torsdag 28 april 2011

Fotar lite här och där

Ja, jag bjuder ju inte på några fantastiska bilder precis, för nåt proffs är jag ju inte och här är det kameratest och prova på som gäller. Fota nära, fota på håll, fota i motljus, uppifrån, nerifrån, till höger och vänster…

Mossigt

Så ni får stå ut med lite testbilden ett tag :) Igår blev det mest att känna på kameran, och se hur bilderna blir utan någon inställning alls, förutom lite ”macro” då.Jag kommer ju att köpa mig ett macro-objektiv så småningom, men det lär väl dröja. Först och främst ska jag lära mig kameran som den är, tänkte jag.


Men jag hade ju en hel del annat att pyssla med också. Eller har väl fortfarande… Fotar mycket och pysslar lite mellan varven, för fota är ju roligare!


Märkning av kläder

Schemafix

Storkok till frysen

Sen har jag lite telefonsamtal att klara av, och plocka undan vinterkläderna och städa på kontoret…

Stök-bök


Så, det finns ju annat att göra än att springa runt och testa kameran, men det är ju mycket roligare med kameran… Sådeså!Nåja, Sandra kom iaf hem igår, efter ett par dygn på korttids. Det var ju ingen skola varken i måndags eller tisdags, så det hade nog blivit lite för mycket utflykter, och för lite schema, för Sandras del. Det var gnäll, skrik och utbrott, och idag blir det en ledig dag.


Det är en så svår avvägning det där vad som är lagom med Sandra. Ja, om man inte känner henne riktigt väl, och det är det inte många som gör. Alla som jobbar med Sandra känner henne väl, men för att kunna känna av det där ”lagoma” rätt så krävs det att man känner henne riktigt ordentligt.


Det är så lätt att köra på mer än hon orkar och det märks direkt när det är ny personal runt Sandra. För man tror gärna att hon både orkar och klarar mer än hon gör. Med ny personal menar jag inte okänd, utan bara tillräckligt ny för att inte ha lärt känna henne riktigt ordentligt, vilket tar sin tid.


Idag blir det en lugn dag, så damen hämtar sig och orkar med skola och ridning imorgon. Vi ska nog grilla lite, tror jag, om vädret blir som dom har lovat.


Må gott, ni som kikar in här!

♥ Kram ♥

9 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Leka är ju som sagt det enklase lärandet och det bästa..
Men det ser bra ut :-)
Det som heter macro på kameran blir lika bra om du tar med annan inställning.. Den är nog mest till för att den ställer in själv tror jag.. Använde aldrig det på min förra kamera utan det funkade lika bra när man använde auto eller helst manuell där du kan ställa in slutartid, bländare och iso själv och få det precis så ljust du vill ha det..

Ha nu en bra dag hemma..

Kram Mia

Anonym sa...

Jamen visst är det "tokroligt" att fota!! Det är ju lätt gjort att bara det man absolut måste göra förutom det blir gjort. Jag tycker att dina bilder är kanonfina! Och Macroobjektiv är nåt som hägrar i horosonten här med, men jag vill ju gärna kuna fota t ex fåglar på långt håll också. Ha ha, igår när jag var en fototur till havet tog jag över 400 bilder men sen är det ju inte så många som blir som jag tänkt mig, men vad gör det!!! Roligt är det som sagt.
Nej jag kan tro att det är svårt att veta när det blir för mycket för Sandra eftersom hon kör på tills hon stupar.
Grilla på ni för det blir nog fint idag med som det ser ut just nu...
Kramar om dig din fotomaniker!!!
Lena

Unknown sa...

Ja det är riktigt roligt med foto.
Så vist kan vi stå ut med provbilder ett tag.
Fast jag tyckte en del var riktigt bra ändå! :)

Hoppas Sandra tar igen sig idag och blir pigg och glad!

Ha en fin dag.
Kramar om!!

Annika N sa...

Grattis till nya kameran :-) Ja visst är det kul att testa och det tar lite tid att lära sig. Har ännu inte testat allt fast jag köpte den i höstas, men det är bättre det tar tid tycker jag så man kommer ihåg. Synd att det inte blev lite lugnare på kortids i början.

Ha en skön torsdag !!! Kram Annika

Unknown sa...

Åh vad skoj med en ny kamera! :D Tycker absolut du ska kika på filter. ;) Tycker vad man får ut av ett +10 close up, är rätt makalöst! Och så mycket billigare än ett macroobjektiv. Måste nog skaffa mig ett +4 eller nåt också, för +10 blir väääldigt nära.

Linda aka Javamorsan sa...

Blir oerhört avis på din kamera. Jag fyller 35 nästa år får väl om inget annat önska mig en sån då :)

Förstår mkt väl vad du menar gällande saker runt Sandra. Min Julia är likadan. Folk som inte känner henne tar lätt i för mkt eller i vissa fall för lite.
Julia är oerhört känslig för förändringar och minsta lilla utanför hennes ramar stör och hon blir galen. Hon klarar inte av att ledigt från skolan längre perioder tyvärr. Skall ta kontakt med rätt personer och se vad som komma till för att underlätta hennes vardag. Det är så nytt för oss allting än så länge att jag vet inte vilken del av djungeln jag skall börja i. Men det ger sig antar jag. Alla har vi vart små en gång sägs det!

Ha en fin dag nu Kram

Annelie L sa...

Jag tycker du tar jättefina bilder och jag förstår helt och fullt att du hellre ägnar dig åt kameran en åt massor av andra "måsten" som finns runt omkring i vardagen...och dom sakerna finns ju kvar, så varför jäkta.
Så tråkigt för Sandra, det kan inte vara roligt för varken henne eller er när det blir så fel och hon blir övertrött. Synd att det ska behöva bli så. Hoppas personalen tar till sig det du skrivit och att de lyssnar på dig nästa korttidsvistelse.
Det är ju inte riktigt meningen att hon ska behöva vara hemma från skolan dagen efter korttids.
Kram vännen

Maritha sa...

Men vilken fin kamera du köpt Nina. Du kan som någon skrivit redan köpa Close upp filter till kameran istället. Jag köpte från www.kaffebrus.se ett kit med 4 filter för 249:-

Hoppas damen vilat sig idag så hon är pigg imorgon.

Kramen Maritha

Bellan sa...

Lär dig kameran i din takt, det får ta den tid det tar. Jag är urkass på tekniken men jag lär mig hela tiden och går framåt så sakteliga. Kul är det iaf.

Hoppas Sandra vilat ikapp idag så ni kan återgå till vanliga rutiner i morgon.

Kramisar till er!
//Bellan