så hade jag svårt att koppla av och somna, men tillslut lyckades jag väl för väckarklockan väckte mig imorse.


Idag ska jag på en undersökning och vi tänkte åka allihop, för att roa Sandra lite med en biltur. Det blir nog lagom för henne det. Själv skulle jag helst vilja krypa ner i sängen, men det är bara att ta Alvedon så blir det nog bra idag med :)


Hoppas ni får en bra dag!


♥ Kram ♥

10 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon!
Skönt att Sandra fick sova hela natten, men synd om dig som inte fick sova så mycket.
Kramar om er och hoppas att ni blir bra snart igen.
Ha en bra dag trots allt.
Lena

Annika N sa...

Ibland får man ta till en liten vit lögn och blir Sandra lugnare av att få något besked så är det nog bäst så. Ha en mysig biltur och Lycka till !!!
Kram Annika

Annelie L sa...

Det är inte lätt att ha ork när man inte mår bra.
Tur att Sandra gillar pussel som är en lugn och lite lagom aktivitet, som man kan avsluta och påbörja efter hur man har ork eller vill.

Jag tycker då rakt inte att du ska känna att du som ljuger för Sandra om du säger något du inte är helt hundra på, du gör det ju för att hon ska slippa sin oro som ställer till det mycket mera en vad ett byte av personal gör.Du vet vad som är bäst för din lilla tjej och vet vad hon klarar av, så känn dig trygg i det och gör det som du tycker är bäst.

Det där med att ta en tablett och sen hålla skenet uppe, undrar hur många av oss kvinnor som gör det?

Hoppas undersökningen går bra och att både Sandra och Göran också orkar med dagen, med eller utan tablett...
Kram till er alla tre.

Patricia sa...

Inte tycker jag du ska känna det som att du ljuger, det är ju inte det du gör, du ger ju henne bara den information som du tror passar henne bäst för stunden, det är inte att ljuga, det är ju Sandra-anpassning .. =)

Hoppas du orkar med alvedon och att ni snart får må bättre.

Krya på kramar
Patricia

agneta sa...

Kramar till er alla tre <3 <3 <3

Mamma Zoffe sa...

Min tur att få titta in med lite kramar..
Masssor av fortsätt "kryapåer" kramar..

Bellan sa...

Nähä, nu hoppas jag att ni kryar på er här så ni blir pigga snabbt! Aldrig roligt att vara sjuk när man jobbar som assistent....:( det finns liksom inte tid till vila.

Kram från Bellan!

Photo by Maria sa...

Håller med Patricia, känn det inte som att du ljuger.. Visst kanske det inte stämmer helt men det är ju bättre att Sandra mår bra av ett svar än att inte få ett alls och bli orolig..
Hoppas ni snart är helt friska..

Kram Mia

Maritha sa...

Hoppas ni snart är friska hela högen!

Kram Maritha

snorkfröken sa...

Haha, jag är också en ljugpotta :)
När E tjatar om sånt som ligger för långt fram i framtiden så brukar jag säga typ: Först sova, sen skolan och sen sommarlov (eller julafton eller vad det nu är) Han brukar bli nöjd då och det är ju faktiskt huvudsaken.
Krya på er nu! Kram!