lördag 21 maj 2011

Trötta minnen

Jag hade lite i tankarna att följa med Göran på sina ärenden igår, han skulle nämligen bl.a. lämna in bilen, så jag tänkte att vi kunde ta en foto-prommis undertiden. Men vi bestämde att det var bättre att han åkte själv, eftersom han inte visste om det skulle dra ut på tiden, och jag måste ju hinna hem före Sandra.

Men vädret var fotovänligt och Sune ville ut, så det blev kamera och kaffe en stund på tomten istället, så fick Sune jaga sig trött på div. småkryp. Ja, förresten jagade jag småkryp jag med, men jag nöjde mig med att föreviga dom medan Sune käkade upp dom…


Jag passar på att påminna er om min fotosida på Facebook. När tillräckligt många har gått in och gillat sidan kommer jag att ha lite skojiga tävlingar där :)

Göran har ju problem med sitt knä så det kommer väl att dröja innan han kan stå på en stege, och eftersom jag är extremt höjdrädd och inte behärskar en skruvdragare nåt vidare bra, så lär det tyvärr även dröja innan vi får ordning på ”sex” här. Så därför fotade jag den ändå, så ni får se den nån gång…


Det är alltså en nummerskylt som ska upp på husväggen så småningom, är det tänkt. Jag får fota den igen sen, när den är på plats. Fin va?!! Tack snälla Mia som fixade den åt oss genom kontakter.

När Sandra kom hem frampå eftermiddagen var det ingen pigg solstråle som klev ut ur taxin. Det första som händer är att hon börjar gråta och när hon har lugnat sig så pass att det går att höra vad hon säger så kommer det fram att hon längtar till måndag och skoldag, helt enkelt…

Alltså jag är verkligen glad och tacksam över att hon trivs och mår bra i sin skola! Det betyder jättemycket för oss och jag känner till alltför många som inte mår bra i sina skolor, så jag tar sånt med ett leende. Synd bara att sommarlovet närmar sig med stormsteg…


Under eftermiddagen och kvällen var det mycket prat om sjukhuset och hur hon mådde och vad dom gjorde och att inte trilla ur sängen och att händerna var konstiga… Men, jag hoppas och tror att det bara rör sig om minnen och ingenting hon känner av nu längre.

Det hade ju varit toppen att bearbeta händelsen lite med henne på nåt bra sätt. Det var ju inte direkt läge att fota där i ambulansen, precis..

Trots en skör kväll så flöt alla rutiner på som dom skulle och humöret var skapligt hela vägen. Ingen middag fick hon i sig, men vi slapp utbrott och låsningar i övrigt och det tackar vi för. Det är nog lite skönt med helg ändå :)


Vi tar det lugnt och har inget särskilt planerat mer än att gå ut och blåsa såpbubblor. Jag önskar även alla som kikat in här en skön lördag!

♥ Kram ♥

8 kommentarer:

Patricia sa...

Den är ju för rolig den där hus-skylten, specielt när man bor på nummer sex som ni gör, inte full lika kul med nummer tre som vi har .. ha ha.

Hoppas Göran kan ta sig upp på stegen snart.

Hon är ju för härlig Sandra, men så klart skönt att hon trivs i skolan.. =)

Hoppas ni får en skön lördag med många fina flygande såpbubblor!

Kram Patricia

Anonym sa...

Godmorgon på dig!
Det var ju tur att det inte var tvärtom, att Sune förevigade de små krypen och du åt upp dem =)
Det där med att bearbeta sånt som hänt, såm varit jobbigt är ju supersvårt. Det tycker jag med, men måste det alltid vara helt realistiska bilder? Fungerar det inte att ni ritar och pratar om det? Bara en tanke.
Synd att ni inte kan få upp husskylten när den var så rolig, har du ingen som kan svänga förbi och hjälpa er med det?

Ha nu en underbar lördag ni med och blås många bubblor, så kan du föreviga Sandra och bubblorna, men då får inte Sune äta upp dem.
Kramar i massor

Annelie L sa...

Jag tänkte precis som Lena, det är ju tur att det inte är du som äter upp smådjuren... Det passar sig liksom mer för en katt att jag och äta upp sånt som flyger o far och kryper och kravlar.

Men fina bilder får du...

Om man inte vet vad du pratar om kan man bli lite fundersam när man läser att ni inte får ordning på "sex" för att Görans knä är för dåliga för att kunna stå på en stege och du är för höjdrädd...tur att du skickar med en förklaring för de som inte vet vad du pratar om.

Härligt att Sandra trivs så bra i skolan, men samtidigt som du skriver, sommarlovet är snart här och det är långt. Hur mycket fritids kommer hon att ha under lovet, och korttids kommer väl fungera som vanligt?
<Ha en fin såpbubbelhelg, det är nåt visst med såpbubblor som svävar runt i solens sken, jag har ett par burkar här hemma, men jag får väl vänta tills barnbarnen kommer på besök, vet inte hur grannarna skulle reagera om jag stod och blåste såpbubblor alldeles för mig själv fast å andra sidan är dom ju vana vid att jag är lite smått tokig.
Kramar i massor!!

Annika N sa...

Finfina bilder !!! Katterna här jagar också alla små kryp som finns och äter dom ..Urk :-(
Hoppas det inte är att Sandra verkligen är yr..

Ha en jättefin lördag !!! Kram Annika

Anonym sa...

Hej!
Sandras funderingar om ambulansen. Kan du inte ringa till dom som kör ambulanserna hos er och fråga om ni inte kunde få komma dit och titta. Dom brukar låta barn få komma dit och titta efter dom har åkt i en ambulans. Då kunde du ta foto som ni sen kunde prata om hemma.
Ha en skön helg.
Carina

Linda aka Javamorsan sa...

Ryser av tanken på kryp. Hade inte kunnat fota dom så som du gör! Gillar dina bilder massor!

Förstår att du är glad att hon trivs i sin skola. Min dotter mår inte alls bra och allt är pannkaka. Håller på att försöka få till möten hit och möten dit men ingen lyssnar. Blir så trött på hela grejen. Kan inte flytta henne heller då det i dags läget skulle störa ut hela hennes tillvaro vilket bara gör saken värre :(

Sommarlov ja :( Hoppas fått nån rätsida på saker så min dotter får något i sommar för hon klarar inte av gå hemma så länge!

Önskar er en skön lördagsafton nu Kramar

Photo by Maria sa...

Hoppas ni snart kan få upp skylten och hoppas Göran med gillade sex ;-)

Ja det är ju inte lätt att veta hur man skall bearbeta Sandras ambulans färd och sjukhusvistelse.. men tycker du fick ganska bra förslag här uppe med att rita och att åka och kika på ambulansen.. Om hon inte klarar ut att åka och kolla på den så kanske de kan fotografera den inuti där hon låg och även utanpå och skicka bilder till dig som ni kan prata om.. Bara en tanke..
Eller så finns det ju säkert bilder på nätet som du kan ta så ni har någon bild att prata omkring.. Googla ambulans så bör det ju komma upp en massa bilder :-)

Ha nu en fin fortsatt helg..

Kram Mia

Bellan sa...

Visst är det tråkigt att det går mot sommarlov. Sånt som de flesta längtar efter, men inte vi i diagnoslandet inte! Men så härligt att hon trivs så bra i skolan, förstår att du njuter av det.

Tänkte på det där med att bearbeta det som hänt. Kan ni rita och prata om det på nåt sätt som passar Sandra? Kan hon hjälpas på traven om du ritar sånt som hände? Tydligt är nog att hon behöver få ut lite om det....

Härlig skylt ni fick hem!
Kramar om dig!
//Bellan