onsdag 7 maj 2014

Det tar sig sa pyromanen

Så var vi hemma igen. Vi tog husbilen till grannorten där vi skulle på den där utbildningen igår. Tusan så bra det är att fräscha upp kunskaperna regelbundet. Det behövs verkligen om man ska göra nån nytta i en krissituation. Jag är väldigt harig när det gäller sånt där så jag är inte säker på att jag skulle klara det ändå, men det känns bättre efter varje gång vi får gå på en sån här genomgång iaf.


Grunderna i hjärt-lung-räddning och enklare brandsläckning, det är bra att ha övat lite på sånt. Det är bara en sak jag inte har fixat än och det är att släcka en docka med en brandfilt. Fast en dag kanske, och blir det på riktigt nån gång så vet jag iaf hur jag ska göra, och det är ju bättre än att inte veta.

Vet ni att det inträffar ca 10.000 hjärtstopp per år i Sverige. Ca 500 överlever, och en bidragande orsak till att dom som klarar sig gör det är att allmänheten ingriper. En viktig utbildning är det!


Alla har väl brandvarnare och brandsläckare hemma?!! Vi ska skaffa en släckare till, som vi kan ha på övervåningen, och en filt skadar ju inte. Det känns ännu viktigare att ha en brand-plan nu när vi börjar ta in externa assistenter. Det är så klart viktigt ändå, men nu är det ju även andras arbetsplats, och vårt ansvar att skapa en trygg arbetsmiljö.

Vi promenerade till brandstationen som ligger ca ½ timmes gångväg från campingen och det var skönt att få röra lite på sig efter en ganska stillasittande dag. Fast det var inget skönt promenadväder precis och vi är tacksamma att regnet kom på hemvägen och inte när vi gick dit.

Förutom det så har det varit en skön ledighet där vi bara har mått en massa bra. Jag har förresten redan fått en ny op-tid om ca 2 veckor, så det gick ju snabbt måste jag säga.


I eftermiddag kommer Sandra hem och vi hoppas att även hon mår bra fortfarande så veckan fortsätter som tänkt. Hon verkar iaf ha återhämtat sig ganska bra nu, men det kan vända blixtsnabbt så jag säger inget. Det blir som det blir, alltid blir det nåt och det brukar gå bra det med.

Jag önskar er en alldeles underbar dag och se nu över era brandskydd där hemma.

.

1 kommentar:

Annelie L sa...

Jag håller med dig, det är lite läskigt när man ska öva på att släcka en brand, men det är skönt när man provat på och vet att man klarar av det. Vi var två som släckte dockan med brandfilt och det fungerade fint. Men ensam vete sjutton om jag klarat det. Fast när det väl gäller så tänker man nog inte, då gör man det bara.
Skönt att ni fick lite avkoppling och väldigt skönt att du slapp vänta så länge på ny operations tid. Det blir skönt för dig att få det gjort.
Kram och var rädd om dig.