torsdag 6 december 2012

Oplanerad ledighet och viktiga intyg

Idag hade vi planerat ledigt för Sandras del för att hon skulle orka hela veckan som bestod av korttids måndag-onsdag, sen utflykt i skolan onsdag och så sova hos assistent Maria fredag-lördag. På tok för mycket på en och samma vecka när det dessutom är december och julstress i henne redan innan.

 
Och det hade vi ju rätt i, att det var för mycket. Sandra orkade till tisdagen då dom ringde från skolan och vi bestämde att hon skulle åka hem istället för till korttids när dagen var slut, och sen bli ledig även på onsdagen. Då blev det två dagar ledigt, men kändes ändå välbehövligt inför helgen.

Men nu har vi bestämt, tillsammans med Maria, att den där övernattningen blir roligare om Sandra är pigg, så den är framflyttat till veckan efter julafton. Och idag har damen varit ganska okay men fortfarande väldigt skör, så det skadade säkert inte med lite extra ledigt.

 
Imorgon blir det iaf skola igen, innan helgen, och förhoppningsvis orkar hon med hela korttids nästa vecka. Terminen är ju snart slut så det känns som vi vill hinna passa på att ha lite vardag nu. Och under sköra perioder är det extra skönt med lite ledigt, måste jag erkänna.

Idag fick vi post för två dagar eftersom brevbäraren inte kom fram i ovädret igår. Bl.a. ett intyg från daglig verksamhet och det är så himla bra, för hon som är ansvarig där, och har skrivit intyget, känner till Sandras behov eftersom hon har jobbat med Sandra på korttids förut.

På ett sätt känns det ju i mammahjärtat att vår ”duktiga stora lilla tjej” behöver så pass mycket hjälp, men å andra sidan är det så det är, och då är det ju bra att det blir bekräftat från fler håll. Vi har iaf inte överdrivit när vi har sagt vilka behov Sandra har, utan det är precis samma uppfattning som andra har om henne. Det känns väldigt bra inför ansökningen om att hon behöver en personlig assistent även på daglig verksamhet.

Vi väntar också intyg från skolan både angående behovet av assistans och att Sandra behöver bil eftersom hon inte klarar att åka färdtjänst. Dom vet ju hur viktigt det är med samma chaufför och samma bil varje dag, och att Sandra inte klarar att samåka. Sen ska bara läkarintygen ordnas och kallelse till det ska komma i början av nästa år, och sen har vi iaf alla intyg som behövs. Skönt när allt börjar falla på plats i röran.

 
Javisst ja, jag hade ju tänkt ha en tävling när besöksräknaren visar 100000 unika besökare, men tyvärr har jag ingen energi över till annat än allt som rör Sandra och familjen just nu. Jag orkar inte ens skicka julkort i år…

Alltså, jag mår bra och så, men orken räcker inte till allt jag vill alla gånger, och då får man dra ner på sånt som inte är livsnödvändigt på nåt sätt.

Kanske blir det en tävling ändå, nån gång framöver, vad vet jag. Och kanske bli det julkort ett annat år. Just nu är det annat som min energi måste räcka till, och då får det bli som det blir med resten. Jag är hursomhelst jätteglad över er läsare som kikar in här hos mig!

 
Må så gott och var rädda om er!

♥ Kram ♥

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Det viktigaste är att du orkar med din familj och dig själv!
Ha en fin fredag i morgon!
Kram Birgitta

Maritha sa...

Bra att du prioriterar dig själv, du har ju FB att skicka julhälsning på :o)

Hoppas Sandra blir mindre skör när ni drog i handbromsen <3

Ha en bra dag <3

Kram maritha

Photo by Maria sa...

Tävling är kul men inte lika viktigt som att du orkar =) Likadant med julkort, trevligt att få men inte ett måste =)

Skönt för Sandra att få lite ledigt mitt i allt.. Hoppas hon orkat skolan idag..

Kram Mia

Johannes mamma sa...

Ta hand om dig och ha en skön helg!