onsdag 6 april 2011

Snurrigt

Det var på vippen att jag hamnade i sängen istället för att komma iväg på nån undersökning igår. Jag ringde faktiskt för att ändra tiden, men när jag satt i telefonkön så kände jag att jag nog skulle fixa att åka iväg, trots allt.


Det händer att jag får konstiga kräk-sjukor då och då, allt från var tredje vecka till en gång i halvåret. Nu är det ungefär ett halvår sen, om man räknar bort senaste gången i januari då det aldrig bröt ut. När det bryter ut så blir jag sängliggande och är riktigt dålig i ett dygn. Då kommer jag bara inte ur sängen annat än när jag kräks.


Men det vände igår med, och det tackar jag för! Eftersom jag inte kan vara sjuk, helt enkelt. Sandra klarar sig ju inte själv och även om Göran fixar det så mår han inte heller bra och dessutom jobbar han en del den här veckan… Och för den delen kan man ha roligare för sig än å ligga och kräkas ett helt dygn!


Om nån nu tycker att jag ska kolla upp det så har jag gjort det och dom hittade inget så det är säkert bara inbillning ;)


Iallafall så gick undersökningen bra även om jag inte var jättepigg, precis. Men illamåendet försvann så småningom och när vi kom hem igen var jag t.o.m. hungrig. Efter det var jag bara konstig i huvudet och det hör väl ihop med förkylningen för det känner Göran också av, och säkert Sandra med fast hon inte kan förklara det så bra.


Vi märker att det är nåt med henne iaf. Hon är inte förkyld längre men såå trött och snurrig. Ibland blir hon tom i blicken och verkar helt borta och flera gånger säger hon ”Inte ramla omkull” vilket säkert betyder att det känns som om hon ska ramla omkull.


Hon dricker vatten och säger ”kroppen behöver vatten annars blir man yr” och "måste dricka vatten när det snurrar i huvet" jag säger att hon får hålla sig i bordet när det snurrar så känns det bättre. Det måste vara otäckt för henne att inte förstå vad som händer, eller kunna förklara eller få hjälp…

Vattna lite?


Bilturen gick iaf bra och Sandra gillar ju att åka bil. Hon och Göran satt kvar medan jag sprang in på undersökningen. Väl hemma igen tog orken slut helt för henne, så efter mat, toa och badrutiner blev det nattlinne och täcke i soffan resten av dagen.


Göran hade ju lite ärenden å jobb att klara av på eftermiddagen men oj så trött jag var. Direkt när han kom hem dök jag i säng och somnade bums!


Sov som en stock i en timme medan Göran fixade middagen med Sandra. Sen tog jag hand om nattningen och så fort damen hade kommit till ro i sängen så gick jag och la mig igen. Fast jag är lika trött fortfarande och mår illa idag med.


Inte så vidare värst roliga inlägg på sista tiden, men det är så det ser ut här nu och några andra roligheter finns inte att berätta för tillfället.


Sandra sov lugnt inatt och jag hörde henne inte nånting. Hon brukar ju alltid vakna om nätterna, men oftast ligger hon tyst. Nu käkar hon frukost och hur hon mår märker vi under dagen. Vi fortsätter att ta det lugnt, helt enkelt.


Må gott, ni som kikar in här!

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Unknown sa...

Hoppas så, att allt ont och huvudsnurr försvinner.


Kramar om!!

Patricia sa...

Men usch va jag lider med er, och va jag önskar det fanns något man kunde göra för att avlasta.

Knepigt med dina kräkattacker. Kan du se något samband med hur du ätit innan?

Men va duktig Sandra blivit som kopplat ihop det där med att dricka vatten när hon blir yr även om det är tråkigt att hon är så yrslig nu med förkylningen.

Hoppas verkligen ni blir friska snart så ni får må bra igen!

Massa krya på kramar
Patricia

Annelie L sa...

Inbillning är det då rakt inte....man kan inte inbilla sig kräk attacker, det kan jag inte tänka mig.

Sandra kräks ju ofta när hon är sjuk, kanske är det samma med dig, när kroppen och huvudet är helt slutkört så reagerar din kropp med att kräkas och bli helt utslagen. Då kan du ju inte ignorera kroppens signaler med en alvedon eller annat, då måste du lyssna, för då kan du inte annat en stanna i sängen och låta kroppen komma i fatt sig.

Hoppas Sandra snart är frisk så att du får lite rast och får tid att ta hand om dig själv en stund.
Massor av kramar till er alla.
Kram Annelie

agneta sa...

Hoppas att ni alla snart blir friska och krya igen! Kramar om er <3 <3 <3

Annika N sa...

Nej fy för att kräkas :-(
Hoppas ni snart är riktigt pigga igen. Bra att du kollade upp det iaf för säkerhets skull.

Krya på er kramar !!! Annika

Anonym sa...

Jamen, så var jag här i morse och läste men glömde bort att skriva nåt...ha haha!!! Vilket kom ihåg jag har då????? Jaja bättre sent än aldrig har jag hört...
Men vet du Nina, jag har en kompis (jo faktiskt?) som har problem med detta och som kan hålla på mellan 24-48 timmar och kräkas helt apropå och bli fullkomligt utslagen och uttorkad och har fått åka till lasarettet för att få vätska. Det var ett syndrom av nåt slag, minns ej vad det heter. Helkonstigt!!
Nej nu får ni allt ta och friskna till där hemma på sexan...
Kryaramar till er vännen (passar på innan jag vet) Lena

Mia sa...

Det kanske är stress? eller migrän? men det borde du ju känna....ja, jobbigt är det när man aldrig får vara sjuk. Hoppas ni kryar på er. Kramis Mia

Bellan sa...

Att du orkade ta dig iväg på undersökning när du inte var pigg!! Men det är väl förstås skönt att klara av såna där måsten också.
Kul för Sandra att få en biltur på köpet ;)

Ta hand om er extra mycket nu, så ni blir pigga och krya igen!
Kram
//Bellan