lördag 15 december 2012

Orken återvänder

Gårdagen funkade ganska bra. Sandra var uppe, och påklädd, hela dagen och åt ordentligt. Hon var t.o.m. ute en sväng i det vackra vintervädret, med nya ”mys-mössan” som hon kallar den, den hon fick av assistansbolaget i onsdags.

 
Idag ska Sandra till frissan, så det var nog bra med lite vila ett par dagar innan, för ett frissabesök tar på hennes krafter, trots att vi har världens bästa Ingvi som anpassar besöken på allra bästa sätt, och trots att vi tar bilen den korta vägen dit. Hittills har det iaf gått bra, men trött brukar hon vara efteråt.

I torsdags kom det paket från våra fina vänner Lena G med familj, tack snälla! Sandra piggade på sig frampå eftermiddagen så hon fick öppna paketet och ville genast ha nattlinnet ovanpå det nattlinne hon redan hade :)


 
Igår kom det varsin julklapp till Göran och mig från assistansbolaget och i år får vi köpa nåt vi vill ha åt oss, så det måste vi försöka hinna med så fort vi kan. Vi får väl se vad det blir…

Sen hann jag fixa klart med lite nya schemabilder också. Jag var på föreläsning för ett tag sen, via assistansbolaget, och fick lära mig nåt bra, nämligen att ha skrivna ord under bilderna, för att alla ska veta vad bilderna betyder och säga lika.

 
Det känns viktigt nu när vi ska börja ta in andra assistenter som kommer att använda Sandras schema tillsammans med henne. Så jag ändrar lite i taget, vartefter det behövs nya bilder.

Maritha undrar om Sandra har jullov och ja, det är sista dagen på fredag nästa vecka, men vi har sen tidigare bestämt att sista dagen blir på torsdag, eftersom Sandra inte är med på skolavslutningar. Och nu har vi bestämt att korta ner veckan ytterligare, så det blir skola på måndag och torsdag, om damen orkar. Sen blir det fritids/korttids lite under lovet, är det tänkt.

Kommande vecka har ”Neurobloggarna” tema om medicinering för er som är intresserade. Jag kommer säkert att uppmärksamma det lite, och andras inlägg går enklast att följa på vår Facebooksida eller på Twitter. Välkomna in och gilla/följ och hjälp oss gärna att sprida sidorna för att få ut bra bloggar och bra information till så många som möjligt som vill läsa om det.

 
Jag önskar er en trevlig helg!

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Fin hon är i sin mössa, mycket snyggare än jag i min som är nästan likadan =)

Loven är ju inte så bra för väldigt många, men vad skall man göra =( Detta är ju iaf inte lika långt som sommarlovet.. Hoppas att det kommer att funka bra..

Kram Mia

Jesus Present - Fyrbåkenbloggen sa...

Jag har inte varit och hälsat på dig på ett tag och jag ser hur stor Sandra har blivit. Hon är så fin och jag tycker ni är så lika, du och hon. Jag vill önska dig och hela din familj en fortsatt fin advent, en God Jul och ett Välsignat Gott Nytt År!
Stor kram från mig till dig!