söndag 23 december 2012

Jul, jul, strålande jul

Ja, faktiskt :) Igår var en riktigt mysig dag. Den började visserligen med utbrott så jag tänkte väl ”Hur ska det här sluta” men efter frukosten så vände det.

Kanske var det lite energi som saknades? Vi har märkt det förut och hon är väldigt känslig om blodsockret blir för lågt, så varje morgon börjar med ett glas juice, innan Sandra öht kliver ur sängen. Sen vi började med det har vi sluppit morgonhumöret vi hade varje dag förut. I morse räckte det kanske inte med juice..(?)

 
Hursomhelst, resten av dagen var riktigt mysig. Sandra var t.o.m. lite busig och hade fått tillbaks glimten i ögonen som vi inte har sett på så länge. Det är ju otroligt! Man undrar vad det beror på, för det är ju inte mindre jul nu än det har varit… Eller så slappnar hon av nu för hon har förstått när det är?

För det märkte vi igår och hon räknade flera gånger själv, utan att låta stressig eller grinig. ”Imorgon är det röda dagen sen kommer julafton” så höll hon upp två fingrar i luften :)

Vi gjorde sillsallad och Sandra var nöjd och glad hela tiden. Hon skar allt i små fina bitar, utom lök och rödbetor som jag tog hand om. Lök för att det svider i ögonen och rödbetor för att hon inte skulle fixa att bli röd lite överallt.

 
Hon älskar att skära och är duktig på det, så sillsallad har vi nog mest för att det är en bra sak för Sandra att pyssla med, så är det ju gott också, som en bonus.

 
Vi har aldrig några förväntningar på att hinna nånting i tid, men en plan finns det ju alltid i bakhuvudet, och varje år har det blivit jul och julmat på ett eller annat sätt. Inte alltid på rätt dag, men det har blivit. Och det verkar som vi kommer att lyckas bra med det i år med för kylen är full och idag ska vi slå in julklapparna, om idag också blir en bra dag.

Sandra har nämligen varit vaken en del, och blev lite arg för att det inte var morgon mittinatten, men hon somnade om tillslut och vi slapp utbrott.

Igår kväll, när hon skulle sätta upp dagens schema (vilket hon alltid gör kvällen före) så vet jag inte om det var längtan, eller bus, eller miss p.g.a. trötthet. Men hon har en pärm med en sida för varje dag, i dagarnas rätta färger. Där bläddrar hon fram rätt dag och sätter upp dom bilderna på sitt schema på väggen.
 
Ett gammalt foto för att visa hur pärmen ser ut
 
Så igår, när hon alltså skulle sätta upp schemat för idag, söndag – röda dagen, så satte hon upp schemat för gröna dagen – måndag = julafton. Men hon fick inget utbrott när jag kom och rättade henne, så jag undrar om hon bara önskade, fast hon egentligen visste. ”Du gjorde fel mamma” sa hon bara och satte upp rätt dag utan protester :)

Nu kommer jag nog inte hinna hit nåt mer förrän vi har julat klart så jag passar på att önska er alla en riktigt God Jul! Var rädda om er och varandra!


♥ Kram ♥

3 kommentarer:

Annika N sa...

Skönt att dagen blev lugn, nu kan jag släppa tummarna ;-)

God Jul till er alla !!! Kram Annika

Photo by Maria sa...

En härlig dag fick ni trots morgonens utbrott =)
Hoppas dagen idag med varit och är bra..

God Jul till er alla tre.... Fyra menar jag.. (Förlåt Sune)

Kram Mia

Bellan sa...

Kikar in med en kram och hoppas ni får en lugn och fin dag ♥

//Bellan