lördag 29 december 2012

Hemma-pyssel och ledigheter

Igår tog jag igen det jag inte orkade ta itu med i torsdags. Städade och bäddade rent i sängarna och hann ändå slappa med kaffekoppen en bra stund. Skönt att få lite dammfriare innan helgen, eftersom vi inte kan dammsuga när Sandra är hemma.

 
Göran jobbade så jag njöt ensamtid med Spotify när städningen var klar. Ja, under städningen också, med hjälp av lurar :) Vad vore livet utan musik?? Sen kom Sandra hem och hon var lite trött, men nöjd och glad, och dagen på fritids hade varit bra. Skönt att hon hann med ett par fritidsdagar mellan helgerna så hon fick lite roligt att göra i ledigheten, som annars lätt blir för lång för henne.

Nu är hon ledig till på onsdag då det är både fritids och korttids, om hon orkar och mår bra när vi kommer så långt. Isf får vi lite ledigt ett par dagar, men Göran ska jobba på annat håll, så vi har inga stora projekt planerade. Hinner han klart med sitt jobb innan ledigheten är slut så blir det nog en liten shoppingtur. Vi ska köpa nån julklapp åt oss från assistansbolaget, nämligen. Vi får väl se vad det blir, och om det blir lite mer roligheter handlade, kanske… När man ändå är igång, menar jag :)

Annars finns det ju en del att pyssla med hemma också. Bl.a. så har jag en massa långbyxor till Sandra som jag länge har tänkt att jag ska sy upp i benen nu när damen har vuxit klart. Alla hennes byxor är nämligen för långa, och många av dom är väldigt långa. Men till onsdag är det långt och vi har ett nyår att ta oss igenom först. En dag i taget.

 
Ang. en kommentar igår som jag är osäker på vem den är ifrån, men tack iaf :) Jag håller med om att det oftast kan vara väldigt svårt att anpassa verksamheten rätt om elever/boende har olika typer av funktionshinder och behov. Just autism är ju väldigt svårt, för att inte säga omöjligt (med vissa undantag) att gruppera. Alla är vi individer, och personer med autism är väldigt individuella. Jag brukar säga att det är jätteviktigt med utbildning inom autism, men ingen kan bli expert på jobbet om man glömmer att bli expert på just den individen man arbetar med.

Och jodå, Sandra fixar seriesamtal, vi använder det vid vissa tillfällen. Både schema och seriesamtal utgår från Sandra och hennes upplevelser eller sätt att tänka. En hjälp för henne att förstå vad hon ska göra eller vara med om. Vi använder aldrig schema eller seriesamtal med Sandra när det handlar om saker som andra ska göra/gör. (Med tanke på duschningen jag skrev om)

Skulle vi använda seriesamtal i den situationen så skulle vi få tänka utifrån Sandra, dvs vad hon ska göra och med vem, oavsett vad den andra av oss gör. Men som jag skrev tidigare så är det inget problem och behöver inte lösas. Vissa saker bara är, och det får man göra det bästa av och acceptera på nåt sätt.

 
Nästa vecka har Neurobloggarna tema om relationer. Välkomna att följa oss på Facebook eller Twitter genom att klicka på länkarna (med pennorna) i högermarginalen.

Trevlig helg och ett gott slut på 2012

♥ Kram ♥

2 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Ha nu en fin sista helg detta året och hoppas att det går bra fram till onsdag så ni alla tre kan få välbehövlig ledighet..

Kram Mia

madelein - sexbarnsmamma sa...

Det där med relationer skall jag nog vara med och skriva på.
Ha en fortsatt fin lördag nu!!