måndag 10 december 2012

Vintervackert och avslaget

I helgen har det varit som det har varit den senaste tiden, dvs skört och ”på gränsen” mest hela tiden. Så vi har inga förväntningar på att Sandra ska orka nånting den här veckan, men hon kom iaf iväg tillslut i morse och vi tar en dag i taget. Eller en minut, snarare.

Taxin hann inte iväg förrän Sandra bröt ihop och jag fick gå ut och trösta henne, sen ringde jag och förvarnade skolan så dom kunde skala av så mycket som möjligt. En timme senare ringde dom, då hade Sandra kommit dit, men gråtit hela vägen.

 
Så nu sitter vi här med telefonen på höravstånd, beredda att närsomhelst åka och hämta hem lilla damen igen. Nån vidare ledighet blir det inte hursomhelst och vi kan vara ganska säkra på att det blir några lediga dagar för Sandras del istället. Vår egen ledighet får vänta, helt enkelt, vare sej vi behöver eller inte så behöver Sandra det mest.

Men, vi får väl se hur det utvecklar sig och skolan ringer så fort dom märker att det inte går längre. Vi tror ju inte hon kommer längre idag, så njuta av ledigheten kan vi inte i vilket fall som helst.

Vi tänkte annars ta en prommis med kameran i det vackra vinterlandskapet, och sen köpa lite glögg och julmysa lite. Men nu får vi sitta inne och vara beredda istället. Vackert är det genom fönstret med och jul blir det ju fler gånger ;)

 
Just ja… Förra veckan kom avslaget på bilstödet vi sökt. Det var ju väntat eftersom vi hade fått reda på att man inte kan söka bilstöd så länge man går i skolan. Sen att man behöver aktivitetsersättning för att få bilstöd, och bil för att få aktivitetsersättning, det är väl en sån där moment 22-grej som får lösa sig…

Vi ska iaf vänta tills beslutet om sökta assistanstimmar är klart, för inte förrän då vet vi vad vi har att planera efter. När invänjningen av ny assistent kan börja, och när Sandra kan tänkas sluta i skolan är ju lite avgörande för när hon behöver bil.

För eventuellt nya läsare, eller om nån har missat det, så behöver Sandra en egen bil för att komma till sin dagliga verksamhet sen när den börjar, eftersom hon inte klarar att åka på nåt annat sätt, och eftersom dagarna behöver anpassas. Så planen är att assistenten ska komma hit och hämta Sandra och bilen sen.

 
Nåja, en sak i taget och nu får vi först se hur idag blir. Ha det fint, alla som kikar in här!

♥ Kram ♥

7 kommentarer:

Tina sa...

Håller tummarna att Sandra orkar hålla i och att kraften återvänder på nåt magiskt sätt. För det är inte lätt med kommande jul och skollov och allt som hör till.
Hoppas vi kan ses efter helgerna och lovet. Bamsekramar Tina

Birgitta sa...

Kan de inte ringa på mobilen om du är ute och går med kameran? Det vore ju skönt för dig att kunna gå ut i st f att sitta och passa telefonen.
Ja, du vet ju vad som går, men det var en fundering jag hade.
Ha det så skönt det går!
Kram Birgitta

Anonym sa...

Ha det gott, och bra skrivet.... KRAM

Anonym sa...

KRAM!

Annelie L sa...

Hoppas ni får dagen "ledig" om man nu kan kalla den så när man måste stå i beredskap hela tiden. Det vore skönt för er med lite egentid, men går det inte så går det inte. Det är ju som du skriver, Sandra kommer först.
Kram till er alla <3
Annelie

Photo by Maria sa...

Hoppas det löser sig med bil till dagen då hon skall börja på daglig verksamhet..
Och jag hoppas att Sandra ändå klarade skolan och Kortis så att ni fick lite ledigt och Sandra klarade av dagarna som det brukar vara..

Kram Mia

Bellan sa...

Hoppas Sandra klarar korttids som det är tänkt! Har en känsla av att du är i stort behov av att få vila nu....

Styrkekramar ♥
//Bellan