onsdag 13 april 2011

Lite om inget särskilt

Jahaja, jag som började känna mig pigg igen… Igår vände det dårå, men vi hoppas att det inte är nåt som tänker däcka familjen den här gången utan bara nåt tillfälligt och snabbt övergående.


Sandra var iaf mycket piggare och frampå eftermiddagen började hon bli sig lik igen. Skönt! Det var nog bra med en extra ledig dag. Nu ser hon mest fram emot utflykten hon ska på idag :)


På förmiddagen pusslade vi medan Göran handlade och efter maten tyckte Sandra att det var för trist att ta det lugnt inne, så hon ville ut en sväng med Göran och kratta löv.


Idag ska jag till tandläkaren, vilket brukar gå bra och jag hoppas att det gör det den här gången med. Dels för att det finns roligare saker att lägga sin lön på och dels för att jag verkligen inte gillar tandläkarbesök.


Annelie L undrar om Göran är lika duktig på att putsa fönster som att putsa bilen… Nja, kanske inte riktigt, fast han är bra på det om han ger sig tusan på det. Men man märker att han tycker det är roligare med bilen ;)


Jag har fått en fråga från tess också, i ett tidigare inlägg ang. assistans, som jag tänkte besvara nu. Jo, om en person som har beviljats assistans vill åka utomlands och behöver ha sina assistenter med sig, så får assistenterna ersättning för resan, samt andra utlägg som inte är privata. Det gäller ju så klart även om det är föräldrar som är assistenter. Assistans över 20 timmar/vecka står F-kassan för.

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Maritha sa...

Tidigt uppe idag gumman.........Godmorgon!

Vad skönt att har piggnat till men baske mig om du ska bli sjuk igen :-(( *ogillas*

Sköt om dig och ha en bra dag!

Kram Maritha

tess sa...

Okej... men tror du att det är svårt att få assisans till ett barn som dock fungerar så pass mycket som min gör? Men jag är ju så sliten.... å skulle må bättre att ha honom hemma så han slipper fritids efter skolan. Jag tycker vi slits ut på ett sätt som inte går att förklara. Samtidigt så vet jag att många av oss har de värre än jag.

agneta sa...

Hoppas att Sandra orkar med utflykten idag och får vara frisk ett tag nu! Lycka till hos tandläkaren och hoppas det inte blir så dyrt! Ha en bra dag i övrigt också! Kramar agneta <3

Anonym sa...

Oj! Hur morgon pigg är du idag? Lite väl tidigt?
Skönt att Sandra börjar bli sig själv igen. Trist med tandläkarbesök, det är nog det värsta jag vet. T o m så illa att jag sökt remiss till specialisttandvården (skäms lite).
Hoppas att du inte blir sämre igen vännen, nu har ni väl varit häniga så det räcker.
Kramar om//Lena

Mia sa...

Hoppas ni får va friska nu. Här hemma hostar alla av dagisbaciller men än är vi på banan:-) Kram till er alla tre.

Patricia sa...

Va, mår du sämre? Det gillas ju inte .. =(
Hoppas du med snart får må bättre/bra.

Men skönt i alla fall att Sandra är piggelin, hoppas det går bra med utflykten idag.

Och hoppas det går bra hos tandläkaren, ditt är det nog inte många som gillar att gå .. hi hi.

Ha en bra dag!
Kram Patricia

Annika N sa...

Skönt att en ledig dag gjorde nytta på Sandra och vilken tur hon kom i väg till utflykten idag. Vilken toppen chaufför som svängde förbi och kollade i måndags.
Hoppas att du inte blir sjuk igen Gumman <3 sånt gillas inte..ska hålla tummarna för en frisk Nina och resten av familjen :-)

Ha en härlig onsdag !!! Kram Annika

Photo by Maria sa...

Hoppas du mår bättre nu..

Här får inte assistent bidrag till resan utan enbart sina arbetstimmar som man skulle ha jobbat..
För ngt år sedan ville familjen till min brukare åka och ha sin dotter och assistent (jag då) med sig men had edå fått betala min resa med så då blev det inget av det :-( Så det är inte samma i alla län med det heller..

Hoppas du sover gott nu och vaknar utvilad..

Kram Mia