måndag 9 maj 2011

Delat fotointresse

Gårdagen började med en rejäl sovmorgon. Jag ville inte göra samma misstag igen, och gå upp för tidigt till Sandra, så damen sov till strax före åtta!!!

Men det hjälpte inte så vidare värst för morgonhumöret ändå… Nåt störde och frukosten blev avbruten. Så var det med det! Är det saker som stör så är det bara att lägga ner och vänta tills livet är lugnt igen.

Men sen blev det iaf legobygge för hela slanten en bra stund, ända tills min rygg inte orkade sitta på golvet längre.

Skoltaxin

Men då var det snart dags för grillning och ändå läge att avrunda. Sandra ville pussla en stund medan jag förberedde maten.


När vi hade ätit fick hon vara ute så länge vi inte märkte av nån allergi, och det gick riktigt bra. Så hon och Göran tvättade bilen…

Blöt tillställning

Sen fortsatte Sandra att vattna lite här och där, och efter det var dom rätt blöta båda två. Men det torkade ju i solen. Sandra ville prova min kamera också, och det fick hon ju förstås göra.

Provar min nya kompis Nikon

Sen fick hon låna min gamla kompaktkamera och kom snabbt på hur den fungerar. Hon for runt och förevigade både det ena och det andra här, och tog en hel del egna initiativ på köpet :)

Provar kompaktkameran och kan själv :)

Verkligen kanonkul! Det blir till att köpa en enkel egen kamera till damen nu. Tänk vad bra det är med det digitala. Kostar gratis att fota hur mycket som helst och så kan man framkalla några utvalda bara. Det blir ju hur bra som helst och går att utveckla massor.

Göran har känt sig lite bättre i sitt knä i helgen så vi får väl se om det kanske kan bli en prommis med kameran i det vackra vädret. (Om det nu blir vackert, förstås) Jag är väldigt förtjust i att fota nästan vadsomhelst när himlen blir en fin, blå bakgrund.


Är ni nyfikna på mina foton så ska ni gå in och gilla min fotosida på Facebook, för där kommer jag att fylla på med sånt som jag är hyfsat nöjd med. Ja, som amatör behöver man ju inte ha så höga krav :)

Ha det nu så bra och var rädda om er!

♥ Kram ♥

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så roligt ni verkar ha haft när morgonens oväder blåst förbi ;)
Bilder ja, kul att Sandra tyckte om att fota. Och det är ju som du säger, när väl kameran är inköpt så kostar det ju nästan ingenting. Tänk så snabbt ma kan få ett nytt intresse =)
Himmlesblå bakgrund passar ju det mesta, så det är ju svårt att få nog...
Hoppas att ni får en lika härlig dag idag, med undantag av ovädret på morgonen.
Kramar om er alla i Fotovilla Nina & Co!
Lena

P.S. Tack för sms:et, jag såg det lite för sent för att svara igår. Kram pådig med go´gumman! D.S.

Annelie sa...

Sköjj för Sandra att hon gillar att fota så mycké,, roligt med ett något nytt för tjejen som hon gillar.

Äré värmen som gör att Göran´s knä känns bättre..??

Gött att ni kan byta dagar på kortis, när ni blir bortbjudna.. :o))

Ha en finfin dá i solen.. // Kramen

Patricia sa...

Det låter som ni fick till en bra dag trots frukost-strul.

Men va himla kul att Sandra fixade att fota själv och få till lite eget initiativ. Det tror jag kan bli en jättebra grej för henne att hålla på med.. =)

Ha en skön måndag!
Kram Patricia

Unknown sa...

Så himla roligt Nina!
Och intressant till på köpet. Att se världen ur Sandras ögon. :)
Så att få en egen camera blir nog väl mottaget.

Ha en underbar dag.
Kramar om!!

Maritha sa...

Hemma igen och mycket att läsa hos Nina :-))

Kul att Sandra också får intresse för kameran!

Massa fina foton du tar med din kamera!

Kramen Maritha

Photo by Maria sa...

Vad kul att Sandra gillar kameran hon med.. Och som du säger är det ju så bra med digitalt då man bara kan kasta det man inte vill ha..
Fast en digitalkamera kan bara exponera en viss summa med bilder sen är den slut.. Men å andra sidan klarar den MÅÅÅÅÅÅÅÅÅNGA bilder innan den är slut :-)

Ha nu en fin dag med kameran i högsta hugg..

Kram Mia

agneta sa...

Det är väldigt vad fotointresset sprider sig! Vilken toppenkul grej för Sandra, det blir spännande att följa! Du är duktig att fota du med Nina, jättefina bilder!

Kan ni inte sitta vid bordet och bygga lego, det gör jag när barnbarnen är här. Med tanke på din rygg menar jag! Ha en bra dag i det goa vädret, nu har solen kommit hit också! kram

Annelie L sa...

Hoppas Sandras ny väckta fotointresse fortsätter, jag tror det är en utvecklande hobby och roligt att ni två kan ha det gemensamt. Hon skulle säkert uppskatta en lagom enkel kamera. Det är som både du och alla andra säger, billigt och bra, med digitala bilder. Annat var det när mina barn var små, när man fick skicka in rullarna för framkallning och fick betala dyra pengar för bilder på tex, gråsparvar tagna på så långt håll så man inte kunde urskilja en endast fågel, eller något annat konstigt....
Ha en skön kväll och hoppas ni får en underbar morgondag.
Kramar

Bellan sa...

Vilken duktig tjej ni har som tvättar och vattnar!
En duktig fotograf kan hon säkert också bli, det syns! Kul intresse för er båda två att hålla på med.
Kram!
//Bellan