tisdag 25 mars 2014

Sömn

Woohoo! Sovmorgon! Det ni J Första gången på jag vet inte när som jag kan sova när jag har möjlighet. Att jag alltid vaknar i ottan beror ju på att jag måste det, och den vanan hinner jag inte bryta när ledigheterna är oregelbundna och inte helt säkra. Nu fick jag rapport igår och visste att jag inte skulle behöva hämta direkt på morgonen iaf.

Sen är det ju så, när jag behöver ledigheten, att jag inte vill sova bort den. Så vaknar jag i ottan, som jag i stort sett alltid gör, så tycker jag inte att jag har tid att somna om, även om jag försöker. Och börjar tankarna gå så är det ju liksom kört.


Nu har jag inga sömnproblem, så det ordnar sig ändå. Jag räknar inte timmar utan är rätt trygg med att den sömn som blir räcker. För att stressa upp sig över antal timmar man sover tror jag nog gör att det blir ännu svårare att sova. Har jag inget som stör så får jag den sömn jag behöver, och får jag inte det så sover jag väl ikapp nästa natt, eller nåt.

Sandra sover för det mesta bra, och även om hon är vaken varje natt så är det inte så ofta som man måste gå in till henne. Vi har ju en ”änglavakt” så vi kan höra direkt om det krisar, men är det lugnt så kan vi oftast sova hela nätterna.


Så har det inte alltid varit, nätterna var riktigt jobbiga när Sandra var yngre, så jag vet att vi har det bra nu. Jag har en vän ♥ som har det riktigt tufft med en vaken och orolig tjej nätterna igenom, varje natt. Jag tror det är omöjligt att förstå hur det är. Men jag är tacksam att jag får sova bra för det mesta.

Hursomhelst så la jag mig tidigt och sov länge, och det var riktigt skönt. Och igår gjorde jag ingen nytta på en hel dag! Slappade, Spotifyade, var ute i solen med Sune, kollade på film och slappade lite till. Så nu känner jag mig riktigt utvilad och måste nog göra lite nytta idag om jag inte ska börja klättra på väggarna här.


Det är väl lite städning och några ärenden som står på programmet, efter min lilla morronstund med kaffe och lite surfande. Jag vet inte än hur morgondagen kommer ser ut, och vilken tid Sandra behöver komma hem, men jag är lite beredd på att korta ner lite om det behövs.

Jag önskar er en fin dag!

.

4 kommentarer:

Patricia sa...

Va skönt det är när man får en sån där lång skön nattssömn, jag hade det i går. La mig 20.30 i söndagskväll och somnade efter en stund och sov till 7.30 på morronen, det är nog nytt rekord för mig .. ha ha.

Skönt med bara-vara-dagar, men jag håller med, blir det för mycket av den varan så blir man lätt rastlös =)

Ja fy man kan nog inte föreställa sig hur det är att inte få sova om nätterna, även om jag haft perioder när jag knappt sover något så är det ju i allafall ingen som pockar på min uppmärksamhet utan jag kan ligga kvar i sängen och vila. Hoppas din väns barn snart får lite ro så de får sova bättre <3

ha en skön tisdag!
Kram Patricia

Annelie L sa...

En sån dag har jag idag, en ledig dag utan att göra en endaste nyttighet. Ibland är det skönt att bara få vara, och nuförtiden klarar jag det utan att få dåligt samvete, som jag fick förr.
Det där med att räkna timmar försöker jag också låta bli, jag har ju mina promenader i lägenheten under nätterna, men det är ju ingen ide att börja bli orolig över hur många timmars sömn det ska bli, och hur man ska orka morgondagen.....det brukar alltid fixa sig.
Njut av resten av din ledighet och ha det riktigt bra.
Kramar om <3

Photo by Maria sa...

Jag sover ju illa trots att jag inte har någon som väcker mig.. Grymt irriterande..
Hoppas du kunnat sova lite längre på morgonen nu ändå, bara för att det är skönt =)

Jag är ledig i morgon så då skall jag försöka sova lite längre =)

Kram Mia

Annika N sa...

Gott med lite sovmorgon :-) Härliga bilder !!!

Ha det så fint !!! Kram Annika