söndag 30 december 2012

Tillbakablick

Det har varit ett blandat år med både sorg, oro och glädje. Jag har valt ut en händelse varje månad och det började härligt med lite skönt semesterväder i värmen.

Januari

Sen kom en jättemysig helg med några mycket goda blogg-vänner. En helg med många skratt och massa babbel och härliga stunder. Fina minnen som räcker länge.

Februari

Efter det började väl en period som inte var lika trevlig och som jag helst vill radera ur minnet, men som jag inte har hunnit bearbeta än. Den ena sjukan efter den andra avlöste varandra och Sandra blev riktigt dålig. Influensa, kramp, sjukhusvistelse, halsfluss och nån konstig balansgrej som utreddes.

Mars

Dom uteslöt tumör i hjärnan och ms, men hittade väl egentligen inte orsaken till problemen hon hade. Vi tror att det var virus på balansnerven och vi hoppas att det aldrig kommer tillbaks igen. Två riktigt jobbiga månader var det, men efter det har Sandra varit frisk, tackolov.

April

I maj orkade vi ingenting, så det hände väl inte jättemycket av intresse. Boken ”Den bloggande patienten” där min blogg är med, släpptes iaf.

Maj

Så blev mamma hastigt sjuk i samband med Sandras utredning under våren, och hon dog i en mycket aggressiv cancer dagarna efter midsommar, precis nybliven pensionär och bara tre månader efter insjuknandet.

Juni

Efter det hände det iaf inga fler tråkigheter utan vi försökte hitta tillbaks till orken igen med lite roligheter istället. Sommarlov och ledigheter och vi hyrde bl.a. en stuga.

Juli
 
Vi delade lite på oss under några korttidsledigheter, och laddade våra batterier med sånt som vi har svårt att hinna annars. Bl.a. blev det en heldag med kameran och en mycket god vän vid havet.

Augusti

Jag åkte också till en annan mycket god vän där jag stannade ett par dagar så vi hann rå om varandra ordentligt. Promenader, shopping, god mat, vin, skratt och ett krogbesök.

September

Ännu en oförglömlig helg hanns med under året då vi träffades ett gäng ”diagnosmammor” och bodde på hotell och gick på Ladies Night tillsammans. Ett mycket gott minne det med :)

Oktober

Sen var det dags för lite VårdAvFörhållande också så vi åkte till Stockholm och tittade på julskyltningen och bodde på ett hotell med en superfin utsikt.

November

Julmånaden var en jobbig månad då all samlad energi gick åt med en mycket skör Sandra. Men ett par dagar innan julafton vände det och vi fick den bästa julen vi någonsin har haft. Slutet gott, allting gott, och året fick både en bra start och ett bra slut, trots allt.

December

Imorgon tror jag inte jag hinner skriva nåt så nu önskar jag alla ett gott slut på 2012, och ett riktigt gott år 2013, ta hand om er ordenligt!


♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Tina sa...

Både ryser och myser när jag läser din fina sammanfattning av året. Det är väl precis så livet är, upp och nergångar. Ett plus för mig är att jag fått träffa dig min fina vän. Gott nytt år min vän <3

Photo by Maria sa...

Ett år som innefattar det mesta av det som kallas livet.. Både glädje och sorg, tack och lov mest glädje..

Jag har tänkt att göra likadant, en sammanfattning av året med bilder, men har inte hunnit (läs orkat) kolla igenom mina bilder än, så det får bli en sammanfattning i början av året i stället..

Gott Nytt År till dig och fina familjen med.. Hoppas vi ses även nästa år i verkliga livet..

Kram Mia

mariellejohnsson sa...

Åh vilken bra tillbakablick. Allting var ju inte bra, det var inte så jag menade, men inlägget var bra.
Jag hoppas med dig att 2013 blir ett jättebra år.
Kramar!