torsdag 20 mars 2014

Lite skrivtorka

Sandra var inte alls särskilt mycket tröttare när hon kom hem, än vad hon har varit på onsdagar den senaste tiden. Skönt J För även om jag vet att vi behöver vår ledighet och oftast inte får dåligt samvete över just det, så behöver ju Sandra sina vilodagar för att må bra. Så det var det som gjorde att samvetet knackade på. Men, det gick ju bra.

Jane och korttidspersonalen vet hur lite det behövs för att orken ska ta slut hos Sandra, så dom är proffs på att anpassa dagarna och det är nog orsaken till att damen inte däckade efter läkarbesöket.

Trött är hon ju nu, eftersom det är nya verksamheter som ska bli rutin. Men hon håller ihop och vi behöver mest bara se till att hinna med kvällsrutinerna innan det slår över för mycket. Sen sover hon mer nu en period, och bara det är ju toppen. Det gör att hon inte däckar lika lätt som hon gjorde förr om åren.


Jag började känna mig risig igår, men det är inget som har brutit ut än. Jag har haft lite förkylningskänningar ett tag och funderat om det kanske rent av är pollen. Eller en väldigt lindrig förkylning, vilket jag så klart föredrar. Göran blev nämligen stormförkyld igår, så nu hoppas vi bara att Sandra klarar sig. Det kan ju vara orsaken till hennes öronbesvär, annars.

Nästa vecka får alla gärna vara friska, för då har Göran ärenden på annat håll några dagar. Det underlättar ju för alla att må bra.


Ja, det finns väl inte så mycket mer att komma med. Undrar ni över nåt så frågar ni, det hjälper när jag får lite skrivtorka. Jag har ett inlägg om assistenter att fila lite på. Frågan dyker ofta upp i olika forum; Hur får man tag i bra assistenter? Det har jag så klart inget svar på, men lite funderingar kring. Vi får väl se om det blir nåt inlägg framöver.

Ha en fin dag!

.

2 kommentarer:

johannes mamma sa...

Jaa, det är en mycket intressant fråga; Hur får man tag i bra assistenter. Vi har jobbat på saken i över ett år nu och har 2 jättebra assistenter men när det gäller att få in nån mer bra är det stört omöjligt. Dessutom att få assistenter att hoppa in vid sjukvik är ett kapitel för sig. Oftast slutar det med att jag får ta passen. Det här sliter oerhört. Vore intressant att höra mer om!

Anonym sa...

Det gäller att arbetsledningen jobbar hårt på att anställa tillräckligt med folk,ser till att utbilda alla,även vikarier,och så måste vikarierna ha något ströpass då och då så de håller sig àjour med jobbet och brukaren.
Hos dottern (som flyttat hemifrån)som har dygnetruntassistans är totalt 11 anställda.En är tjänstledig för studier,några pluggar samtidigt och jobbar lite,två jobbar heltid,tre deltid och så har vi de som hoppar in extra.
Från början är det svårt att välja men man ser ganska snabbt om och hur det fungerar assistent/brukare.
Möten minst 1 g/månaden är helt nödvändiga där man bl a pratar om arbetssättet/bemötandet o dyl.
Finns mycket att skriva om det här men slutar där.
Stor skillnad på förra assbolaget som inte anställde (jag tvingades vara tillgänglig dygnet runt,jobbade t o m med magsjuka en gång för de "kunde" inte ordna nån annan) och nuvarande där den lokala arbetsledningen bestämmer väldigt mycket bl a hur många vikarier som behövs,utbildningar osv.
Trevlig helg!
Annette