torsdag 14 april 2011

Varannandagsvila

Jag mådde väl sisådär igår, frusen, yr och febrig, men med Alvedon funkar man ändå, oftast :) Värre saker kan hända och i övrigt var dagen bra, ända till kvällen.


Sandra var lite småtrött, men go och glad på morgonen, och kom iväg som hon skulle. Utflykten hade funkat jättebra, som den brukar, och Sandra var nöjd hela skoldagen.


Jag var ju till tandläkaren, och tänderna såg fina ut. Efter det tog vi en prommis, trots Görans onda knä, men vi tycker båda att det är skönt att komma ut lite så vi vill passa på dom dagar vi kan.

Liten Sandra

När Sandra kom hem från skolan verkade hon pigg och var glad. Det höll i sig tills det var dags för toa- och badrutiner, då kom tröttheten ifatt med låsningar och utbrott lite nu och då, men vi klarade kvällen hyfsat bra, trots allt.


Däremot bestämde vi att det blir bra med en ledig dag idag med, för senare idag har hon en frissatid och det blir på tok för mycket för damen den här veckan. Lite synd att hon behöver ledigt igen eftersom hon har varit sjuk och det snart är lov, men orkar hon inte så orkar hon inte. Bara att gilla läget och göra det så bra vi kan.


Göran ska jobba idag så Sandra och jag får roa oss bäst vi kan, men det ska väl inte vara några större svårigheter med ändrade rutiner och annan schemaordning för att hinna det som ska hinnas innan frissan halv fem.

Liten Nina


tess undrar lite vad som krävs för att få assistans. Jag kan ju inte avgöra det riktigt, men man måste behöva hjälp med dom grundläggande behoven som t.ex. mat, hygien och kommunikation. Efter det görs bedömning på hur mycket hjälp man behöver med övriga saker.


Nattmia skriver om det här med ersättning för resor, att det kanske inte är lika i alla län. Jag vet ju inte vad reglerna säger men lagen borde ju vara lika överallt, tycker man. Fast den tolkas ju ofta olika beroende vem som läser den. Det är också olika vad man får igenom beroende på hur insatt man själv är och hur mycket man orkar kräva…


Sen kan det också vara så att man inte får en resa beviljad för att man redan har utnyttjat den summan man har rätt att använda. För oss är det iaf så att det finns en viss summa varje år, som man kan använda till inträden, fika, resor osv. Vi utnyttjar ju inte det till andra saker, oftast, och då räckte pengarna till vår resa istället.


Det är också så att man som assistent måste jobba ett visst antal timmar under resan för att få resan betald. Bra att du tog upp det Mia, för ska man söka assistans, och vill välja ett assistansbolag, så är det ju en sak som kan vara bra att tänka på.


HÄR är en länk till det assistansbolag som vi har, och det tycker vi är jättebra. Sen kan det ju vara bra att kolla runt och jämföra lite, förstås.


Lenaeff tyckte jag var morgonpigg igår. Pigg var jag inte, men morgon var det och katten tyckte det var dags att vakna klockan fyra! Vill du fortfarande vara kattvakt?? Haha!


Ha en fin dag!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Annika N sa...

Gör ni nog rätt i och låter Sandra vara ledig idag så hon har ork med frissan och kanske skola i morgon. Urgulliga bilder på Sandra och dej, och så lika ni är :-)

Ha en toppenfin torsdag !!! Kram Annika

Anonym sa...

Hmmm...njaoe...jodå såklart jag vill vara kattvakt även om han vaknar tidigt den lilla Sune-bulan!
Skönt att Sandra hann vara med på utflykten och så innan tröttheten kom. Men du då vännen, nu får vi hoppas att du blir frisk snart.
Söta små tjejer här idag ;)
Kramar om och hoppas det funkar bra hos frissan//Lena

Annelie L sa...

Det är så skönt att läsa att ni alltid ser till Sandras bästa, tänk vilken tur hon har som hamnade just hos er<3
Jag är full av beundran.
Hoppas nu att den här dagens ledighet gör så att hon klarar av frissa besöket och så det blir ett bra besök.

Härligt att hon fick vara med på utflykten, hon brukar ju uppskatta dom så mycket.
Det är nog ingen fara att hon är hemma, hon hade inte fått någon större behållning av skolan om hon varit trött och mått dåligt i vilket fall.

Hoppas nu bara du blir frisk fort,och får lite tid över till att vila.
Att äta Alvedon och fortsätta som vanligt är ju inte optimalt, fast att vi kvinnor har en förmåga att inbilla oss det.
Sköt om dig nu fina Nina,
Kram Annelie

Bloggande 4barnsmamma sa...

Hoppas du är bättre idag då. Men som sagt Alvedon gör susen:)
kram.

Photo by Maria sa...

Hoppas det gått bra hemma idag och att frissbesöket går bra det med..

Tjejen jag jobbar med har en mamma som kan slåss för sina rättigheter och orkar "bråka" men när det var resa så var det STOPP.. Men nu är ju detta rätt så några år sedan så det kan ju ha ändrats även här.. Och nu skulle hon inte klara en sådan resa men vi åker på läger vart år och det står kommunen för.. Då är vi två assistenter dygnet runt i 5 dagar.. Hur kul och roligt som helst.. Nu har hon ju vant sig vid stället efter 12-13 år på samma läger..

Krya nu på dig och hoppas du kan slänga bort "vännen" alvedon snart..

Kram Mia

Bellan sa...

Det verkar vara en djungel det där med ersättning för resor, fika m m. Vi ska ha ett möte med ass.bolaget nästa vecka så det finns nog en del att gå igenom. Tar säkert ett tag innan man lär sig vad man har rätt till!

Kram på er!
//Bellan