söndag 10 april 2011

Vårkrattning och näsblod

Det var en rätt okay dag igår även om Sandra var lite skör mellan varven. Hon är ju trött fortfarande men vi tror att hon orkar med skolan nästa vecka, fast vi skippar korttids så det inte blir för mycket på en gång.


På förmiddagen gick hela familjen ut och jag följde med en liten stund, men gick snart in och fixade med annat plock.


Sandra krattade för fulla muggar, det lilla som fanns att kratta.
Sune jagade löv han med, och lite annat som rörde sig.Efter maten såg Sandra en film, och sen hade vi fullt upp med rutiner och lördag. Ett ordentligt utbrott klarade vi av också, med näsblod som följd.


Nu märks det att vi behöver lite korttids, Göran och jag, för nu blir vi irriterade på varandra när det blir jobbiga situationer. Men vi har ju varit med så länge nu att vi vet vad det beror på. Bara att försöka påminna sig om det innan man exploderar ;)


Väl i badet var allt frid och fröjd igen och Sandra gjorde lite ”vackert å stiligt” på väggen, tyckte hon.Kul å städa efter sig var det ju också :)Sen var det dags för chipsskålen med pappa Göran.

Chipsskål a la Sandra special


Undertiden tog den trötta mamman sig en liten rast, och förberedde schemat för nästa dag som Sandra sen sätter upp innan dagen är slut.Ja, det var ju det hela. Nu återstår bara en endaste dag innan det äntligen är vardag och skola igen, det längtar vi till allihop och det är bara att hoppas att lilla damen orkar med att väckas kl. 6.00 nu när hon har haft sovmorgon om morgnarna ett tag.


Tack till Nattmia för svaret på min kamerafråga :)


Tack till snorkfröken ang. tankarna rund bukmigrän. Intressant! Fast det stämmer inte in riktigt… Men jag ska kolla upp om man kan ha det trots att det bara handlar om trötthet och kräkattacker. Dom andra symptomen har jag inte, nämligen.


Annelie undrar hur Göran orkar jobba som golvläggare med sitt onda knä, och Patricia frågar om han måste jobba… Ja vad svarar man på det? Jag har ju sagt att jag tycker han kunde försöka bli sjukpensionär, men han vill inte lyssna på det riktigt.


Eftersom han är egen företagare så innebär det ganska mycket jobb för väldigt lite lön, och ännu mindre pension, så han tycker att det är bättre för ekonomin att försöka jobba lite, och visst, det är det ju... Annars måste jag ta ett jobb till. Första timmen är värst, säger han, sen är det bedövat…


Ont har han haft länge och det har varit prat om att steloperera ryggen, men han tycker riskerna är för stora. Knäprotes blir det väl så småningom, när han inte har något annat val, men då är det definitivt slutjobbat sen. Nacken, axlarna och armarna… ja det är nog inget att göra åt. Men han är ju vuxen och får själv vara rädd om sig.


Idag ska vi iaf pussla, Sandra och jag. Det bestämde damen redan igår, och då får det bli på det viset, helt enkelt.


Må så gott!

♥ Kram ♥

6 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Varsågod för svaret :-)

Ha nu en fin dag och hoppas Sandra kan iväg i morgon så ni kan få lite rast och försöka ladda batterierna ngt..

Kram Mia

Suzan sa...

vilken vacker kisse!

agneta sa...

Vad stolt och nöjd Sandra ser ut där hon står vid sitt schema! Skönt att hon ska till skolan i morgon så det blir lite omväxling, både för henne och er. Ha nu en riktigt skön söndag och kanske det finns några löv kvar för Sandra att kratta upp! Kramen hela dagen/Agneta

Patricia sa...

Härligt med lite ute-pyssel i trädgården i solskenet .. =)

När jag såg Sandras Skum-konst så kom jag att tänka på när jag var liten o vi skulle bada hemma och man ville ha en massa skum och vi satt och gjorde figurer av skum och speciellt höga skum-strutar på huvudet .. ha ha.

Ja det är inte lätt att vara egen företagare, jag vet. Min pappa är 68 år och vägrar sluta jobba fast kroppen säger ifrån. Men han jobbar ju för att han är så social och trivs med sitt jobb även om kroppen säger ifrån ibland. I fredags hade han så ont i ryggen att han knappt kunde gå, men jobba skulle han och mamma muttrar på honom men han vägrar lyssna .. =)

Men du har så rätt, han är vuxen och måste bestämma själv. Hoppas kroppen håller så länge han tycker att han "måste" jobba.

Ha en skön söndag!
Kram Patricia

Anonym sa...

Men vilken vacker lödderskulptur Sandra fick till i badet :)
Hi hi hi hi!!! Och kul att städa det kan jag tro, känns igen. Oftast behövs ju en städning av städningen sen...
Men Göran då! Att han orkar jobba ändå, hmmm... inte lätt att lära gamla hundar att sitta!!
Skönt att ni verkar piggare igen iallafall.
Kram på er mina fina//Lena

Mamma Zoffe sa...

Det där med att bli irriterad på varandra för att man själv är så frustrarad är jobbigt i ett förhållande..då man vet vad det bottnar i igentligen..Är ett under att jag och my love håller ihop än med tanke på hur vårt förhållande haft det stundom..inte lätt att vårda kärleken i diagnoslandet..

härlig utedag ni åxå fick ser jag..Underbart eller hur??

Stora kramen