måndag 12 maj 2014

Upp o ner, ner o upp

Det blev en lugn och bra dag igår. Sandra fixade trapporna hela dagen och visade inga tecken på ostadighet eller yrsel. Så vi tänkte att det blev nog väldigt lindrigt, och vände snabbt.

Men det vänder snabbt åt båda håll här. Eller egentligen vet jag inte om det går så fort, utan det är nog snarare så att vi inte vet hur Sandra mår förrän det syns, eftersom hon inte kan säga det. Så vi uppfattar det som plötsligt sjuk och plötsligt frisk. Åtminstone plötsligt sjuk, för hon brukar köra på in i det längsta.


Tröttheten låg på lur igår, och vi ställde inga onödiga krav under dagen. Pusslade och klarade av dom viktigaste rutinerna bara. Men allt funkade och jag packade korttidsväskan. Ju närmare kvällen vi kom, desto skörare blev Sandra, och innan hon kom i säng hade vi klarat av ett utbrott också.

Det hjälpte inte att vi hann färdigt med kvällsrutinerna tidigare än vanligt. Men det gick ändå ganska bra, efter omständigheterna. Vi trodde nog att hon skulle somna ovaggad, men mitt i ishockeyn hörde vi att hon var orolig och vi tänkte om hon behövde på toa, eftersom vi ju hade klarat av allt sånt extra tidigt.

Annars är toabesök nåt vi försöker undvika efter det att kvällsprocedurerna är avklarade, för just såna krav leder nästan alltid till låsningar och utbrott vid den tiden på dygnet. Men ibland hör vi i ”änglavakten” att det är tvunget att gå in till henne.

När jag kom dit satt hon i sängen och sa (eller skrek, snarare) att det inte gick att sova när det snurrar i huvet. Så, det hade alltså inte alls gått över. Efter mycket om och men och tålamod så fick jag henne till toan iaf, när vi ändå hade stökat till det. Men hon kunde knappt gå. Hon skakade och fick Alvedon och sen har resten av natten varit orolig till och från.


Även fast det vänder fort åt båda hållen så antar vi ju att det inte blir nåt korttids idag. Sandra får såklart sova tills hon vaknar nu och då kan jag kolla hur hon mår, men vi är inställda på att hon blir hemma åtminstone idag.

Så Göran får klara av våra planer på egen hand och jag får hälla i mig starkt kaffe, för inatt hann jag inte sova så värst mycket. Men det ska väl gå bra, jag är ganska bortskämd med sömnen. Om bara nätterna är lugna, vilket dom oftast är numera, så sover jag utan några större problem. Så på den biten klagar jag inte, även om det hade varit skönt med en middagslur idag.

Göran kommer att bli borta hela dagen, så jag får helt enkelt lägga mig tidigt ikväll istället. Jag önskar er en fin dag!.

4 kommentarer:

Lena sa...

Aj då, det var inte bra. Undrar vad den där yrseln beror på, stackar Sandra :(

Hoppas att det blir en bra dag idag ändå.

Kan det vara så att hon helt enkelt har för mycket att tänka på som gör att hon tycker att det snurrar? För att tankarna snurrar?

Jag vet själv att jag ibland kan känna det som om jag hade en centrifug i skallen när det blir alldeles för mycket?

Det är inte lätt när man inte har orden att beskriva med.
Pluttan <3

KRAMAR OM <3

Bellan sa...

Besvärligt det där med yrseln. Man skulle vilja, som du säger, krypa in i hjärnan så man förstår henne ännu bättre. Hoppas det ger sig snabbt och att du inte är alltför trött idag.

Kram påre ♥
//Bellan

Annelie L sa...

Hoppas du kommer i säng tidigt i kväll och får sova gott. Känns lite olustigt med yrseln, men kanske är det som Lena skriver, att tankarna snurrar så mycket så hon upplever yrsel av det. Hoppas hon sover gott och vaknar utan besvär i morgon. Kram

Photo by Maria sa...

Hoppas dagen har varit bättre idag för Sandra och att ni fått sova i natt..

Kram till er alla…
Mia