onsdag 12 mars 2014

Ormiga lyckor och gräsliga änkor

Nu är det allt lite rörigt på våra ledigheter och varje gång tänker jag ”nästa vecka har vi inga måsten” Jaja, nån vecka kommer det säkert att stämma också ;)


Vi skulle planera sommaren och få klart våra önskemål som ska in till korttids snart. Och eftersom vi har lite planer på en resa i höst, så måste den också med i planeringen, var det tänkt. Om vi bara kunde hitta nån.

Vi måste ju veta om och när det eventuellt kan bli en resa innan vi önskar korttids för den perioden, eftersom vi måste ta korttidsdygn från andra veckor och stuva om lite så det fortfarande ska stämma.

Så hux flux dök det upp ett ärende för Göran 40 mil bort så jag blev gräsänka istället. Det han skulle göra var väl det som gjorde att det känns lite ”allt på en gång” just nu, men det kunde inte vänta. Vi hann ta en vårprommis innan han åkte, så lite kvalitetstid blev det. Jag fick t.o.m. möjlighet att fota den här krabaten som låg och tinade upp sig efter vintern, lyckliga mig!


Det är så sällan jag ser ormar, och ännu mer sällan som jag får fota dom, så jag hade ett leende på läpparna hela vägen hem. Vad jag kan se så är det en svart huggis, och dom är ju inte jättevanliga, precis.

När Göran hade åkt ville ju Sune också ut i vårsolen, förstås. Det var verkligen jätteskönt igår, om man höll sig lite i lä.


Idag är det lite planering med assistansbolaget, och vi ska gå igenom semestrar, vikarier och timmar. Det hade ju varit bra om vi hade sommar- och semesterplanen klar då, men vi har lite frågor att bena ut hursomhelst så det blir nog bra ändå.

Imorgon är det möte på korttids. Men även där finns det andra saker att prata om. Sen får vi skynda oss med planeringen och få det sista klart med mailkontakt. Den här veckan går lite för fort för att hinna så mycket på, känns det som.


Egentligen är det inte så mycket, det bara känns så när allt kommer samtidigt. Att planera sommarens ledigheter är ett pyssel, och det kan vi bara sitta med när Sandra inte är hemma, så det känns lite stressigt nu när dagarna går och vi inte hinner.

Att leta resa kan vi ju göra en i taget när Sandra är hemma, men att bestämma tillsammans går bara när hon är iväg. Och det måste vi göra före sommarplaneringen, eftersom korttidsdygnen måste anpassas efter om vi åker eller inte. Så att Göran behövde iväg på en annan sak, som också är beroende av sommarens planering sen, gjorde liksom att vi hade behövt några dagar extra den här veckan.

Sen är vi fortfarande inte ikapp oss själva, och behöver lite ”bara-vara-tid” när vi är lediga. Det är jätteviktigt för återhämtningen att ha stunder av ”ingenting” mellan varven. Men, bara vi får ordning på allt som ”hänger i luften” nu, så kommer det säkert att kännas lugnare sen.

Igår fick jag förresten post. Avsändare - Hemlig! Så jag vet inte vem den är ifrån, men glad blev jag!

Tack du "hemliga avsändare" för den glada överraskningen :)

Ha en fin dag!

.

3 kommentarer:

Annika N sa...

Hoppas ni snart får lite tid över för planering och lite mer vård av förhållande tid. Usch och fy för ormar..(ryser)Härligt med överraskningar :-)

Må så gott !!! Kram Annika

Bellan sa...

Hoppas det ordnar sig så ni får tid för att planera inlite roligheter och ledigheter!
Kul för dig med ormen! :)

Godmorgonkram <3
//Bellan

Photo by Maria sa...

Huuuga!! Nästan så jag stängde ner sidan när jag såg bilden på ormen ;) Jag som är skiträdd för helt ofarliga snokar hade ju knappt stannat till denna..

Hoppas gårdagen var en fin dag och så även dagen idag =)

Kram Mia