torsdag 21 april 2011

Blommande vårglädje

När Sandra kom hem igår var hon väldigt nöjd men väldigt trött. Hon hade plockat en fin bukett med vårblommor till sin mamma, minsann. Eller, hon hade väl fått hjälp med själva plockningen, men dom var allt till mamma, sa hon ♥
Hon fick i sig lite mellis och ville sen vara ifred i sitt rum ett tag, för att varva ner lite. Tänk att hon klarar att gå undan och ta det lugnt ibland nu. Vi har ju försökt träna på det och nu börjar det ge resultat. Ja, inte alltid, men ibland iaf, och det är toppen!


För annars är hon ju sån att hon vill vara med på allt och kör på tills hon stupar, vilket ju inte är så bra eftersom hon blir sjuk då, och medtagen i flera dagar efteråt. Jag kommer knappt ihåg när hon var tröttsjuk senast. Sjuk har hon ju varit, förstås, men den där tröttsjukan, som orsakas av för mycket intryck… det var länge sen. I somras, tror jag… eller möjligen i höstas…


Nåja, jag var ju beredd hela tiden när hon grejade i sitt rum, förstås, men hon var nog nöjd där inne i nästan en timme, och det behövde hon, märkte jag. Sen var hon lugn, och mycket piggare igen, så det blir nog med all säkerhet fritids idag med.


Ja just det… Hon öppnade ju Marithas paket när hon kom hem, men var för trött för att orka vilja pyssla, så vi sparar alla fina saker till helgen då vi säkert kommer att få en hel del pysseltid. Tack, Maritha, du är verkligen gullig som tänker på Sandra, det gör mig alldeles varm om hjärtat ♥Och påsken närmar sig med stormsteg, men vi tror inte att Sandra har nån vidare aning om det. Iaf har hon inte pratat nånting om påsken, och glada är vi så länge det varar. Det innebär ju en lugnare Sandra vilket blir trevligare för alla.


Idag ska jag lägga in stekt strömming hade jag tänkt. Nåt annat avancerat blir det inte på påskbordet i år. Det brukar det visserligen inte bli andra år heller, men lite mer mat brukar jag nog göra. Det är ju tur att man kan köpa det mesta nästan klart…Åsa undrar om man får hjälp av assistansbolaget att göra en ansökan om assistans. Ja, det får man. Man får väldigt bra hjälp med det, eftersom dom vet vad man ska skriva och hur. Dom hjälper också till att överklaga om det skulle behövas.


Kommer man upp i mer än 20 timmar i veckan så är det F-kassan som har hand om det och inte kommunen.


Det låter inte klokt att din kommun har nekat att köpa tjänster, i form av skola, från närliggande kommuner. Jag tror faktiskt inte dom får det… Finns det ingen anpassad verksamhet i kommunen så ska man nog erbjudas plats i grannkommunerna. Det har jag bestämt för mig, men kanske nån av mina fina läsare kan det där bättre?


Sandras skola ligger ju i en grannkommun, eftersom det inte finns någon skola för personer med autism här där vi bor. Det var kommunen som erbjöd den möjligheten för det var (påstod dom) billigare än att starta en verksamhet här.


Jaha, idag är det skärtorsdag, minsann. Ni får ha en fin dag, alla som kikar in här. Extra stort tack till er som skriver några rader, det är alltid roligt :)


♥ Kram ♥

9 kommentarer:

Pernilla sa...

Tycker det var en vettig kommun som godtog att hon gick en skola i en annan. Brukar vara så ruskigt gnälligt om sånt. Att bara gå gymnasiet i en annan kommun om hemkommunen erbjuder samma linje så blir det mycket gnäll. Sen är det väl det att det ska finnas lokaler för det om det inte går att bygga. Ni har haft tur med det, hos mig vad jag vet så finns inte ens möjligheten till en egen skola för autism.

Anonym sa...

Så gulligt att Sandra kom hem med blommor till dig ;)
Det låter ju toppen om hon börjat gå undan av sig själv för att vila. Tänk vad stor hon börjar bli...
Hoppas att ni får en skön dag och att solen skiner hos er också idag.
Puss i påsk!
Lena

Patricia sa...

Va skönt att Sandra kan ta lite time out och ladda om på egen hand .. härligt! .. =)

Åh va mycket fint hon fick av Maritha, nu har hon lite skoj pyssel att se fram emto .. =)

Ha nu en riktigt skön helg!
Kram Patricia

Unknown sa...

Glad påsk Nina!!

Visst är det så att komunen har skylldighet att låta barnet får gå i en skola utanför komunen och de inte har nån motsvarande!

Hoppas ni får en riktigt skön dag idag!

Kramar om!

Annelie L sa...

Glad påsk du vackra påskkäring!!

Jo nog är det så att kommunen är skyldiga att anlita en annan kommun om de inte kan uppfylla behoven som eleven har. Sen är det tyvärr så att vissa skolor får för sig att de klarar av att elevens behov, så ingen annan skola behöver anlitas...men det är en annan femma.

Så härligt med en bukett vitsippor, det förstår jag värmer ditt modershjärta.
Önskar dig en riktigt härlig påsk Nina.
Kramar Annelie

agneta sa...

Härligt att få en sån fin bukett vitsippor av Sandra, gott för ett modershjärta det! Vilket roligt paket Sandra fått av goa Maritha!
Vill önska er en riktigt skön och trevlig påskhelg! Jag har inte tillgång till FB för det har krånglat till sig med lösenordetpå något konstigt sätt!
GLAD PÅSK önskar Agneta F <3

Ulla sa...

Hallå Nina!

Här kommer en påskhälsning från mig i Vänge!

Kramar och en GLAD PÅSK till dig och familjen!
Ulla

Bellan sa...

Underbart att Sandra går undan självmant och vilar sig lite från intryck! Härligt när det kommer såna framsteg! Åh, vad jag längtar att se såna framsteg här också, kanske kommer det en dag...

Jag njuter så när jag läser hur bra allt fungerar runt Sandra. Skola, korttids, assistans m m. Och så bra att du bloggar och delar med dig för det kan vi andra lära av hur det kan se ut. Tyvärr får man ju kämpa sig fram. Kan passa på att tacka för peppningen jag fått av dig i vår kamp nu det sista, det hjälper en att orka nån dag till!

Kramar om dig och önskar trevlig helg till er alla i familjen!
//Bellan

Photo by Maria sa...

Glad Påsk till dig och din familj med..

Härligt att Sandra kan koppla av med att gå in på sitt rum och bara vara..

Fina Maritha, vad härlig present..

Kram Mia