torsdag 12 maj 2011

Väckta med dunder och brak

Ja, nu kanske man hinner publicera inlägget då, mellan åskskurarna. Tyvärr vaknade ju Sandra av vädret halv fem och eftersom åska oroar henne så blev det ingen mer sömn för hennes del. Inte för min del heller, förstås, men jag brukar ju vakna vid den tiden ändå.

När Sandra hade åkt till skolan igår, var vi bara tvungna att hinna ut en snabbis i det vackra vädret. Och kameran var ju med, förstås! Man får passa på när naturen är fotovänlig :)


Men det blev inga foton som jag sparade till bloggen den här gången, däremot några nya till min fotosida på Facebook. Så fotona här idag är tagna andra dagar.

När vi kom hem var det bara att sätta igång med packning av väskor och det är ju såå trååkigt, men bara att få gjort. Ja, korttidsväskan gick ju bra. Sen vet jag inte hur många gånger jag försökte komma loss från kontorsstolen här, men tillslut insåg jag väl att jag var tvungen att slita mig om jag skulle hinna innan Sandra kom hem, och då blev det gjort iaf.


När Sandra kom var hon nöjd, men väldigt trött, så hon orkade inte så mycket mer än att riva papper tills kvällsrutinerna tog vid. Lite yr sa hon att hon var, och man är ju lite på sin vakt när det gäller det där nu, men vi hoppas att det inte var annat än trötthet hon kände.

Hon blir ju lätt yr om hon dricker för lite också, och i den värmen som var igår, behövs det så klart extra mycket vatten, vilket hon hade fått i skolan och fick hemma med, så jag vet inte om det kan ha berott på det egentligen…

Nåja, kvällen gick bra, trots att hon var jättetrött. Vi la ribban lågt och klarade oss från utbrott. Lite gnälligt mellan varven bara, men det kan man ju lätt förstå när tröttheten tar överhand.


Idag ska jag till frissan och sen har jag lite små ärenden att fixa med, men först en dusch när Sandra har kommit iväg här, eftersom jag fastnade i kontorsstolen igår och inte hann med så mycket annat då…

Annelie L undrar vilken typ av jobb jag söker, eller ska söka då.. Du har helt rätt, Annelie, som ”gammal barnskötare” är det främst inom barnomsorgen jag har tänkt mig. Men gärna som nån resurs för ett barn med autism.. Det vore skoj och jag har ju lite på fötterna när det gäller det, tycker jag väl.

Fast jag är väldigt rädd om mina lediga dagar, för att orka, så därför passar ju nån form av vikarie bäst, kanske. Men jag vet inte hur det funkar längre med det där. Sist det var aktuellt för min del så fanns det vikariepooler dit personalen ringde och sökte vikarie när nån blev sjuk. Finns det kvar så skulle det passa vår familj bäst, tror jag, eftersom jag säkert kommer ha svårt att bara anpassa mig p.g.a. vår familjesituation.


Nej, nu har jag annat att hinna här när åskan försenade både bloggrundan och kaffet. Dags att sätta fart så Sandra hinner bli klar i tid. Må så gott!

♥ Kram ♥

9 kommentarer:

Maritha sa...

Önskar dig en toppen dag!

Kram Maritha

Annelie L sa...

Vilka fina bilder du tar, den med Sune är ljuvlig, han är en riktigt bra fotomodell...Den sista med fåglarna gillar jag skarpt också, så klar och fin.

Ja en vikariepool skulle väl passa utmärkt, här i vår kommun har de det inte, men det har diskuterats vet jag.

Som sagt, att jobba jämt skulle du nog inte orka med, du måste få ha dina lediga dagar också, för att orka med att ge Sandra en så bra dag som möjligt det måste ju vara prio ett.
Hoppas du blir nöjd efter besöket hos frissan, jag ska till "min" på måndag, det ser jag fram mot.
Ha en fin dag finaste Nina.
Kram Annelie

Annelie L sa...

Glömde ju att säg : - vad fin din blogg har blivit med de vackra Lupinerna och det fina kortet å Sandra // Kram igen

Unknown sa...

Åh vilken fin hedder du fått in Nina!
Jättefin!

Tror det är väldigt olika hur man har det med vikarier. Här i storstan har vi en vikarie pool, men jag vet inte hur ofta den används.
Man har sina vikarier och ringer själv in...
Men jag tycker det låter väldigt spännande.
Så lycka till med det!

Ha en sjön dag, kramar om!

Annika N sa...

Lycka till hos frissan :-)

Ha det bäst !!! Kram Annika

Anonym sa...

Ja du tänk så lätt det är att fastna i den där kontorsstolen eller med kameran i högsta hugg in i sista sekunden..tanken är vad kan jag gör aimorgon så hinner jag ta några foton till ;) Iallafall är jag sådan vissa dagar.
Trist att Sandra blir orolig av åskan så hon vaknade så tidigt. JAg antar att hon hade behövt sova lite längre eftersom hon var så trött igårkväll.
Hoppas att hon är piggare idag/kväll så ni får en mysig kväll innan helgen tar över ;)
Kram kram//Lena

jeannette sa...

Gillar din blogg skarpt nu
vilka foto särskilt fotot på Sune ;) du har blivit en riktigt super fotograf.Ha det underbart på din ledighet ;) kramar

Bellan sa...

Tänkte också på att du skulle säkert passa väldigt bra som assistent till någon med autism. Sån otrolig erfarenhet som du har är det ju inte många som har! Du vet ju precis vad som gäller för de här barnen.
Synd att det är så långt, annars hade du kunnat ta några timmar varje vecka i vårt hem ;)
Hur som helst hoppas jag att det löser sig för er.
Kramar om!
//Bellan

Annelie sa...

Wow vilken häftig bild du lyckas fånga av er älskade kisse.

Ha en kanondá denna söndag.. // Kramen