fredag 6 maj 2011

Jobbjakt och fotoskoj

Nu har iaf oron släppt helt, även om vi fortfarande inte vet orsaken säkert. Men man kan ju inte gå omkring och oroa sig över saker man inte vet. Sandra verkar må bra igen och är sig lik, vilket är det viktigaste. Lite yr kan hon ju lätt bli när hon behöver mer vatten, och igår kväll verkade det lite så. Men inte ens i närheten av det vi upplevde i helgen så nån oro kände jag inte, men man är ju lite mer på sin vakt.

Så är det ju så med Sandra också, att hon kommer ihåg saker, och kan bli påmind i vissa situationer. Därför är det extra svårt att veta vad som är vad. Om hon kom ihåg hur hon hade mått i helgen, i duschen, t.ex. och det var därför hon började prata om att inte ramla igår igen, när jag tvättade håret på henne…


Nåja. Göran var ju till läkaren igår, men tyckte väl inte att han fick nån vidare hjälp alls, faktiskt. Han ska iallafall tillbaks igen inom en vecka ungefär och få nåt slags stöd som läkaren påstod skulle hjälpa. Skrapa bort inflammation gör dom inte igen och hjälper inte stödet så blir det väl knäprotes då, antar jag, även om just den här läkaren inte tyckte att Göran hade så värst ont... Bara att gilla läget och stå ut ett tag till alltså.

Men det går ju inte i längden det här, utan nu skulle det sitta fint med ett jobb till åt mig, tycker jag. Ja, iaf så skulle en lön sitta väldigt fint ;) Närå, jag skulle nog trivas med ett jobb utanför hemmet. Faktiskt att jag kan sakna det ibland. Den sociala biten, och att komma hemifrån och få lite omväxling. Jag tror det ger energi, i lagom dos.

Men jag måste orka hemma och det får inte gå ut över Sandra. Eftersom det inte är total kris än så hoppas man ju hitta nåt som passar vår familj. Blir det kris så får man ju leta intensivare och inte ha några egna krav, men där är vi inte än.


Igår fick jag för mig att jag ville ha en fotosida på fb, som ni kommer till om ni klickar på bilden i högermarginalen, och jag fick lite hjälp av finaste Lena, tack vännen! Och ja, jag tycker absolut att du ska kosta på dig ett Close up-filter, det till min kamera kostade 99:- och jag gissar att du har samma storlek på din. Mitt heter Close up + 10 och jag tror att det är det som förstorar mest.

Bellan undrar vad den svarta grejen jag fotade HÄR är för nåt, och så här ser den ut i sin helhet.


Bellan undrar också lite över skärpan när man fotar med filtret, men jag har inte ställt in den manuellt än. Jag har inte ens tänkt på det, men ska så klart testa :) Det blir ganska många foton tagna och dom flesta slängs ju, så det är bara några få jag tycker att jag lyckas med.

Det var allt för idag. Jag har sprungit mellan Sandra och datorn här så jag ber om ursäkt för eventuella upprepningar eller konstiga meningar… Jag har inte hunnit gå igenom inlägget idag. Sandra är skör och grinig men jag hoppas att det bara är lite vanlig trötthet så här på fredagen.

Må så gott, ni som kikat in hos mig!

♥ Kram ♥

5 kommentarer:

Patricia sa...

Ja det är ju ett elände med Görans knä, men som läkarna sagt till mig, det är bara att gilla läget och anpassa sig efter vad man klarar av och inte, men det gör ju inte sakern roligare precis.

Jag kan tänka mig att du skulle trivas att jobba utanför hemme nu när du gått hemma i flera år, man tappar ju mycket av den sociala biten när man är hemma och även om jag jobbar så saknar jag mina gamla jobbarkompisar från Transcom för där var vi ju många, nu har jag ju inte så många och jag sitter mest själv på kontoret, men men, jag har det så bra så jag ska inte klaga .. =)

Jag måste skaffa ett sånt där filter, det verkar ju himla bra och prisvärt .. =)

Hoppas ni får en bra helg!
Kram Patricia

Anonym sa...

Skönt att Sandra är som vanligt igen...
iallafall i stort sett. Trist med Görans knä :( och hur kan läkaren veta hur ont Göran har????
Klärvojant kanske?
Kul med den där fotosidan du startat på FB =)
Du är ju superduktig. Och visst blir det många foton som man bara slänger...
Jag har sedan i oktober tagit c:a 13000 bilder men det är nog kanske bara en procent som jag tycker är ok.
Hoppas att du kan hitta på nåt att göra som funkar bra för er familj som också kange lite i plånboken.
Ha en alldeles förträfflig dag///Kramar till alla i det blå huset fråm mig!

Bloggande 4barnsmamma sa...

Inte lätt med jobbsök! Mycket som ska stämma...
Fina bilder:)
önskar er en fin fin fredag!

agneta sa...

Önskar er en bra helg, med mycket fotande! kram Agneta

Bellan sa...

Hoppas du kan hitta ett litet passande jobb till dig som du ska trivas med. Tror också att det skulle vara bra för dig, samtidigt som du naturligtvis får mindre egentid på det sättet. Men, men, vad gör man inte för att det ska fungera för familjen. Hoppas det ordnar sig för Göran med knät också!

Tack för ditt svar om vad du fotat. Det hade jag inte kunnat räkna ut... Fin staty!

Kramisar till er!
//Bellan