lördag 1 december 2012

Vintervitt

Sandra kom hem go och glad igår, och julstressen hon kände för ett tag sen verkar ha lagt sig. Hon fixar att prata lite lagom, med lugna rösten, om julen och ville t.o.m. ha en adventsljusstake i sitt rum i skolan. Vem vet, i framtiden kanske hon klarar att jula lite lagom :)

Det är ju så det är, när nåt inte funkar så får man liksom börja om lite. Ta bort allt och sakta fylla på när man märker att det går bra.

Nästa vecka har ”Neurobloggarna” tema om traditioner, så då kommer jag väl att skriva lite mer om julen, antar jag. Välkomna in och gilla sidan, och hjälp oss gärna att sprida den i era bloggar, på fb och på Twitter. Länkarna finns här i högermarginalen.

 
Vi har ju haft lite fix här ett tag, med samtal, bokning av möten och jagande av intyg inför ansökningarna vi har skickat in om utökad assistans och bilstöd.

Sandra har så mycket fina människor runt sig som kan hjälpa till och vi är så tacksamma för det. Förutom läkarintygen så kommer dom att styrka det vi säger både i skolan och på Daglig verksamhet och personen som har hand om Daglig verksamhet känner Sandra sen tidigare och vet hennes behov för hon har jobbat med henne på korttids. Viktiga intyg som vi är jätteglada över att få hjälp med!

För en ny läkare känner ju inte Sandra, så även om det är läkarintyg som måste in i första hand, så känns dom andra intygen mer riktiga och trovärdiga. Läkaren får ju mest lyssna på mig när jag talar om vad behoven är…

Nåja, nu har vi bara att vänta och se vad som händer, för mer kan vi inte göra just nu iaf.

Ett steg i taget i rätt riktning så når man fram tillslut
 
Dagen har funkat okay, men det är skörare på helgerna än på vardagarna. Helst ska det vara vardag var dag ;) men vi hittar på lite lagom med aktiviteter iaf, och då brukar det funka rätt bra.

På förmiddagen hjälpte Sandra mig att göra sallad och steka kött och efter maten hjälpte hon Göran att skotta snö.

Hjälpa är väl att ta i, men nöjd är hon iaf, och det är ju det som är största målet med aktiviteterna. Göran skottade och Sandra slängde nog mest tillbaks snön…

 
Sune blev som tokig när familjen smet ut, så det var bara att ta ut honom en sväng så han lugnade sig. Väl ute ville han snart in igen…

 
Nu är det lite tv och kataloger en stund innan toa, bad och chipsmys, sen är den här dagen slut. Eftersom vi inte har några vanliga traditioner så glömmer jag nästan bort vilka dagar det är, men jag önskar er iaf en trevlig 1:a Advent, för det är väl imorrn, har jag bestämt för mig :)

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Så vintrigt och fint du har det här inne och utanför ditt fönster hemma. Riktigt så mycket snö har inte vi, men ni brukar bestämt nästan alltid ha mer snö än oss. Önskar er en fin helg och hoppas Sandra orkar med båda dagarna innan hon får sin älskade vardag igen.
Kramar om

Maritha sa...

Ja ni har mer vinter än mig vad gäller snön, kanske vi har kallare då men det ska visst vara kallt i hela landet!

Vad skönt att hon pustar ut inne på sitt rum, men ljuset ja.....så självklart för de flesta!!!!

Hopaps helgen varit bra för er alla <3
Kram Maritha