fredag 29 april 2011

Påmind

Man får sig en tankeställare ibland, och det dåliga samvetet kommer som ett brev på posten. Det är inte alltid Sandra kan förklara sina svårigheter och det händer ju att jag blir irriterad på henne över saker som hon faktiskt inte klarar. Man måste komma ihåg att hon försöker hela tiden…Jag skulle hjälpa henne på med tröjan igår, och hon sticker i ena armen, sen låser det sig. Jag ser hur hon försöker och inte vet hur hon ska komma vidare. Här brukar hon bli arg, eller så sitter hon bara still och då brukar jag bli arg tillslut.

Men nu säger hon ”Hjälp mig” så jag tar hennes hand och trär den igenom tröjärmen åt rätt håll. ”Glömde du hur man gör?” frågade jag, och Sandra svarade. ”Ja, det är svårt att tänka ibland” Lilla gumman, jag fick en klump i halsen…

För jag insåg hur hon försöker varje gång det låser sig för henne och hur fel jag ofta agerar när jag blir arg på henne. Jag glömmer bort hur svårt hon har det med vissa saker. Hon försöker ju och gör alltid så gott hon kan. Jag FÅR INTE bli arg då!

Jag VET att det är mänskligt och att jag inte är nån robot. Men det är aldrig Sandras fel! Det hjälps inte att ingen i världen är full med omänskligt tålamod, jag får bara inte bli arg när hon gör så gott hon kan!

Igår var damen iaf piggare igen och kanske hade det gått bra med en skoldag, rent av. Men hur ska man kunna veta det innan? Nåja, nu fick hon ledigt och det är inte så mycket att göra åt det. Vi hade en mysig dag i solen med grillning och såpbubblor. Själv sprang jag mest runt med kameran i högsta hugg…
Det funkade med det mesta hela dagen, inga större utbrott, bara en liten näsblodsattack. Idag är det skola och ridning för Sandras del, och den sista rasten denna gång för vår del.

Klipper lite buskar


Tack för lite fototips, Nattmia! Ja, jag tyckte väl att det inte var nån större skillnad på macro och auto när jag fotade närbilder. Jag ville ju haft ett sånt där filter, som fler av er har tipsat om, men han i butiken visste inte vad det var…

Blää!

Ha en skön fredag!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Usch ja, det är inte lätt att hålla inne ibland och jag förstår att tålamodet tryter ibland.. Men du får tänka att det händer en massa gånger mer att du inte blir arg än att du blir det..

Är det ett close-up filter du menar då? Denna sidan har bra och prisvärda filter http://www.tvspelsweb.se/ och köper du så ta ett close-up +10 filter, då kommer du närmst de föremål du vill.. Glöm bara inte att kolla vilken storlek du skall ha, diametern.. Det står i ditt objektiv vid linsen..

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Anonym sa...

Men gumman då! Ja att det är så lätt att bli arg ibland när det inte fungerar känns igen och även det urdåliga samvetet efteråt. Usch så man känner sig.
Men vilken tjej, som frågade efter hjälp som är så otroligt svårt. Hejja Sandra gumman!!!
Mindre hejja är väl hennes framfart över buskage och annan grönska ha ha ha!!! Efter den här sommaren får ni väl skaffa en helt ny trädgård =)
Vilka fina bilder på Sune & "bubbel-Sandra"
Tänk vilken bra hobby foto är, man kan ju öva och trixa precis närsomhelst och hursomhelst :)
Kramar om och önskar herrskapet en mycket trevlig fredag!!!
Lena

Annelie L sa...

Det känns alltid fruktansvärt när man blivit argt på ett barn,när man förstår att barnet bara gjort som den trodde att den skulle göra, att det inte förstått, när man själv varit otydlig, eller när man förväntat sig att barnet ska göra saker som det inte har förmågan att utföra.Dessa stjärnögon som man ser släckas och bli tomma, aj så ont det gör i hjärtat. Men tyvärr händer det och det man kan göra är att försöka minnas och lära sig av misstagen man gör, så man blir bättre och bättre på att vara lyhörd .
Härliga foton Nina, jag bara njuter av hur bra kort ni andra tar, själv fotar jag mest med Iphonen när jag är ute och går, och det blir ju inga kvalitets bilder precis, men det speglar väl mig kanske, lite halvdan och inte så jätte noga med detaljerna, bara det funkar så är jag nöjd.
Ha nu en skön och välbehövlig rast så ni orkar med den kommande helgen.
Kramar till dig

Sparkler sa...

Nej, vi är helt vanliga människor som fått en stor utmaning. Man kan inte alltid komma ihåg att de gör så gott de kan. Men blir man påmind om detta, så går det lättare. Min son har börjat fastna mer i olika idér, och kan inte släppa det. Det tar mycket energi och tid att få honom att tänka på något annat. Kanske ett naturligt steg i hans utveckling? På ett sätt bra att han kan hålla kvar en tanke, men det tär på tålamodet :)

Linda aka Javamorsan sa...

Jag vet exakt vad du menar. Känner likadant med min dotter.
Ibland glömmer man av helt enkelt att hon inte kan vissa saker eller att det ibland blir fel med dom allra simplaste saker. Jag lider så när jag inte haft orken och tålamodet uppe. Men som du säger vi är inga robotar vi är människor vi med.

Just nu är vi inne en mycket jobbig perriod med vår dotter. Vi har ännu inte fått någon hjälp och famlar varje dag i mörker. Jag har ingen aning om hur jag skall bemöta henne och gör så gott jag kan. Mer kan man inte göra.
På tisdag bär det av mot HAB och då skall hon träffa dom för första gången :) Har hopp inför framtiden!

Jag måste tala om hur glad jag är att du skriver och delar med dig. Läser här och känner mig inte så ensam längre. Vissa dagar känns som det är BARA jag i hela världen som har ett sånt barn som jag har. Ingen förstår eller ens vill förstå. Men jag vet att jag inte är ensam vi är många som har dessa speciella underbara barn! Så tack för att du delar med dig.

jag gör det ibland men då bakom lösen!

Ha en skön valborg nu Kramar

Bellan sa...

Nej, man får inte bli arg.... men vi är inte mer än människor! Dessa diagnoser frestar oerhört på ens tålamod så det är inte konstigt att det brister ibland. Tror ändå att vi diagnosmammor har ett mycket bättre övat tålamod än andra mammor! Så var stolt över dig, trots en liten miss här och där.

Härligt att ni kunnat vara ute i trädgården så pass mycket i det vackra vädret. Fina bilder har du fått iaf!

Kramisar till dig!
//Bellan