fredag 30 maj 2014

Helger, appar och en enda djungel

När klockan var ett, natten mot igår, somnade jag. Så när Sandra somnade vet jag inte, jag vet bara att hon var vaken så länge jag var det. Igår morse hade hon en stor hög med teckningar bredvid sig J

Ja, det är iofs inget jag är direkt glad åt, att hon inte sover på nätterna, men hon roar sig iaf själv och så länge hon är pigg på dagarna så gör det ju inget. Nu vaknade hon ganska sent igår, närmare åtta, och det är väl det som kan ställa till det då, när det inte är lediga dagar.

Men natten till idag var lugn och jag tror hon sov bättre. Jag hörde henne inte iallafall, och när jag kom in till henne i morse var hon vaken och på gott humör.

Igår fick hon inviga spellistorna och tyckte att det var jätteroligt att välja. Så vi bytte musik en hel del, för det var nog roligare med bilderna än med själva lyssnandet.


Hon ska få fler spellistor sen, när hon har en egen musikvariant. Troligtvis en iPad, eller vad vi nu väljer åt henne, där hon kan ha sin egen Spotify. Jag har fått en massa goda råd på fb, och ska få lite till innan vi bestämmer oss för vad som nog passar hennes behov bäst.

Vad mycket enklare det vore om man kunde lite mer. Det är ju tur att vi har goa vänner som hjälper oss, för vi kan inte särskilt mycket av det där. Det är ju en hel djungel av apparater och appar hit och dit. Men en sak är säker, Sandra missar många bra hjälpmedel för att hennes föräldrar inte kan tillräckligt. Lite trist, men vi får göra så gott vi kan. Och stort tack till alla som hjälper oss!

Gårdagen var bra och Sandra kändes pigg och tillfreds. Nu vet vi ju att hennes ork och humör vänder blixtsnabbt, men efter det att hon träffade Maria i lördags så har hon känts mycket lugnare. Så läraren hon träffade i tisdags på det. Vi tror att hon behövde träffa dom, helt enkelt. J

Fast det är ju lite andra små justeringar på gång också och vi skyndar långsamt. En sak i taget så landar nog alla nyheter så småningom.

Idag är det iallafall utflykt hem till Jane, och det har Sandra längtat efter, så det blir kanoners. Sen är det dags för helg igen. Det är knappt att man vet vilken dag det är när ”bruna dagen” (torsdag) plötsligt blir röd. Och på måndag är det Görans och min tur att ta ytterligare en helg. Tre helger på samma vecka, det blir bra det.


Må gott!

.

2 kommentarer:

Lena sa...

Vilken underbar bild, den sista på Sandra :D
Hoppas ni får en fin dag, och jag kan väl säga att det där med att inte kunna tillräckligt om appar är du inte ensam om. Inte vet jag heller vad som skulle kunna hjälpa och inte. Det är en djungel.

KRAMAR OM <3

Bellan sa...

Håller med om att det är en djungel det där med appar och hjälpmedel. Men jag tycker ni är duktiga iaf, även om inte du tycker det!!
Fiffigt det där med bilderna du plastat in så Sandra kan välja musik efter dem.

Önskar er alla en lyckad dag på alla sätt och vis! Kramar i massor <3
//Bellan