tisdag 6 maj 2014

Slut på luft

Jag vet inte riktigt vart energin finns för tillfället, men den återkommer väl vad det lider. Det var iaf lite skönt med en oplanerad extra ledighet nu när det blev som det blev med det planerade.


Sandra kom iväg som hon skulle igår, pigg och glad och vi gjorde väl inte så jättemycket. Veckohandlingen är avklarad och i samma veva körde vi förbi däckverkstan med husbilen för att få ordning på lufttrycket. Det är såna där dubbla hjul bak, men finns ingen ventil, eller vad det nu heter, så det går inte att komma åt innerhjulen utan att lyfta bort dom hjul som sitter för, liksom.

Dessutom går det inte att lufta såna här hjul på en vanlig mack. Göran har visserligen nån sån där tryckluftgrej men, som sagt, det var inte bara. Så behöver man ju ha en kraftigare domkraft än den vi har.

Det visade sig att det bara var 3,5 kg i varje hjul! Nästan hälften av vad det ska vara… Men nu är det i sin ordning och det blev ju bra på alla sätt och vis, med nån gas som inte ska dunsta, istället för luft.

Jag kallar husbilen för grisbilen. När vi hämtade hem den så körde ju jag vår gamla husbil bakom Göran, och jag tycker det här liknar en sån där djurtransport bakifrån, haha! Tur att däcken höll när vi körde hem, med det oluftade trycket och ca 45 mils resväg.


Idag ska vi på HLR och brandskyddsutbildning, och det går vi på vartannat år genom assistansbolaget. Mycket bra, faktiskt! Sen kanske man inte är till nån vidare nytta när det gäller ändå (säger mina erfarenheter, tyvärr) men chansen lär ju öka om man vet vad man ska göra iaf.

Förutom det så njuter vi av ledigheten och har det skönt. En prommis ska vi väl hinna med också, om vädret inte stoppar oss. Ja, i övrigt dricker vi vin och har det bra ;)


Hare bäst!

.

Inga kommentarer: