fredag 20 maj 2011

Gott hopp om jobb

Regnet hängde i luften så det passade ju bra med en städardag inne igår… Fast såå trist! Vi tog en prommis istället och städningen springer ju inte direkt ifrån oss. Men Göran tog en sväng med dammsugaren när vi kom hem så det blev gjort iaf.


Sandra var en solstråle mest hela dagen och funkade bra både hemma och i skolan. Det är så skönt när hon mår så här bra och tänk att hon inte visar någon allergi. Helt otroligt! Bara att hoppas att det får hålla i sig :)

Idag har Göran lite ärenden och jag har en hel dag med inget särskilt och det är ju inte så himlans illa. Vi får väl se om det blir foto-väder eller om jag ska få lite nytta gjord inne, kanske. Ja just nu är det ju strålande sol så det lutar nog åt foto..


Igår tog jag mig iaf för att ringa nån slags vikarieförmedling på kommunen för att höra efter hur det funkar med vikariaten inom omsorgen. Hon verkade positiv och skulle skicka en lista på dom ställen som behöver timvikarier, sen har jag bara att ringa runt och visa mitt intresse då, antar jag.

Kanon med timvikariat eftersom jag inte kan ta ett 8-17 jobb måndag-fredag utan måste anpassa mina arbetstider så det stämmer överens med Sandras tider och min ledighet. Perfekt vore det att jobba ons-fre från kl 10.00 ungefär. Då har jag mina lediga dagar kvar fortfarande, så man orkar med resten här hemma. Jag är ju inte precis ledig på helgerna.


Maritha, ja jag har inte sett din kommentar från inlägget innan, så det måste ha kommit bort nånstans på vägen..

Annelie L undrade lite över veterinärkollen innan dom skriver ut nån medicin mot allergireaktioner. Det var hjärtat dom ville kolla, så tydligen frestar det lite på hjärtat med den medicinen och det är ju bra att dom kollar upp sånt.

Mib skriver att hennes katt får krupp-hosta… Hm… Undrar om det är det Sune får ibland, kanske (?) Han får iaf nån konstig hosta då och då och första gångerna trodde vi att han hade satt i halsen och höll på att kvävas. Men nu vet vi att det går över efter ett tag och det kommer ju bara plötsligt och inte alls när han har ätit och kunnat satt nåt i halsen.

Tack till Mia-Marie för receptet mot fästingar. Jag delar så klart med mig av det till er som vill ha:

Koka upp 1 liter vatten. Tillsätt 1 kryddburk Rosmarin. Låt svalna. Sila. Tillsätt 1 msk vitvinsvinäger. Spraya på huden/husdjuret varje morgon. Lagen håller sig ca 2 veckor.

Tack för alla komplimanger om mina foton, det gläder mig som amatör :)


Så önskar jag er en fin dag och skickar ett extra gomorron till Lenaeff som var igång före mig idag. Somnade du tidigt igår? ;)

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Maritha sa...

Vad fint om du får ett lite extra jobb men ta inte för mycket, du behöver nog vila när du är ledig.

Hopaps ni får en fin dag och en fin helg!

Kram Maritha

Anonym sa...

Tänk så härligt med en man i huset som så tjänstvilligt tar en sväng om med dammsugaren...är det för att hans kära hustru inte tycker om att dansa kanske?
Så härligt att Sandra mår så bra just nu, goa ungen din :)
Japp idag blir det långfotonad medan bilen är på verkstaden. Så det är ju bara att hoppas att morgonens väder här håller i sig.
Fotot på lönnlövet Nina...oj så fint det är.
Kramar om från södern´

Photo by Maria sa...

Ja det kan ju vara bra med lite extra jobb och kan du styra själv så vore det bra..

Ha nu en ny fin fotodag, själv skall jag snart få hem och SOVA!!!

Kram Mia

Pernilla sa...

Katter låter så, det låter som de håller på och dö eller nåt. Våran låter så

Patricia sa...

Det vore ju toppen om du kunde få jobb som tim-vikarie, även om det finns en nackdel med att inte veta hur mycket man får jobba och när, men kanon om de är intresserade trots att du inte kan ställa upp precis hur mycket som helst eller vilka tider som helst .. hålle alla tummar och tår att det blir så .. =)

Hoppas ni får en skön fredag och en lugn och fin helg!

Kram Patricia

Annelie L sa...

Vilka vackra bilder !!!
Helt enormt så duktig du är.

Så gott om Sandra vuxit från sin allergi, det vore ju helt underbart. Jag håller tummarna för att det är så.
Jo jag håller med, visst är det skönt att de kollar kattens hjärta om allergi medicin påverkar det så mycket. Det hade jag faktiskt ingen aning om.
Undrar om allergi medicin påverkar våra hjärtan också?
Det låter ju väldigt bra att vara timanställd i ditt läge, så att du kan bestämma själv lite hur mycket och när du orkar jobba.
Lycka till !!
Hoppas du kommer ut på en härlig fotopromenad i dag också. Här är det underbart väder. Kom precis in från morgonpromenaden med Chester, hade jag haft tid hade det blivit en långpromenad, men det är mycket på agendan nu på förmiddagen.
Kram till dig du fina.
Annelie

minuskalorian sa...

Vad skönt att Sandra slipper allergin. Jag hoppas att det fortsätter vara så för henne. Som allergiker vet jag hu hur jobbigt det är för mig och det önskar jag ingen annan att behöva ha, allra minst Sandra..
Vad perfekt om du kan få timvikariet, så du kan styra lite själv över vilka jobb du kan ta.
Men eftersom du har jobb hemma på helgerna, så hoppas jag att du lägger in någon ledig dag här och där sedan när du väl kommit igång att jobba. Ja, jag menar att du inte tackar jag till alla vikariat om de löper fast i varandra.. Men du är ju klok Nina, så inte behöver jag oroa mig över det:)
Jag håller verkligen med, du tar verkligen fina bilder. Det är roligt att vi får se dem..
Ha det så gott!

Kram Marianne

Bellan sa...

Hallå där Nina!
Lite sen kommentar här, men bättre sent än aldrig...
Det låter ju ganska bra det där med vikariat. Tror du kommer passa ypperligt för uppgifterna!

Allergi ja, sonen har inte heller haft så mycket allergi hittills och jag hoppas också på att han håller på att växa ifrån det. För det kan väl inte vara så att det varit mindre pollen i år?? Eftersom både Sandra och sonen känt av det mindre??

Kramar om dig!
//Bellan