måndag 11 april 2011

Snabbfika

Det blev rester som skötte sig själv i ugnen igår…

Kycklingkorv i ugn

…så vi hade gott om tid att pussla hela förmiddagen.

Pussel för hela slanten


Sune kollar läget, förstås.

Katt i centrum


Sen blev Göran lite rastlös och började vårstäda ute på altan.

Vårfint


Och Sune höll koll...

Familjens kontrollant


Efter maten gick alla ut utom jag i vanlig ordning. Nu gör ju inte det mig så mycket, jag tycker att det är rätt skönt att hinna undan lite inne och faktiskt få lite tid för mig själv mellan varven. Särskilt efter 1,5 vecka med sjuk! Så jag passade på att dammsuga, vilket ni ju förstår behövdes efter lika länge utan städning och med en fällande katt i huset.


Men nu är det gjort och vi slipper sånt trist på den första rasten vi har på länge nu. Desto mer njuta idag, alltså!


Efter dammsugningen var familjen fikasugna i vårsolen, så jag fixade en bricka och gick ut. Det är inte ofta vi fikar i den här familjen, men när man kan börja sitta ute utan att frysa fast i stolen, så är det inte så dumt med en fikastund.

Vårfika


Trodde vi! Det är ju tur att jag är snabb med kameran, för det var ungefär vad jag hann innan det bröt lös. Gallskrik och utbrott och skynda sig in igen. Jahaja, så var det med den fikastunden i vårsolen. Eller, sol och sol.. men vår iaf.


Jag hann iaf konstatera att det var alldeles ljummet och skönt ute, trots mulen himmel. Och det lär ju bli fler tillfällen att njuta av både sol och värme framöver :)


Förutom det då, så var Sandra piggare igår än dagen innan, men helt återställd är hon ju inte, vilket märks frampå eftermiddagarna, då det lättare blir låsningar och utbrott. Vi får väl se om hon orkar skolan hela veckan eller om vi tar en ledig dag nånstans, kanske.


Ha en skön vardag!

♥ Kram ♥

13 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Ha nu en skön rast idag och försök ladda lite, kanske en kort promenad med härlig vårluft..

Kram Mia

Maritha sa...

Ja men du hann känna lite på luften iallafall :-))

Hoppas ni kan ha en skön rast idag!

Kram Maritha

Anonym sa...

Godmorgon!
Det låter som det är dags för lite rast i det blå huset nu! Jag kan tro att det börjar bli tröttsamt utan rast. Sune den lille busen, han är ju för söt när han håller koll på er hela tiden.
Passa på att vila nu när det är skoldag igen och hoppas att Sandra orkar med.
Kram och ha en bra dag//Lena

Anonym sa...

P.S. Vad vårfint och påskgult det var här idag =) D.S.
Kram

Annika N sa...

Så underbart vårfin din blogg är :-)
Vilken härlig dag med både fika och att ni hann undan så ni kan njuta idag.

Ha en skön måndag !!! Kram Annika

agneta f sa...

Vårfint och påskgult lyser din blogg idag, vad glad man blir! Hoppas att ni får en skön dag idag och ta var på den lediga tiden, den är för er! Hoppas också att Sandra är pigg och nöjd när hon kommer från skolan! Kramar till er alla <3/Agneta

jeannette sa...

Du har fått lite vårkänslor.
För du har vårstädat bloggen ;) jättefin, man blev glad när man kom in här. Och visst kan det vara skönt att stanna kvar inne och städa fixa utan att någon pratar med en, jag gillar det. Hoppas du får en fin vecka i solens tecken och att ni håller er friska och kan njuta. kramar i massor

Bloggande 4barnsmamma sa...

Det var länge sedan!!
Sune och Sandra:))
Hoppas allt är bra med er!!
Kram.

Unknown sa...

Härligt fin blogg du har fixat till! Ta ni en ledig dag och bara ladda energi! För snart är det ju påsk och det kan ju vara jobbigt bara det......
Hur är det för Sandra då? Är det skola "som vanligt" eller är det fritids eller har ni henne hemma hela veckan? För visst är det så att högtider inte är något vidare för Sandra?

Mia-Marie sa...

här var det vårfint på bloggen =) man riktigt känner våren genom datorn...Hoppas ni får en fortsatt bra vecka och kanske någon ledig dag skulle sitta fint så man orkar och återhämtar sig mera...och jag hoppas ni får vara krya nu också!

//Mia-Marie

Mamma zoffe sa...

Så fin du hade gjort bloggen..lite påskinspirerat!!
och er katt tycker jag verkar vara hur cool som hellst :-)


stora kramen

Annelie L sa...

Håller med de andra, vilken vårfin blogg du har fått till.
Härliga bilder också och jag är imponerad över hur blankputsad bilen är, ett godkänn med beröm för det arbetet som Göran lagt ner på bilen.
(Är han lika duktig på att putsa fönster?)

Hoppas du får dig lite rast och har chans att vila lite oavsett om du tänker vila inomhus eller ute på en skön vårpromenad.
Kram Annelie

Bellan sa...

Kul att ni fick hjälp av Sune med pusslet, det blev säkert extra bra då ;) Och Göran är så duktig och städar trots sin onda kropp.

Vad mysigt det såg ut med fikat, synd att det inte varade så länge. Tur ändå att det går åt rätt håll med Sandra och blir piggare för varje dag nu. Sen får ni hålla er friska ett tag, hoppas jag!

Förresten, så vårfint du har gjort det här på bloggen!
Kramar om er alla!
//Bellan