måndag 4 april 2011

Mardrömmar och säkra sängar

Gårdagen var en ganska okay dag ändå, med tanke på hur natten hade varit. Sandra börjar må bättre och orkade vara uppe lite mellan varven. Till en början klädde hon t.o.m. på sig, men bytte snart till nattlinne och täcke i soffan igen.

Två sjuklingar


 
Jag hann iaf se filmen jag missade kvällen innan, den jag länkade till i förra inlägget. Om ni inte har sett den, och är minsta intresserade av autism, ska ni absolut avsätta tid på den filmen som är mycket sevärd.


Sandra varvade ”vila i soffan med musik” och ”pussla med mamma” tills det bara var kvällen kvar.

Pyssel med pussel


Då märktes tröttheten alltmer, men humöret var okay så det gick bra ändå. Däremot sa hon flera gånger under dagen ”Inte ramla omkull” så antingen är hon väldigt yr i huvudet eller så är det minnen från natten som var. Både Göran och jag är lite snurriga så det kan ju höra ihop med förkylningen för all del. Nåja, hoppas det går över hursomhelst. Det är så svårt när hon inte kan förklara ordentligt och man vet inte vad det står för och vad som stämmer.


Bäst jag satt där i tv-soffan senare på kvällen, och slötittade, så kom ett illtjut från Sandras rum, precis som kvällen före. Ååneejj, tänkte jag, inte inatt igen. Men Göran har iaf fixat hennes säng så hon inte kan ramla ur den fler gånger, och så hon ska känna sig tryggare.


När jag kom upp satt hon i sängen och såg förvirrad ut. Hon var genomsvettig och hade ont i magen, sa hon. Men, som sagt, vad som stämmer och inte, och vad det är, det är svårt att veta. Kanske var det en mardröm? Kanske hade hon ont? Kanske var hon yr?


Det blev lite tröst, knöl och bök en stund, sen hosta och hostmedicin, lite mer knöl och bök och oro ett tag innan hon äntligen somnade. Eller om det var jag som somnade först? Jag kollade inte ens på klockan, men jag hoppas iaf att hon har sovit tillräckligt.


Själv vaknade jag med ett ryck halv åtta och flög upp för att hinna ringa till taxichauffören innan hon skulle ringa på dörren...


Nåja, sånt händer ju den bästa när man är lite trött efter några nätter med för lite sömn. Bara det att jag liksom är van vid att vakna före fem.


Sandra sitter och käkar frukost för tillfället och hur det går vet jag inte än, men hon har börjat få lite aptit tillbaks så förhoppningsvis får hon i sig nåt iaf.


Må så gott och ha det fint!
♥ Kram ♥

9 kommentarer:

snorkfröken sa...

Det är många just nu som har fått ett virus som sätter sig på balansnerven så det kan ju vara det som Sandra har fått. Hoppas ni alla mår bättre idag. Kram kram.

Annika N sa...

Du behövde nog de extra timmarna efter allt nattvak. Bra att Sandra har försökt äta lite och är piggare. Men Göran ser hängig ut ! Stackare :-(

Massor av Krya på er kramar !!! Annika

Annelie L sa...

Jag säger som snorkfröken, När vi var sjuka här hemma för ett par veckor sedan var just yrseln ett stort problem. Det gungade rätt bra under en längre tid. Hoppas i allafall att ni snart är friska, Göran ser verkligen hängig ut, Sandra lite piggare och hur du ser ut din stackare, det har vi ingen aning om..... Försök att ta tillvara de små stunderna när det är lugnt omkring dig vännen, du behöver det <3

Kramar i massor // Annelie

Patricia sa...

Skönt att hon är på bättringsvägen, hoppas ni andra med snart mår bättre.

Skönt att du fick lite sovmorron i alla fall, även om det är jobbigt att vakna med ett ryck .. =)

Kram Patricia

Maritha sa...

Han ser inget vidare pigg ut Göran där i soffan! Hoppas ni piggar på er allihop så fort som möjligt.

Krya på er!
Kram Maritha

Bellan sa...

Det är inga lätta dygn ni har haft med virus och bakterier som spökar. Tufft när man själv inte är bra och ska passa upp både dag och natt, förstår jag. Hoppas ni piggar på er nu och att dagen har varit bättre.

Krya-kramar till er alla i familjen!
//Bellan

Anonym sa...

Hej hallå!
Äntligen är jag här och hälsar på igen...men någon vidarevärst hälsa hade ni ju inte förstås era stackare. Hoppas att ni mår bra imorgon och att Sandra är pigg igen.
Krya på dig kramar till er alla//Lena

Photo by Maria sa...

Ja det är inte lätt att veta vad som betyder vad i Sandras uttryck, men ni brukar ju hamna bra i dem så jag hoppas det gick bra även igår.. Och att hon mår bättre idag så hon snart kan gå till sin skola oc komma in i rätt rutiner igen..

Kram Mia

Unknown sa...

Hoppas att allt känns bättre idag. Ja inte är det lätt när man ska försöka sig på att gissa vad som är på tok. Skönt med en nattlinnedag!!! DEt botar mycket det ;)