tisdag 4 december 2012

Avbruten ledighet

Först och främst – Stort tack för era fina kommentarer som betyder väldigt mycket för mig, och extra stort tack till Anonym. Det värmde så gott det du skrev :)

 
Igår morse var Sandra fortfarande skör och på gränsen till ”utbrottig” direkt när hon vaknade, så jag ringde till skolan och förvarnade lite när hon hade åkt iväg. Det kan ju tyckas att vi är korkade som skickar iväg henne till skolan såna sköra dagar, men faktum är att hon oftast mår bättre där än hemma. Väldigt ofta är just helgerna dom sköraste dagarna, och efter lite skola och vardagsrutiner brukar Sandra bli lugn igen.

Vid tvåtiden idag ringde dom från skolan och då gick det inte längre. Det är nog helt enkelt för mycket för ”lilla damen” just nu med december, halka, jul, korttids och utflyktsdag. Ja, det skulle vara utflykt i skolan som imorgon, en anpassad ”Sandra-utflykt” som hon gör en gång i månaden och älskar, så det stod på schemat i hennes filofax.

 
Nu kan vi inte fylla på med nånting mer för det är redan översvämning bland alla intrycken. Så nu gäller det att bromsa och bara ta oss förbi julen, som ju inte går att undvika, annars har vi nog snart en tröttsjuk tjej här hemma.

Men hon är ledig imorgon, och på torsdag så får vi se hur hon mår sen. På torsdag hade vi redan planerat ledigt för, om det blir som vi har tänkt, så ska Sandra till assistent Maria efter skolan på fredag, och sova kvar där till på lördag. Vi hoppas att damen hinner vila upp sig till dess nu.

Det här var vår första lediga ledighet på väldigt länge och vi sa just det, innan dom ringde från skolan, att det var skönt med en ”helg” utan några andra planer än att bara vara på. Tji fick vi ;) Men det är så klart jobbigast för Sandra och vi får försöka lugna ner allt runt henne nu så gott vi kan och hoppas att hon snart mår bra igen.

 
På tal om julen och temat om traditioner som jag skrev ett inlägg om igår, så är det här orsaken till all anpassning vi gör, och ändå räcker det inte. Det enda Sandra har julat med hemma än så länge är pepparkakorna hon bakade för ett tag sen, annars ser det ut som vanligt här hemma och inte ens en adventsstjärna hänger i fönstret.

Vi hann iaf göra lite nytta på ledigheten, och på förmiddagen idag åkte Göran och veckohandlade medan jag slog in Sandras julklappar med hjälp av Sune…

 
Igår var vi på arbetsförmedlingen för att kolla lite hur det liksom går till med sånt nuförtiden ;) Det var ju ett tag sen… För min del var det inte så mycket att göra just nu, eftersom jag inte riktigt har tid än. Inte för nån tjänst iaf, utan jag skulle behöva ett extrajobb på några timmar nu till en början, helst på torsdagar och fredagar… Och såna jobb finns det ju inte massor av, precis.

För Görans del blev det lite mer gjort och han ska tillbaks i vår med ett läkarintyg. Vi hoppas väl på att dom kommer fram till att hans utslitna kropp inte kan jobba mer, så han kan bli pensionär, iaf på deltid. Då klarar vi oss tills Sandra flyttar och när hon har flyttat kan jag jobba på förskola igen :)

Jag fick förresten ett fint halsband som kostade ”valfri summa insatt till valfri hjälporganisation” och till minne av min morfar och min mamma som båda dog alldeles för fort och alldeles för tidigt i cancer så blir det 200:- till cancerfonden så fort jag hinner, tack snälla Elin!

 
Vill ni stödja barncancerfonden så gå in och beställ fina änglar HÄR

♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Annelie L sa...

Vilka fina örhängen, jag gick genast och beställde til mig också. Tack för tipset <3
Hoppas att Sandras skörhet lugnar ner sig så att ni får det någorlunda hemma hos er <3
Massor av kramar
Annelie

Photo by Maria sa...

Ja för Sandras skull och er skull hoppas jag julen jular över snabbt så hon slipper alla dessa intryck och längtan..

Jobb finns det ju inte gott om tyvärr =( Har ju en son som nu varit arbetslös i två år, han vill ju bara flytta hemifrån och börja ta hand om sig själv, men det är ju inte lätt utan någon inkomst..
Hoppas du finner ett litet jobb till dig..

Kram Mia

Tina sa...

Kramar i massor <3