söndag 22 maj 2011

Seg lördag

Det blev ju inte så soligt och somrigt igår som dom hade lovat, men det regnade inte så vi följde våra planer på förmiddagen. Familjen gick ut och blåste såpbubblor medan jag stannade inne och fixade kycklingen och korttidsväskan.

När det sen var dags att äta så kom familjen in, för det var inget mysigt ”sitta ute och äta-väder” utan det kunde lika gärna ha blivit regn närsomhelst. Vi hoppas på bättre uteväder idag istället, för idag har vi tänkt oss grillspett och vi får väl se om vi äter dom ute eller inne.


För övrigt var jag rätt trött och seg igår, och Sandra var inte på topp hon heller, så eftermiddagen blev så lugn en lördag kan bli med godis, chips och alla rutiner som ska klaras av. Jag orkade inte ens fota nåt, utan la mig en halvtimma och somnade på fläcken. Men idag mår jag bra igen :)

Jag fick en hel del bra tips av er, angående ambulansfärden och bearbetningen av alltihop.

Lenaeff hade en tanke på att rita och prata om sjukhusbesöket, och det brukar Sandra själv göra när hon har varit med om nånting, så jag skulle tro att det kommer så småningom.

Carina kom med förslaget att ringa ambulansen och fråga om vi får komma och titta… Ingen dum idé alls! Det vore ju kanon, faktiskt. Jag ska iaf ha det i tankarna och se hur allt utvecklar sig här. Det är ju lite beroende på en massa annat om Sandra ska fixa det. Men, som sagt, en mycket bra idé var det.

Nattmia hade ett förslag som jag ska testa genast, att jag inte tänkte på det? Ibland är man ju bara för korkad för sig själv… Googla ambulans borde ju ge en hel del bra bilder, för foton är det bästa när det ska bearbetas och frågas om alla detaljer hit och dit.

Tack för era tips och idéer!


Annelie L undrar hur vi har det med fritids och korttids under sommaren. Vi har ju möjlighet att ha fritids under hela sommaren och även korttidsdygnen är ju lika många som resten av året. Men vi har väl planerat lite ledigheter iaf, så vi kan hitta på lite annat också, både med Sandra och för oss själva.

Så vi har väl tänkt att Sandra ska vara ledig ungefär varannan vecka, och ha korttids varannan då. Och fritids dom dagar det inte är ledigt eller korttids. På så sätt blir det inte så långa perioder med ledighet för Sandra, eftersom hon inte mår bra av att bara vara hemma, eller på resande fot, för mycket. Och på köpet får Göran och jag lite ledigt med jämna mellanrum för att orka hela sommaren.

Vi tror det blir bra, men sen vet man aldrig vad väder, lust, humör och ork tar sig för. Men inga planer är ju låsta, utan allt går att anpassa och ändra vartefter behoven kommer.


Idag får ni ha en fin söndag och ja visst ja… det är ju Mors dag med, en fin sån också då, till er som firar det :)

♥ Kram ♥
(Ojdå, jag hade visst lite bråttom här.. Vi väntar en vecka med Morsdags-hälsningen..)

8 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Nääää... Inte mors dag idag, en hel vecka dit ju ;-)

Vi hade snott solen och sommaren igår till marknaden ;-) Hoppas den kommer till er idag..

Ha nu en fin dag..

Kram Mia

Patricia sa...

Ha ha .. nej du får allt vänta en vecka till med Mors dags firandet .. hi hi.

Nej inte blev det något höjdarväder i går, blåste som f-n och mycket tunga gråa moln men med solen som tittade fram till o från hela tiden. Men idag ser det ut att bli mycket bättre väder, vi hoppas på det .. =)

Ja du att googla bilder är ju jättefiffigt, det gör jag ofta, det finns säkert någon bild som passar er.

Ha en skön söndag!
Kram patricia

Annelie L sa...

Idag känns det som om det blir lite mer likt en sommardag. Här blåser det lite men solen är uppe och termometern börjar sega sig uppåt den också.

Önskar er en fin söndag i väntan på nästa då du förhoppningsvis ska få dig en extra kram och en kopp kaffe.
Kram till dig denna "ickMorsdag"
Annelie

agneta sa...

Här har vi samma väder som ni hade igår, fast söndagen började i solens tecken och nu tror jag det börjar regna!
Ni verkar ha planerat bra till sommaren och det är förstås ett måste....sedan vet man ju aldrig!
Hoppas att söndagens väder blir bättre än igår, så ni har möjlighet att vara mer ute!

Kram Agneta

Maritha sa...

Helgen har varit skiftande vad gäller väder hos mig, blåste som rackarn på fredag, regna som rackarn igår och idag visar sig solen men det blåser rejält!

Vilket läckert foto med Sandra och såpbubblorna :-))

Låter väl skönt med regelbunden ledighet under sommaren för er alla!

Kramen till er!

Maritha

Anonym sa...

Jaa du Nina, sommar ja!!! Det är väl som vanligt bara att fösöka göra bästa möjliga av den.
Vilken jättefin bild med maskrosen och skuggan Nina, vad duktig du är att hitta motiv..

Hoppas att eftermiddagen varit bra och att ni får det härligt under korttids..
Stora goa kramar till dig vännen//Lena

P.S. Om du vill til havet så är det bara att du kommer. Jag är ledig nästan alla tisdgar jag med än så länge ;) D.S.

Roffes blogg sa...

Här är det spöregn just nu så hoppas ni hunnit grilla eller att inte regnet kommer till er. Skönt med fritids och korttids i sommar för er. Och allt som fungerar med skolan osv.
Hoppas för övrigt att du haft en bra söndag. Kram från Mib.

Bellan sa...

Ser ju nu att du redan fått tips om det jag skrev i kommentar i förra inlägget... är ju sen som alltid ;) I vilket fall som helst hoppas jag det löser sig så Sandra kommer över det jobbiga hon var med om.

Och sommaren får vi hoppas bli så bra som möjligt för alla i diagnoslandet - hmm... det är nog sämsta tiden på året....

Kram, kram!
//Bellan