torsdag 6 mars 2014

Vardagspussel och planeringspusslande

Igår fick vi lite nytta gjord, såna där samtal som har legat över oss ett tag och som vi inte har tagit oss tid att få klara. Mest för att det ska letas fram rätt nummer, ringas och telefonköas eller ”återkom imorgon” eller så får man en tid då dom ringer upp. Inget fel i det, men man måste bara känna att man vill avsätta den tiden.

Nu blev tre samtal avklarade före tio, så vi hann ta en prommis också, innan det var dags att laga mat. Skönt att ha viktiga samtal gjorda, även om det, som sagt, inte var särskilt jobbigt.

I höstas gjorde vi ju en helt fantastisk resa som vi verkligen lever på fortfarande, men den gav också mersmak. Vi önskar såå att vi kan åka i höst igen, men det är ett litet pussel att lägga först, och många bitar som måste passa innan vi kan göra verklighet av drömmarna.


Så som Sandra har mått det senaste halvåret så har vi förstås inte ens börjat titta på pusselbitarna, men nu när livet börjar funka igen så… J Kanske, kanske.

Igår föll en bit (den största näst efter Sandras mående) på rätt plats, eller två, faktiskt. Så nu är det bara resten kvar. Det ser ljust ut och.. oh, vad roligt och mysigt det skulle vara! Jag sitter i stort sett redan på planet ;)

Men, det är många bitar kvar och inte alls säkert på nåt sätt. Mest drömmar än så länge, men dom lever man också gott på. Och hinner vi inte lägga pusslet klart till den här hösten, så kommer det ju nya höstar.


Allt är ju fortfarande nytt och Sandra behöver tid på sig innan hon har tillbaks tryggheten helt, så vi ropar inte hej riktigt än. Men pusslandet är igång och vi får väl se hur långt vi kommer. Janes semester, vår semester, vikarier, assistanstimmar och assistansvila (en assistent får inte jobba för många timmar i sträck) kattvakt, korttidsledigheter och korttidsdygn (för att kunna åka på en längre resa måste vi stuva om korttidsdygnen lite) och allas olika önskemål.

Att få ordning på vardags-ledigheterna betyder iaf att vi hinner ikapp sånt som kommer på efterkälken direkt när ledigheter blir avbrutna. Eftersom vi helst gör det mesta när Sandra är iväg, från att duscha till att handla och städa. Och roa oss, träffa vänner och vårda äktenskapet. Och tandläkare, frissa, möten, planering och telefonsamtal. Nästan allt sånt hamnar på ”att-göra-listor” när Sandra är hemma.

Och nu är vi ikapp, ni må tro att det är skönt.


Ha det fint!

.

Inga kommentarer: